Öyle sınavı cart curt öyle şeyleri var mı ve 1 yıl dan sonra ne olunuyor. Kıza öz ve anlamlı şekilde anlatır mısınız?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
En az lisans mezunu olman gerekir, diploma notunu da mümkün olduğu kadar yüksek tut.
Okul bittiğinde şehrindeki askerlik şubesi başkanlığına başvur, yedek subaylik isteğini belirt.
Mesleğine göre, komando asteğmen ya da tabib asteğmen vb. olabilirsin. Ayrı sınavı yok, eskiden vardı, kaldırıldı
Yani şubeye gidip söylüyorum sonra kaç ay içinde gidiyorum yani yıllık alıma kadar bekletiyolar mı
Celp dönemleri için en son başvuru tarihi var, sen en yakın hangi dönemde varsa askere alınırsin
Yılda 3 celp dönemi var; Şubat , Mayıs ve Kasım
Yarın gitsem Mayıs'a çıkar mı sence ben beklemeyi sevmiyorum hemen işlemler olup gidesim var.
28 Şubat 'a kadardi başvurusu, gidemezsin. Ancak Kasım celbinde gidersin
Kasım ayının başvurusu ne zaman
31 Mayıs'a kadar askerlik şubesi başkanlığına basvurursan, Ağustos celbinde de askere gidebilirsin
Askere gitmekten çok yedek subay olarak gitmek istiyorum. Paralı yaparsam işime gelir. Sonra çavuş olarak devam ederim diye düşünüyorum Ağustosda yedek olarak gidiliyor mu
Evet, bugün tekrar kontrol ettim; Ağustos celbinde de yedek subay olarak gidilebiliyormus.
31 Mayıs'a kadar askeriyeye hemen gidersen, Ağustos'ta da yedek subay olabilme imkanın var dostum
Hmm o zaman başvuru yapayım ben pazar günü iyi olur benim için. Sosyal bölüm okudum, umarım çıkar.
Pazar günü askerlik şubesi başkanlıkları kapalidir ama E-Devlet'ten son yoklama işlemlerini baslatabilirsin.
E-Devlet'ten başvurunu baslatsan bile, yine askerlik şubesine gitmek gerekiyor. Ihmal etme
Pazartesi yani giderim sorarım, inşaallah olur da iki rahata ererim. e-devletten yoklama başvurusu yapmama gerek var mı
Pazartesi gidebilirsin 🤘
E-Devlet'ten başvuru yapmak süreci hizlandirir, oradan işlemleri baslatabilirsin ama bu zorunlu değil. Ben direkt şubeye gidip başvurmuştum
31 Mayıs'a var ya daha bende öyle düşündüm de zaman olduğu için pek sorun etmedim. Umarım bana da çıkar ama jandarma çıkmaz inşallah sanırım o sadece 1 senelikmis diğeri 1 yıl + devam etmiş
Lisans bitirme notun kaç dostum? Hangi bölümü bitirmiştin?
Radyo ve televizyon, 2.56 mi 2.86 mi o civarda bir şeydi sanırım
Bide bu 1 seneden sonra aynı yere mi devam ediyoruz yoksa başka yere gidebiliyor muyuz
Anladım, olabilen ihtimalin var ama biraz da şans
1 sene sonra hâlâ askeriyede kalmak istiyorsan, muvazzaf subaylik sınavına girmen gerekir; teğmen olursun
İnşallah çıkar ya güzel olur maaşı falan iyi şu an yedek subayın. O sınav yazılı mi oluyor zor mu peki
İnşallah hakkında hayırlısı olur dostum:)
Hem sınav hem mülakat var, asteğmen sicil notun da önemli
Hmm sicil notunu da o yedek subay da ki üstler veriyor dimi.. valla önce şu başvuruyu bir yapsam pazartesi sağlık raporu cart curt evrak vb onları halledip ağustosta gitsem 1 ay eğitimden sonra ilk maaşı alıp finansal özgürlüğümü kazansam yeterli
Sicil notunu senin üstlerin veriyor, genel davranış, itaat, disiplin vb. kriterleri göz önüne alarak.
Yarın hemen askerlik şubesi başkanlığına git bakalım
Yedek subaylık için başvuruyu ordan mı yapıyoruz yoksa e devletten mi yani ben şimdi oraya yedek subay olmak için geldim demeye gidiyorum
Askerlik şubesi başkanlığına git, ben son yoklamami yaptırmak istiyorum, yedek subaylik istiyorum de.
Bu kadar, onlar işlemleri başlatacak, seni önce aile hekimine yönlendirecek. Aynı gün ya da ertesi gün tekrar askeriyeye gidip sağlık onay raporunu teslim edip işlemlerini bitireceksin
Bu kadar basitse iyi ya şube de bizim evin yanında bir günde biter büyük ihtimalle. Ağustosta da çıkar inşallah 1 ay eğitim de iyi bazıları 3 ay alıyor sanırım
Yarın sabahtan git, akşama kadar hepsi biter kardeşim.
Komando sınıfı asteğmenler 3 ay egitim alıyor, Ağustos'ta sevkedilirsin
Dimi benim dediğim normal 1 ay değil mi
Meslek asteğmenleri 1 ay eğitim alıyor, sana komando asteğmenlik olabilir dostum
3 ay eğitim
Hmm, o iş şansa mı yoksa hani belli bir kuralı var mı? 1 aylık çıkması iyi olur ya 3 ay eğitim mi olur bide şöyle bir şey de var.
Abim askerliği doğuda yaptı ondan belki komando olmaz diyorum etkili olur mu böyle bir şey
İletişim fakültesi mezunları meslek asteğmeni olamıyor, sadece komando asteğmen olabiliyorsun.
3 ay yerine 1 ay eğitim alıp göreve başlamak şahane olur ama maalesef durum böyle
3 ay sonunda 3x maaş veriliyor mu? O zaman sadece atanma konusunda ise yarar bu daha Akdeniz gibi yerlere çıkar 3 ay sonrası değil mi
Hayır, eğitim sürecinde maaş almıyorsun. Eğitimini tamamlayıp atandığın zaman maaş almaya başlıyorsun, yani 9 ay kadar
O 3 aylık zaman için vermiyorlar mi öyle bir şey vardı eskiden miydi. 3 ayın sonunda falan 20-30 bin kadar
Hayır, eğitim sürecinde standart astegmen maaşı verilmiyor, zaten her ihtiyacın devletçe karşılanıyor.
Eğitim sürecini bitirip atandığın zaman maaş alıyorsun, çünkü sen orada asteğmen adayı ogrencisin
Bizim bir arkadaş da jandarma olarak yaptı o sınavda giremiyor sanırım. Sadece 1 sene, 3 ay eğitim aldıktan sonra ilk maaşı işte 2 katı falan demişti. Benim merak ettiğim şey de o BESYO okumuştu. Yani okuduğun bölüme göre mi kura sonucu belli oluyor. Örnek adam 2 yıl okuyup 1 aylık eğitip çıkabilir veya 4 yıllığa da 3 ay ve bu yedek subayın alt kolları olması da sıkıntı biraz zaten bildiğim kadarıyla öyle savaşa giden bir kol değil 3 ay eğitim fazla geldi bana
Okuduğum bölüme göre değişiyor dostum, iletişim fakültesi mezunlarına sadece komando asteğmenlik çıkıyor. Onun da 3 ay eğitimi var, 2 yıllık bölüm mezunları yedek astsubay olabiliyor; daha düşük rütbe
4 yıllık mezunları yedek subay oluyor, yani astek
Hmm farkı ne astsubay subay arasında maaş farkı çok mu örnek subay 12.5 ise ast 7 falan mı
Yedek astsubaylar 6500-7000, astegmenler 8000-8500 civarı alıyor
Ya Bizim arkadaş mesela 4 senelik okudu yedek subaysin jandarma komutanı fala öyle bir şey oldu 12 bin civarı. Aynı diğer 2 yıl okudu o da aynı şey sayılır bir altı jandarma yine ama onun emrinde o da aşağı yukarı yine 10 bin falan onu çözemedim.
Asteğmenlerin maaşı görev yerine değişebiliyor, bazı küçük ilçelerde karakol komutanı bile oluyorsun; 12 bin lira alamadı bu nedenlidir
Tamamen yere ve göreve değişiyor, sen askerlik şubesi başkanlığına gittin mi bugün?
Gittim de baya boşa gitmiş gibi oldum her şeyi internet yap vb dedi bu iletişim bilgileri vb en son da sağlık raporu o kadar ondan sonra benlik iş kalmıyor Ağustos ayına kadar. Yani maaş yüksek olması işime gelir. 6 bin günümüz şartlarında çok az. 3-4 sene olsa tamam ama şimdi asgarî üçret bile 6 bin olacak o açıdan. Dediğim arkadaş da İzmir de yapıyor. 4. Yıllık olan 12 diğeri 10 a kadar alıyor. Bide yükselme durumu da yok sanırım sadece jandarma komutanı oluyorsun vb. öyle 1 sene takılıp ayrılıyorsun.
İnternetten de halletmek mümkün ama ben en sağlıklı bilgiyi alman için şubeye gitmeni söylemiştim dostum:)
Yükselme durumun yok, tekrar sınava girip muvazzaf subay olursan yükselebiliyorsun ancak
Aynen bende öyle yaptım. Şimdi sağlık raporu işini halledip subay başvurusunu yapıp beklemeye koyulcam.
Onu da düşündüm de Aralık aylarında POMEM vb oluyormuş. Oradan polisliğe giderim diye düşünüyorum. Sınav mülakat vb. Olursa tabi
Hakkında hayırlısı olsun dostum, POMEM de olabilir; direkt polis olabilirsin ama askeriyede astegmen olarak kalip, muvazsaf subayliga gecmek çok daha iyi olur
Pomemin olayı ne onu anlamadım. Yani kpps vb girmek gerekiyor mu yoksa direkt onların söylediği sınava mi giriliyor o karışık. Muvazzaf olur büyük ihtimalle ona girerim ama polisliği de deneyesim var
Görüşünü kaçırmışım, şimdi farkettim, kusra bakma.
POMEM için KPSS lisans sınavından en az 60 puan alıp, Polis Akademisi web sitesindeki duyurulara göre başvuru yapman gerekiyor.
Kontenjana girebilirsen, fizik-spor ve mülakat sınavlarına çağrılıyorsun. Başarina göre de POMEM'de okumaya hak kazanma şansın oluyor. 6 ay eğitim görüp, polis memuru olarak kuraya göre ataniyorsun
Hmm askerlikten çıkıp oraya gitmek için 3 sıkıntı var gibi duruyor. Yani hadi diyelim 70 aldım hadi diyelim yine iş bitmiyor gibi.. en mantıklısı askerlikten devam etmek ama bizimkiler çok polis olmamı söylüyor. Amcam da polisti çocuğu olmayınca beni zorluyolar bende heves ediyorum ama benim için para önemli yoksa hiçbir meslek seçimim yok
Bence askerlikte devam etmen çok daha iyi olur, polislik için önce KPSS'den en az 60 alacaksın. Sonra başvuru, kontenjanlar önemli, seçim işleri falan; çok uzar
Bana da öylesi mantıklı geldi. Yedek subay işi çıkar inşallah olmadı 3 ay var zaten. Güvenlik sertifikası alasım var
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!