"Elimden gelen bu, sonuçta insanım ve mesai saatleri içinde yapmam gereken ne varsa onu yapıyorum" derim. "Bir hatam kusurum varsa söyleyin düzelteyim" der işime bakarım. Çalıştığım yerde muhasebedeydim, orada başka çalışan bana çay demlememi söyledi bu işin bana ait olmadığını söyledim. Patronlar yoktu tartışma uzadı ve çantamı aldım çıktım. Sonra patron beni aradı özür diledi o densiz kişi ben işime döndüm. Yine başka bir yerde muhasebede çalışırken ortaklardan biri etrafın tozunu almamı söyledi benim işim değil bu dedim. Benim isim muhasebe dedim. Uzatmadım çantamı aldım çıktım. Yine aradılar beni özür dilediler ve ise geri döndüm. Hakli olduğum yerde alttan almam ve orada kalmam. Fakat günümüzde mobing uygulayan patronlar var ve bence gerekeni yapmalı çalışanlar. Alttan almamalı, işsiz kalma korkusu insanları ezilir hale getirdi. Bence haklarını aramalı çalışanlar ve gereğinden fazla kendilerini kullandirmamalilar.
Neyse ki şu an öyle bir sorunum yok.. Olsaydı eğer sinirlenirdim ama işe mecbursam tepkimi uygun bir dille belirtirdim kesinlikle.. Biraz kontrollü olmak gerekiyor eğer işte sebat etmek istiyorsanız.. Çünkü nereden bakarsanız bakın bütün patronlar birbirinin aynısıdır hemen hemen.. Her biri az işçiyle çok kar elde etmek ister mesele bundan ibaret.. Keyifli akşamlar..
Patronun dediklerini sallamam ve kendi iş yükümlülüğümden ötesini yapmam. İş sözleşmemden bunlar yazıyor. İşine gelmiyorsa tazminatımı, direkt işten çıkaracaksa 15 günlük maaşımı bürüt şekilde verebilir. İş bulamadığım takdirde de maaş kısmını uzatmak için başvuruda bulunurum.
Felsefem bu abartı yok, hiç bir çalıştığım yerde mobinge maruz kalmadım diyebilirim ki mobbing uygulayan ben oldum, iş ahlaki, alaninda yeterliysen, yüksek performansla calistigin her yerde hiç bir iş veren seni kaybetmek istemez ve senin kurallarına göre oyunu oynar
Aksine kendini ispatladigin sürece, çalıştığım yere kattığın değerler ve kendini yeri doldurulamayacak bir konuma taşıdıysan hiç bir işveren seni kaybetme korkusu yüzünden senin üstüne gelme riskine giremez, sadece sınırda dolaşabilir
Yes cheff diyecek halim yok Daha fazla çalışmak için beni motive etmek istiyorsa eğer benim fikirlerim doğrultusunda hareket etmeli herkesin çalışma bünyesi ve az mı farklıdır Ben robot değilim