Merhaba,
genclerimizin cogu issiz, bu calismak istemediklerindenmi yoksa istedikleri isi bulamamakdanmi kaynakli?
genclerimizin cogu issiz, bu calismak istemediklerindenmi yoksa istedikleri isi bulamamakdanmi kaynakli?
İnsan işi severek yapmalı yani sevdiği işi yapmalı. Ülke bu insanları tam anlamıyla sunmuyor gençlere. Herkes en alakasız işlerde mecburiyetten çalışıyor severek çalışan yok denecek kadar az. Fabrikalar üzerinde, işçilerin sosyal haklarının ödenmesi noktasında bir baskı oluşturmuyor devlet. Bu yüzden kimsenin çalışmayı istememesi gayet normal.
Ben çalışıyorum şu an tabii olarak hakkımı alamadığımı verdiğim emeğe karşılık düşük bir ücret aldığımı düşünüyorum öyle ki ben 10 senemi bu işe verdim şimdi beyaz yakadan çıkıp mavi yakaya tekrar sıfırdan başlasam en kötü 1-2 seneye daha yüksek ücretler / daha düşük çalışma saati / daha az sorumluluk olacağını düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.
ya ben bir çok iş görüşmesi yapıyorum iki tarfalı aslına bakarsan tecrübe yok emek vermek istemiyorlar ama tepeden inme çok maaş koltuk başı iş diğer tarafta iş verende en az paraya çalışıtırıy derdinde eee güzel kardeşim tapu kadastro mezunusun özel sektörde ne yapabilirsin ya da adam mühendis usta başımı bilecek mühendis kim oluyor modunda iş veren
Cevap
7Cevap
Piyasada iş sıkıntısı zaten var, e İstedikleri gibi çalışamamak da var. İki tarafıda b*klu değnek misali
Rahat iş istedikleri için. Tabi iş yeri sahiplerinin sömürmek istemelerini de katmak gerek.
Aldıkları ücret az geliyor sanırım ama o işte girdiğin gibi çok para kazanamazsın ilerlemek lazım
Yine mi sen güzellik :) cevaplayayım iş beğenmiyorlar gençler
Her iki grupta mevcuttur ülkemizde bebeğem 😏
Yani öyle çalışmayı isteme istememesine bakılacak bir ekonomi yok ama yinede sen bilirsin
Kimse iş beğenmediği için
Çalışmak isterim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?