Matematik icat mı buluş mu?
Buluş
İcat
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Matematik Evren'de var değildir. Evren vardır; matematik ona uydurulan metaforlarımızdır. Bir spiral galaksiyi düşünün. İlk etapta bu galaksiler, logaritmik matematiğe uyuyor gibi gözükmektedir. Sanki logaritmik matematik, doğanın içinde var gibidir. Ancak bu galaksilerin nasıl o şekle girdiğini anladığınızda, işin yüzü değişir: Kendi etrafında dönen bir cisim vardır ve bu cisim, dışarı doğru yayılan bir patlamayı barındırır. Bu ikisini, yani rotasyon ve dışarı yayılmaya yönelik metaforlarımızı bir araya getirdiğinizde, logaritmik matematiğin yarattığı metafora uygunmuş gibi gözüken bir sürecin ortaya çıktığını görürüz. Yani logaritma, galaksinin içinde var değildir; bizim, o galaksiyi anlama biçimimizde gizlidir. Bir metafordan ibarettir.
https://evrimagaci.org/matematik-bir-kesif-mi-yoksa-icat-mi-8094 bu sitedeki araştırmaları seviyorum
Cevap
8Cevap
Matematikte var olmayan bir şey ilk defa bulunmuyor yeni bir dille evrendeki matematiksel olaylar yazıya dökülüyor benim bildiğim
Kızlar Bir Adım Öne müzik ruhun gıdası matematik Allah ın belasıdır
Matematiği babil ya da mısır buldu, sonra bulunan şeyi icat etmeye başladılar.
Matematik yoktan var edilmedi. Zaten vardı. Ayrıca buluş soyut kavramdır icat ise somut
Buluşlar kafa yorularak, üzerinde düşünülerek üretilir.
O yüzden matematik buluştur.
Görsellik olarak icat. Ama bilim olarak buluş desek orta yolu bulsak
İkisi de değil tabiki. Matematik bir ilim
Bulanin da icat edenin de 🤬
Lanet
Bulus tabiki
Bizimkilerde bilgi yarışması olmuştu icat kazandı oda şu yönden kazandı, kim ne kadar alkışlarsa o yönden kazanır diye. Bilimsel olarak kazanmadı. Çıldırdım icat kazanınca
Sizinkiler?
Okulda diyorum
İcat
Sanmam.
that's bullshit
@_haydek_ hesabım inceleniyormus
Hey
buluş tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?