Çoğunluk klasiklerden olursa sevinirim. Mutlaka okunmalı dediğiniz kitaplar nelerdir?
Özellikle Gogol'dan bunu okumalısın dediğiniz kitaplar hangileri?
Özellikle Gogol'dan bunu okumalısın dediğiniz kitaplar hangileri?
Eğer bekleyeceksen 10 dakikaya bir liste yapar atarım, çoğunluğu Rus edebiyatı mı olsun?
Gogol için öneri istemişsin ama açıkçası sadece Burun ve Palto’sunu okumuştum onlar bana hitap etmediği için ön yargımdan dolayı Ölü Canlar’ı okumadım.
Puşkin’in Yüzbaşının Kızı,
Turgenyev’in Rudin İlk Aşk ve İlkbahar Selleri güzeldir, Babalar ve Oğulları da çok önerildi ama kitaplığımda okunmayı bekliyor 1 yıldır, kalemi Dostoyevski ya da Tolstoy kadar kuvvetli diyemem ama özellikle Rudin’i çok sevmiştim,
Gonçarov’un Oblomov’u en sevdiğim kitaplar arasında kesinlikle, seçeneklerin arasındaki ilk üç tercihten biri olabilir bence,
Bulgakov’un Genç Bir Doktorun Anıları,
Dostoyevski’nin tabii ki Karamazov Kardeşler ve de Suç ve Ceza’sı, Kumarbaz’la Yer Altından Notlar da güzeldi, kitaplığımda okunmayı bekleyen bir diğer kitabı Beyaz Geceler hakkında hiçbir fikrim yok ama onu da tavsiye ile almıştım diye hatırlıyorum,
Çehov’un Martı ve Altıncı Koğuş’u bir solukta okunabilecek güzel kitaplar, kitabın kapağına tam olarak bayılarak aldığım Vişne Bahçesi beni hayal kırıklığına uğratmıştı, kısa olmasına rağmen zorla bitirdim maalesef ama pişman değilim, çünkü kapağı..
Ve son olarak Tolstoy’un Anna Karenina’sı.. kendi açımdan söylüyorum edebiyat tarihi açısından kesinlikle bir başyapıt, sadece aşk hikayesi değil, insan ve toplum psikolojisini Tolstoy’un muhteşem zekası ve betimlemeleriyle okuyoruz, hayatımda okuduğum en iyi klasik kesinlikle, insanların genelde favorisi olan yazarın bir diğer kitabı olan Savaş ve Barış’ı bile sönük bırakıyor bence, her zaman elimin altındadır canım istediğinde açar açar okurum, roman okumayı seviyorum deyip de Anna Karenina’yı sevmeyen yoktur.
Rus edebiyatına bayılırım cidden, o yüzden seve seve yaptım bu listeyi ki eminim unuttuğum daha bir sürü kitap vardır, umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu sadece Rus edebiyatı içindi, istediğin zaman diğerlerinden de önerebilirim.:)
Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldun. İnanılmaz sevindim şu an. Kesinlikle okuyacağım. Anna Karenina'yı bende kısa bir süre önce ukumuştum harika ötesi bir eser. Ben sadece kitap demek istemiyorum çünkü çok farklı bakış açıları kazandırıyor. İyi okumalar. İhtiyacın olursa bende sana tavsiyede bulunabilirim.
Cevap
6Cevap
Jules Verne nin hangi kitabını bulursan oku derim
Rica ederim bir de şeker portakalını bulursan al hayatın boyunca okursun
Anladım çocuk duygularını anlatan bir kitap özü bu sen çocukluğunda güzel bir yaşam geçirerek büyüdüysen sana hitap etmemiştir büyük olasılıkla kitap ruhumuzun eksik yanlarını tamamlayan bir araçtır biliyorsun olsun kitabı sevmen güzel yeni açılan kütüphanelere de gidebilirsin bazen bir kitap sana sadece bilgi vermez aynı zamanda dost da kazandırır kim bilir bir gün bir kitabı ararken hayatını değiştirebilecek biriyle karşılaşırsın belli mi olur
TEŞEKKÜR EDERİM
Kur'an-ı Kerim ve Risale-i Nur
Empati Adam Fawer
rica ederim güzel kitaptır 📚
veririm
insancıklar ve budala dostoyevski
bende budala'nın ortalarındayım çok güzel kitap film gibi
Teşekkür ederim.
hugo sefiller
Benimde
Tehlikeli oyunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?