Nasıl akademisyen olunur
Eğitim süresi ne kadar
yurt dışında mı oluyor eğitimler
Eğitim süresi ne kadar
yurt dışında mı oluyor eğitimler
Çok çalışarak yapabileceğini yazan arkadaşa güldüm doğrusu. Torpilin yoksa bir halt olamazsın acı ama gerçek. Akademiyi iyi bilen biri olarak söylüyorum.
Merhaba, öncelikle 4 yıllık bir lisans bölümü bitirmeniz gerekiyor. Sonrasında 2 yıl yüksek lisans ve 4 yıl da doktora okuyorsunuz. Tabii doktora öncesinde de araştırma görevlisi olarak çalışmanız mümkün olacaktır. Yurt dışında eğitim almak için bu 3 alanın hepsinde yani lisans, yüksek lisans ve doktorada erasmus programları var. Erasmus vasıtasıyla gidebilirsiniz. Akademisyen olduktan sonra belli bir süre akademisyen olarak da başka programlarla da yurt dışına gitmeniz mümkün. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Şart değil tabii ki. Eğer azmederseniz olabilir.
Rica ederim.
4 yıllik fakulte bitiriyorsn sonra tezli yüksek lisans yapiyorsun Ales puanı da buna dahil. Daha sonra doktora basvurusu yapıyorsun konunla ilgili doktora tezi hazirliuosun ünvanı alimca yrd doc oluyosun ama atanma. işi biraz zor yök kadro açıyor falan tabi calistigin hocanın kıl biri olmaması ön şart
Cevap
5Cevap
Önce 4 yıl lisans. Sonra 2 yıl master, sonra 4 yıl doktora. Turkiyede de olabilr ama yurt dışı daha iyi
Üniversitelerin sitelerine bakıp başvuru şartları neyse onları sağlayıp basvuruyorsun. Her üniv icin değişim bu. Ama başarılı olursan kapılar açık sana. Bazıları burslu ve tabiki kolay değil. Para varsa daha kolay
Emine selam siteye yeni uye oldum xper yetmiyor dm atamadım mesaj atarmisin sagol şimdiden bişey sorcaktim
Bunun için diploma notun önemi var
torpilin var mı
çok alaka torpil yoksa zor
Degişir ya
cok çalışmalısınız
yoo yüksek lisans yap yeterli
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?