Bankacılık sektörüyle alakalı gerçekten bilgisi olanları soruya bekliyorum.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
hem maasi hem calisma saatleri guzel yani bence kacirma
Ne bu şartlar işte?
calisma saatleri 9-17 maasi 7.000 tl
bankada ne olacaksın uzman mı müfettiş mi yoksa düz memur mu? memur 5-6 alırken yeni giren bir müfettiş 20 bin lira alıyor. genel sorular sorma
Sorum gayet açık. Kelime haznesinin yettiği kadar her anlamda sormuşum. Bence sizinki eksik. İlk defa bankacılık sektörüne girmekle alakalı sorduğum ortada. O sektörden olsam zaten şartlarını bilirdim. Eee ilk defa giren birinin de müfettiş olarak hop 20 binle başlayabileceğini hayal ettiyseniz ne güzel. Masterım var ama tecrübe olmadan yapmayacaklarını biliyorum çok şükür. Kimse damdan gelip oturtmaz öyle birini.
Bunlar yeni mezun pozisyonları zaten. Uzman yardımcısı 10 bin, müfettiş yardımcısı 20 bin, memur 6-7 bin.
memurluktan müfettişliğe yükselme imkanı yok. boğaziçi ve odtü'yü derece ile bitirenleri alıyorlar sadece. uzman yardımcılığı da iyi yerleri bitirenleri. memurluk için üni ismi önemsiz.
bir bankada uzman yardımcısıyım. müfettiş yardımcılığına sadece yeni mezun alıyorlar
müfettiş yardımcılığı sınavından 2 kez elendim. o pozisyon çok prestijli ve aşırı seçiciler. çalışanların hepsi uçuk kaçık tipler 98li ve 99lu çoğu
98 99'lular müfettiş yardımcısı olabiliyorsa bence torpille koyuyorlardır oraya. Uzman yardımcılığını bilmiyordum sen diyince biraz araştırdım. Beni almazlar herhalde çünkü branşım bankacılıkla çok alakasız.
Hayır torpilin T'si yok. Çocuk Boğaziçi iktisatı 3. lük ile bitirmiş, bir tanesi odtü endüstri mühendisliğini 3.7 ortalama ile bitirmiş. Hep böyle kişiler müfettiş yardımcısı.
Müfettiş yardımcılığı kariyere başlangıç pozisyonudur. Şey gibi düşün hemşire olup kendini geliştirip nasıl doktor olamıyorsan müfettillik ve uzmanlık da öyle. Zaten 5-10 sene müfettişlik ve uzmanlıktan sonra. Birim müdürü veya departman müdürü olunuyor.
Memurluk için iyi eğitim şartı aranmaz. Benim departmanıma 50 kişi girdi. Memurluktan gelen 1 kişi var. Çok çok istisna durumlar olabiliyor.
Herkes kendi sınıfına göre yükselebiliyor demek istediğim
Memurlukta kademeler neler? Yani ilk gişeye mi giriyorsun mesela ondan sonra çıkabileceğin bir yer var mı? Yoksa maaşta hep 5-6 sabit mi gidiyor?
ben genel merkezde olduğumdan şube hiyerarşisine aman aman hakim değilim ama şubede memurların işe giriş pozisyonu gişe memurluğu, sonra satış temsilcisi müşteri temsilcisi diye gidiyor. çok çok başarılıysan uzman yardımcılığı sınavına giriyorsun. memurluktan uzman olan ben şu ana kadar 1 kişi gördüm merkezde. Şube müdürleri de gişelerden çıkmıyor. Mevzuata göre müfettiş olma şansları da var ama pratikte bu yok. Çok başarılı akademik geçmişi olan kişileri mezun olur olmaz alıp kendileri yetiştiriyor. O sebeple maaşları dolgun yoksa Boğaziçi, ODTÜ, Koç gibi yerleri derece ile bitiren kişileri kapamazlar.
Yaşın genç anladığım kadarıyla. Sen ne kadar zamandır uzman yardımcısısın ve hangi şartları sağladığın için girdin acaba? İlk iş tecrüben miydi?
99luyum, gazi hukuk bitirdim. Bankacılık sektörü aklımda hiç yoktu, geçen sene bu zamanlar son sınıf öğrencileri ve yeni mezunlar için başvuruları açmışlardı. Ben müfettiş yardımcılığına başvurdum. Yazılı sınav oldu, insan kaynakları ile mülakat oldu, teftiş müdürü ile mülakat oldu. Buraya kadar hep başarılıydım. Genel müdür yardımcıları ile olan mülakatta elendim. Bana istersen uzman yardımcılığına alalım dediler kabul ettim. Hukuk ne alaka denilebilir ama bulunduğum departman mevzuat uyum olduğundan doğrudan alakalı. Çok memnun değilim maaş fena olmasa da İstanbul şartlarında pek iyi değil. Kurum içi hukuk müşavirliğine veya müfettiş yardımcılığına geçemezsem Avukatlık stajına başlayıp avukat olacağım.
Mezun olduktan 3 ay sonra işe başladım. 6-7 aydır uzman yardımcısıyım
Baya zorlu bir süreç ya.
memurluk biraz daha kolay aslında. Üniversite ismine okuduğun bölüme vs. çok bakılmıyor. Hatta memurlar arasında lise mezunu bile var. Ama genel merkez istiyorsan (uzmanlık, müfettişlik gibi) Türkiye'de kaliteli okullarda eğitim almış olmak gerekli.
İyi bir üniversiteden mezunum, masterımda var ama Boğaziçi, Odtü, İtü falan değil. Bölümüm de bankacılıkla alakasız. Senin hukuk yine ilgili benim değil işte. O yüzden almazlar herhalde. Aslında bir bankanın genel merkezinin en tepesindeki adamla yakınlığımız var ama daha önce bankada da çalışmadım beni alır direkt uzman yardımcısı falan yapar mı pek sanmıyorum. Sence ne yapmalıyım?
Bankacılık sektörünce çok fazla departman var. Herkes hukuk veya iibf mezunu değil. Mesela risk yönetimde matematik mezunu, iş geliştirmede endüstri mühendisi, alakasız bölümlerde odtü çevre mühendisliği mezunu var.
Ben okul ve bölümden sonra işe girişte en fazla etkili olduğunu düşündüğüm şeyin toefl skorumun 92 olması var. Arkadaşlarım arasında herkesin toefl skoru 80 üstü. Yani iyi seviye ingilizce bilmek lazım.
Kurumsallığın üst düzey olduğu firmalarda (bankalar gibi) torpil çok dönmüyor. Eğer bankanın genel müdürü çok yakın akrabası değilse. Süreç boyunca farklı farklı kişiler tarafından onay almak lazım.
Daha önce de dediğim gibi. Uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığı yeni mezunların alındığı 26-27 üstünün kabul edilmediği pozisyonlardır. Tecrübe edip kendimi geliştireyim mantığı ile girilmiyor. Akademik yeterliliğin varsa alıp kendileri yetiştiriyorlar. Bankaların genel zihniyeti budur.
Uzman yardımcılığına başlayan diğer arkadaşlarımın hep ilk iş tecrübesi.
iyi bir yerde okudum masterım falan da var diyorsan banka memurluğunu düşünme. Şubede ömrün çürür yükselemezsin. Önü açık işlere yönelirdim yerinde olsam. Uzman yardımcılığına falan başvur bankalarda veya okuduğun bölüm ile alakalı şeylere
Anlıyorum. Peki sence özel bir kurumda öğretmenlik mi bankada memurluğu mu seçmeliyim? Şu an bu ikilemdeyim hep. Bir karar verirsem o noktadan dönme şansımda olmayacak yaş artık 25 olduğu için. Seçtiğim tarafta kalmak zorundayım. Bu arada hep akademisyen olmak istedim ama kadrolar yok. Bankanın şartları kesinlikle çok daha rahattır. Özel okullarda hocaların durumu kötü. Ancak içimde doktorayla da devam edersem lisede yaptığım öğretmenlik iş tecrübesiyle de bir gün özel bir üniversitede araştırma görevlisi kadrosu bulabilir miyim ihtimali ne derece mümkün düşündürüyor hep beni. Katkı sağlar mı sağlamaz mı ona göre mi yolumu çizsem yoksa o yoldan gitmesem mi?
Özel okullarda öğretmenlere asgari ücret veriyorlar. Öğretmenlik yerine banka memurluğu daha mantıklı, kazanç ve çalışma şartları açısından. Bir arkadaşım özel okulda öğretmenliğe başladı. Asgari ücret yükselince 4200 lira vermeyiz 3 bin liraya çalışacaksın demişler. Uzun bi hikayesi var. Dava açmasında yardımcı oldum. Tehdit hakaret mobbing her şey var.
Devlet üniversitelerinde kadrolarda torpil dönüyorsa özel üniversitelerde de kriterler baya bir yüksek diye biliyorum. Bazı üniversiteler yurt dışında master doktorayı bile şart koşuyormuş.
Öğretmenlik bitirdiysen seçenekler kısıtlı zaten. Banka memurluğu olursa düşünebilirsin. uzmanlık zor.
Akademide ister devlet ister özel olsun hepsi torpille dönüyor. Asistanlık yaptım iç yüzünü de gayet iyi biliyorum. Kadroların şartlarını duyururken bile alacakları adayın şartlarını yazıyorlar. Yeterliliği daha yüksek olana hocalar açık açık sen mülakata girme diyorlar. Neler neler...
türkiye'de birçok kurum yozlaşmış zaten normaldir.
İstanbul'da bir sürü apartmandan bozma yeni yetme üniversite var. En azından onlardan birine girebilir miyim diye benim düşüncem. Alanımda en iyi üniversitedeyim, masterım var, çok çok iyi hocaların referansı var falan. Ne kadar yeterli olur bilemiyorum tabi hiç oradan tanıdığım yok ki soracak.
Bir arkadaş var. Sorunu Okursa sana yardımcı olacaktır.