Günde 3-4 saat KPSS çalışıyorum. Tarih bitirmeden coğrafyaya geçmek gibi bir düşüncem yok.. sizce tarih ve coğrafya eşzamanlı mı çalışmalıyım yoksa Tahiri bitirip mi coğrafyaya geçmeliyim? Konuyu yazarak çalışıyor, ardından ders videosu dinliyor sonra da o konunun sorularını çözüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
KPSS ders ders mi yoksa tüm dersler aynı anda mı çalışılmalı?
Ben memurum ve tecrübemi seninle paylaşmak isterim. Öncelikli olarak standart sapma, en çok puanı veren ders ve konuları tespit etmelisin. Devamında bir dersi bitirip diğerine geçmek çok büyük hata. Demem şu ki bütün dersleri gün gün ayırıp hepsine aynı anda ve düzenli olarak çalışmalısın devamında mesela tarihten bir ünite bitirdin o üniteyle alakalı aynı gün en az 200 soru çözmeni tavsiye ederim. Konular bitene kadar haftada bir deneme testi konular bittikten sonra haftada en az üç deneme çözmeni öneririm. Özellikle matematik, geometri, tarih ve vatandaşlık derslerinin standart sapması çok yüksek olduğu için bu derslere yazdığım sıraya göre çok daha fazla önem vermeni isterim. Bir de bol bol soru çözümlü videolar izlemeni öneririm. Yolda evde işte mutlaka ders anlatımlarını telefondan hikaye dinler gibi dinle. Bu yazdıklarım sana saçma gelebilir veya aldırış etmeye bilirsin ama bunu uygularsan gerçekten çok güzel bir puan alırsın sorunu içtenlikle cevapladım sende kendin için bu dediklerimi göz ardı etme başarılar dilerim
Estağfurullah saçma bulmadım ve dediğiniz gibi yapıyorum. Video ile destekliyorum hep çalışmamı. Haklısınız, söylediklerinizi de dikkate alacağım. Vatandaşlık hiç bakmıyorum, en son eğer ki vakit kalır ise bakacağım. Uzun çünkü 70 video konu anlatımı var.
Yok yok asla pes etme ders çalışmak el yüz yıkamak yemek yemek uyumak gibi bir alışkanlık haline gelsin bu işi iradeli olan sistemli ve düzenli çalışan başarır dediğim gibi asla pes etme hep kendini motive et
İki ders aynı anda götür. Birinden birkaç konu bitirip sıkılmaya başlayınca diğerine geç. Ama bol tekrar ve bol soru çözümü yapman lazım. Dersleri önce dinle sonra yaz. Daha sonra tekrar yaparsın belli zamanlarda.
Teşekkür ederim ben de matematiğe ilgiliyim. Sözel dersleri pek sevemedim şimdi de başıma bela oldular işte. Onları çalışıyorum, çok teşekkür ederim. Ağırlık olarak tarih ve coğrafya çalışacağım. Eksiğin en büyüğü onlarda çünkü. (:
En çok onlardan soru geliyor zaten. Türkçe, matematik, tarih ve coğrafya. Matematik ile aran iyiyse, Türkçe zaten paragraftan ibaret. Tarih ve coğrafyaya asılıp onlardan soru kaöırmamaya bak. Kaç puan hedefliyorsun 🤔
Benim de hedefim o. Türkçe 20/30 matematik 17-18/30 genel kültürden de toplam 40/60 yapsam süper olur. Puan olarak ise 78-80 gibi bir hedefim var. 80+ almak beni çok mutlu eder tabii ama bu netlere ancak 75-76 gelir.