Merhaba beyler ben ABD Şikago'da Mediamarkt'ta satış elemanı olarak çalışıyordum. Dün akşam 22.00'da son kez işten eve döndüm 😢 işten ayrılmamın sebebi vizemin bitmiş olması. Günde 8 saat çalışıyordum.Merak edenler için yazıyorum sikagoda kazandım saatlik olarak hesaplanıyor, saatlik 19,5$ ve sattığım her ürün için %2 komisyon alıyorum. Son ay toplam satış 86750$ bundan dolayı 1735$ ek ödeme aldım ✌ Türkiyede mediamarktta çalışan var mı? 3 gün sonra dönüyorum. Boşta kalmak istemiyorum.
Turkiyede hiç sigortalı çalışmadım. Turkiyede çalışmaya kalksam ne kadar kazanırım? Yardımcı olursanız sevinirim 😊
Mediamarkt turkiyede saatlik ne kadar ücret ödüyor?
Vay anasını millet sevdiği işi günde 8 saat haftada 5 gün yapıyor 70-80 bin arası para kazanıyor! Biz günde 10-12 saat çalışıyoruz haftada 6 gün aldığımız ücret 6500😒 adalet mi bu?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
6500tl mi🙄 12 saat çalışmaya o kadar mı? Allah yardımcın olsun...
Öncelikle turkiyede mediamarktta iş bulmak abddeki kadar kolay değil! Hatta hiç kolay değil. Ben bilişim teknolojileri mezunuyum 2 sene içinde 5 kere cw gönderdim hiç aramadılar bile!
Ücret konusuna gelirsek asgari ücretin 100-200tl üstü alıyorsun. Komisyon ise %1.5 abdde kacak kalsaydın keşke 🙄
Ah beee üzüldüm. Türkiye de asgari ücret verirler. Vizeni yenile git.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu gün büyükelçilikten nüfus kaydımı aldırırken oradaki memurda bahsetti. Abddeki banka hesabıma 10000$ yatırıp tekrar 6 ay vize alabilecegimden bahsettiler. Turkiyeye gelim de 2 ay gezim diyorum 😅 Haziran ayında geri gelirim buralara 😊
Burada birikim yapmak çok kolay ama türk gibi yaşarsan! Mesela yemeğini kendin yaparsan. Kirayı 2 kişi ile paylaşırsan, gece kulüplerine sık gitmezsen. Ülke dışına seyahate çıkmazsan paranı zaten bitiremezsin. Her gün pizza, hamburger vs ne varsa sipariş ediyoruz. Gerçekten maaşımıza göre çok uygun. 3 kişilik pizza menü 16.90$ tıka basa doyuyoruz. Kişi başı 5,5$ gibi paraya doymak mümkün. 😊