Yurtdışına gittiniz mi?

Avrupa'da bir Türk vatandaşı olarak en kolay hangi ülkeye gidebilirim? Toplamda kaç euro paraya ihtiyacım var? Ben lise mezunuyum geçen sene 260 puan aldığım için tekrar gireceğim YKS'ye. İnternet vasıtasıyla İngilizcemi hızlı bir şekilde geliştiriyorum. Akrabalarımın büyük bir kısmı ilkokul ve lise mezunu olmasına rağmen Avrupa'da kendi işlerini kurdular bu vasıfsız insanlar bir şeyler başardıysa bende başarabilirim herhalde diye düşünüyorum. Şimdi diyeceksiniz akrabaların vasıtasıyla kolayca gidebilirsin diye ama hangisine bu konuyu açsam konuyu değiştiriyorlar gayet sevecen insanlar hepsiyle de iyi anlaşıyorum ama ne zaman konuyu açsam hemen değiştiriyorlar. İşci olarak gitmeyi düşünüyorum yazları marketlerde 150 kiloluk halıyı kaldırıp indirip tek başıma yıkayabiliyordum 200 kiloluk malları 5 dakika içerisinde rulota düzgün bir şekilde dizebiliyorum bu işi 10 12 saat çalışarak yapıyordum yanlış anlamayın işcilikten yana sıkıntım olmadığını söylemek istiyorum. Nasıl kolay bir şekilde orada gidip çalışabilirim.
Yurtdışına gittiniz mi?