Merhaba, eğer ağzınız iyi laf yapıyorsa ve ikna gücünüz iyiyse emlakçı dükkanı açabilirsiniz veya onun dışında eğer sermayeniz yeterliyse lokasyonu uygun olan merkezi bir yerde kafe tarzı bir yer açabilirsiniz veya güvenlik şirketi de açabilirsiniz. Benim aklıma gelenler bunlar. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kendini yazılım alanında geliştirebilirsin. İnternette oldukça fazla kaynak var. Kendini yeteri kadar geliştirdikten sonra müşteri bulup satış yapabilirsin.
Yani şöyle, bazı şirketler veya kişiler özel olarak ürün istiyorlar. Bu ürünler farklılık gösteriyor. Belki uygulama, belki web sitesi, belki de başka bir şey. Sen kendine en uygun yazılım dilini seçip, o alanda kendini geliştirebilirsin. Web alanı için PHP, C#, JS, Python gibi dilleri, uygulama yapmak içinse Java, C, C# gibi dilleri öğrenebilirsin. Ufak bi araştırma ile dilleri daha kapsamlı öğrenebilir ve hangi alanlarda hangi dil kullanılır görebilirsin. Kendine en uygun dili seçebilirsin böylelikle.
Araban yoksa araba için ve dükkan için gerekli. Ayrıca fazla paran varsa kelepir acil satılık yerler denk geliyor oraları kendin alırsan 100 ile 250 bin arası kar ile satabilirsin
Cafe aç saati 10 TL den üniv. Öğrencisi çalıştırırsin part time sigorta da yapmazsın. Mis gibi. (Üniv okuduğum şehirde ki sömürü sistemi bu şekildeydi. Çok güzel işliyordu tavsiye ediyorum.)
Kafe iyi fikir. Ama sermaye lazım. İleride düşünürüm. Tabi o kadar sömürmek de olmaz. Ki gerek de yok. İyi para ver iyi çalışsınlar zaten iyi de kazanılan bir şey yani
Fırının olmadığı bi nokta da küçük bi dükkan bul sadece ekmekcilik yap orada ama daima taze ekmek olsun elinde sıcak veya ılık bi firinla anlaş dükkanı tuttuğun nokta da fırın olmadığı için herkes gelip ekmeğini sıcak olduğu için senden alacaktır