Üniversite okumalı mıyım, okumamalı mıyım?

Son sınıfım sınava giricem bu sene eğitim sistemi malum lakin okumakmı daha iyi okumamakmı bilemiyorum son sınıfta okulu bırakan arkadaşlar var yetenekli olduğu işlere yönelim yaptılar aylık en az garanrı 5-6 bin alıyorlar iş durumuna göre değişiyor okusan işsiz kalma ihtimalin yüksek ne yapacağım kararsızım okuldakı hocalar dahi bu yaşta birşeyler yapın bir işe girişin birşeyler yapın diyorlar coğrafya hocamız şu sözü söyledi sülalemde tek okuyan benim bende öğretmen oldum amca çocuklarına veyahut diğer aile üylelerinin geliri benim 2-3 katım rızı veren ALLAH siz çalışın rabbim size verir rızk lakin çabalayın dedi buda aklımı çeldi şimdi bakıyorum okusam sözele yatkınım tarih öğretmenliği düşünüyordum ataması yok diye hocalarımız beni vaz geçirdi hukuk istiyorum şimdi matematik görmeyeceğim bir bölüm için bana matematik yao diyor sistem okumasam elimde bir bütçe bulundurp girişim yapsam diyorum kararsızım okuduğum zaman heo aynı bütce aikemi geçindireyim evlatlarıma veyahut soyuma mal mı bırakayım bilemiyorum nacizane tavsiyeleriniz neler acaba
Üniversite okumalı mıyım, okumamalı mıyım?