Tanıdığım birisi var. İlkokul mezunu ve uzman estetisyen oldu güzellik salonunda çalışıyor. Ben iyi yerden üniversite bitirdim ve iş bulamadım
Ne yapmalıyım? Bunun nedeni nedir
Ne yapmalıyım? Bunun nedeni nedir
Günümüz üniv. mezunlarının çoğu ml. Okumayi bir iş zannedip, diplomayı alınca işler hallolacak zannediyorlar. Neredeyse 30 yaşlarına kadar okuyup, yüksek lisansmiş, doktoraymış, ikinci anadalmış almadık diploma, sertifika bırakmıyorlar.
Halbuki bilmiyorlar ki aktif ve girişken bir ilkokul mezunu, birçok üniversite mezunundan iş hayatında çok daha fazla tercih edilir ve başarılı oluyor.
Ne yapmalıyım peki
Başarmak için istekli ol. Girişken olup yolunu iyi seç. Extra kurs ve sertifika programları ile mesleki gelişimine destek ol.
Ve doğru şekilde cv hazırlayıp mülakatta nasıl görünüp nasıl konuşacağın Hk bolca çalış.
Bir iş bulup işe kabul edilmek ve o işte başarılı ve kalıcı olmak ayrı uzmanlık konularıdır.
Cevap
6Cevap
Biraz zor iş bulursun okuyacak başka bölümü bulamadın?
Polislik Sınavkarına girer ancak polis olursun
İş bulmak Adına
Evlere Temizliğr gidenler bile daha çok para kazanıyor
Kendi alanında baskasindan daha iyi olmak zorundasın çünkü sen kendini bir estetisyenle değil senden daha çok çalışan bir tarihciyle karşılaştırmalısin
Kesinlikle öyle bende Üniv okudum sağlık okudum her yer tecrübe istiyo işsizim ama bölümle alakası olmayan kişiler bile hastane de danışma sekreter veya Dr yanında asistan çalışıyo aslında biraz da tanıdık vs olmasi gerek is icin
Sağlık okuyan birisi nasıll işsiz kalabilir aklım almıyor. Ne olacaktınızb
Bende uni bitirdim meslegimi yapamıyorum anca normal baska islerde calisilr
Neden sizde mi atanamadınız? Mesleğiniz neydi
Felsefe ogretmeniyim atamam yok denecek kadar az
Bende tarih öğretmeniyim ama atanamadım :) ne bu çile
Biz fen edebiyatçıların kaderi budur o yuzden en iyisi alaninda yuksek lisans yapmak
bazı işler için okula ihtiyac olmayabiliyor. çıraklıktan gidiliyor
On yargilarini unut o zaman daha kolay bulursun
Akepe başımızdayken iyi knk
Tarih bölümünden mezunum öğretmenlik istiyordum atanamadım
Hayatın adaletsizliği işte
Biraz azimli hırslı olmak gerekiyor
Kpss puanım 97 yeteri kadar azim yok mu?
okumak para etmiyor
Arz talep meselesi
Ne bölümü bitirdiniz
Tarih
Allah nasip ederse olur bakalım amin teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?