Aşırı tembel, üşengeç, sorumsuz gibi görünsem de aslında elimden geldiğince planlı hareket etmeye çalışıyorum. Yapmak , almak istediğim her şey liste halinde. Ve bu listeyi küçükten büyüğe doğru o günün durumuna göre gerçekleştiriyorum. Uzunca süredir amatör denizci belgesi düşünüyordum. İnternetten derslerini okudum, bir gece sınava girdim ve geçen hafta başarıyla geçtim. Çok zor bir sınav değildi ama önemliydi benim için. İnşallah bu sene önceliklerim arasında balık avına çıkmak için kendime ait av için balıkçı teknesi almak istiyorum. Uzun vade gezi teknesi de hayalim. Bu seneki en çok istediğim isteklerden biri balıkçı teknesi. Bir araca da gereksinim duyuyoruz ailecek. Bu isteğimi inşallah aileme iteleyeceğim 😁 Kendim tekne ve çok istediğim diğer istek de karavan alıp karış karış ülkemin her yanını gezmek. Bu ikisi bu sene için gerçekleştirmek istediğim bir hedef. Ama nasip tabi. Şimdilik düşlüyoruz. Olurda beklentimizi ve daha ötesini karşılayacak para kazanabilirsek köye ev yaptırma isteğimizde var. Bu istek ve düş yıllardır var ama her şey paraya baktığı için beklemedeydi. Bu sene gelebilecek paraya göre bu isteğe girişim düşünüyoruz. Nasıl bir ev olacak, tasarımı, iç düzeni, kısmen peysaj, güneş enerji sistemi vs hepsi aklımda.
Uzun sözün kısası bunların hepsi planlı ama süreci biz belirleyemiyoruz. Burada da para rüzgarı esmesi gerek..
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah amin 🍀
En İyi Cevaplar