A 101de çalışmayı düşünüyorum ama çok utanıyorum. 18 yaşındayım daha oraya gittiğimde yaşıtlarım falan gelecek, onlar alışverişe gelirken ben çalışacağım. Gerçi geçici süreliğine ama aynı zamanda da ders çalışmam gerek. Nasıl olacak? 🥺
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bak ben de 21 yaşındayım. Bundan 6 ay önce işe girmeye karar vermiştim. Hatta Allah nereden denk getirdiyse kadrolu olarak girdim. Hatta ailem bu iki güne çıkar dedi. Çıkmadım. Kaç kez üniversite sınavına hazırlandım. Panikten kaybettim. Arkadaşlarımın ardından baktım kaldım. Bu işte panikliğimi yendim (yani öyle umuyorum) ben de ilk işe girdiğimde lisedem arkadaşlarımla karşılaşacağim diye ödüm kopuyordu. Sonuç; karşılaştım. İlk küçümsedi, sonra ki günler tekrar geldiğinde ses etmedi. Geçenlerde yine başka arkadaşa denk geldim. Bir şey demedi. İnsanları umursama. Önemli olan sensin, sen. Fakat kalbinde üniversite okumak varsa arkadaşım, git sınavına çalış. Bende bugün istifa vermeye niyetlendim. Bir yandan okumak istiyorum, bir yandan da parası güzel geldiği için kalmakta istiyorum ama A101i kesinlikle tavsiye de etmiyorum çünkü hakkını çok yiyecekler.
Ben de ne yapacağım bugün inan bilmiyorum.23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🤍 paniğini yenmene sevindim. A 101den başka yapabileceğim bir şey yok ki zaten evimin dibinde o da. 3 ay falan çalışıp çıkmayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Parası güzel derken asgariden fazla mı maaş alıyorsun sormamin bi sakıncası yoksa🥺
Soran+1 yılYaaa iyi düşündün mü
En İyi Cevaplar
bu ülkenin kasiyerlere ihtiyacı var.. neden öyle düşünüyorsun geçici olarak çalışsan da çalışmasan da bir iş neticede. ekmek paranı helal yolla kazandığın hiç bir işten utanma.
11 Yorumla
İş hayatının başlarında böyle hissetmen çok doğal bende 15 yaşımda lokantada komiydim önlüğüm filan vardı çok utanırdım inan hiç utanmanın anlamı yokmuş
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
65Cevap
Çalışmakta bir sorun yok, asıl çalışmamaktan çekinmek doğru olandır. Senden çok daha önceki yaşlarda çalışmaya başlayan biri olarak söylüyorum bunu. Bugün yaşıtlarından daha ilerideyim, hangi konuda olursa olsun. İşin manevi tarafında insanları da öyle bir tanırsın ki onların neler yapacağını da bilirsin. Ders çalışmayada devam et çünkü hayat büyük fırsatlarla dolu.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🤍
+1 yılHiç utanma güzelim. Öğretmen olarak ben bile oraya iş başvurusunda bulundum. Adamlara iş şartları, mesai saatleri konusunda çok soru sordum diye alınmadım. Türkiye’nin bir gerçeğini yaşıyorsun. Bu ülkenin doktoru bile Avrupaya gitmiş orada bir lokantada bulaşıkçılığa başlamış. Sen Türksün, TÜRKİYE’de doğmuş büyümüş bir Türk gencisin bunlara alışık olmam lazım. Bu senin benim bizim kaderimiz.
11 Yorumla
Dikkatlice okudum hepsini cidden bazı erkekler beyinsizce yorum yapmış. Cidden utanıyorum o davarlardan. Sen milletin dediğine bakma. Biraz cesaret edip başladığında anlarsın. Türkiyede insanlar o kadar dertli kimsenin bunlara dikkat edecek hali yok. Erkeklere kapat sorularını bence ayrıca böyle hassas şeyler sorma davarlara.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🤍
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSizin müşteri olduğunuz yerlerde de başka insanlar çalışan oluyor. Bakıp ay burada mı çalışıyor ezik diye mi düşünüyorsunuz?
24 Yorumla
Soran+1 yılHayır aksine Gülen yüzle yaklaşıyorum ama herkes benim gibi olur mu bilmiyorum, endişeliyim
- +1 yıl
Çoğunluk hizmet sektöründe çalışıyor, bir yerde siz çalışansınız onlar müşteri başka yerde siz müşterisiniz onlar çalışan. Bu yüzden öyle kötü bakan pek olmaz, illaki kötü insanlar da oluyor ama ne olursanız olun onlar zaten eleştirecek yani ne düşündüklerinin önemi olmamalı.
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim 🤍
- +1 yıl
Rica ederim 😊
+1 yılBence kendinle gurur duymalısın.Çalışmak ne zamandan beri utanılacak bir şey oldu? Bir de hem çalışıp hem okuyacaksın. Arkadaşların gelecekse gelsin. İnsanların ne dediğini düşünme bu kadar.
11 Yorumla
+1 yılGit sadece ders çalış işe girme kazanamzsin ben de yaptım kazanamadım şimdi evdeyim ne iş ne okul yok
21 Yorumla
Soran+1 yılMecbur 🥺
Seni iyi anlıyorum sana kendimden örnek vereyim ben sahibi olduğumuz işte temizlik dahil her işi iyi kötü yaptım ki şu an toplamda 400 den fazla personelimiz var bu insanlar beni hep gördüler çalışırken ha şimdi tabiki yapmıyorum o zaman utandım aslında ama baktım ki onlar takdir ediyor daha çok saygı duymaya başladılar ben de onlara saygı duyuyorum şimdi... ama beni de ailem zorluyordu her seviyede çalışmamı şart koşuyorlardı vs
10 Yorumla
+1 yılOlur mu öyle şey? Dünyada çalışıp para kazanmak kadar güzel bir şey var mı? Onlar da ailelerinden alacakları paraya muhtaç kalacaklar. ben de o yaşlardayken öyleydim şimdi pişman oldum. Keşke çalışsaydım diyorum, 3 kitap alacağıma 5 kitap alırdım kendime. Hep ailemden bekledim. Bu daha kötü bir şey emin ol. Çok güzel bir iş yapıyorsun alnının akıyla. Hem kimse sana Aaa a101'de çalışıyor diye bakmaz. Gayet normal bir durum herkes için. Sen endişe edip büyütüyorsun güzelim
10 Yorumlaseni cidden anlıyorum bende utanıyordum cidden büyük bir sorun herkes her işte çalışamaz yaşıtların gelecek ya da tanıdık çevreden birileri gelecek görecek saatlerce calışacaksın sosyal hayat yok köle mantıgı az maaş berbat bir his cidden kötü
10 Yorumla
+1 yılBende turizm de barmanim 3 yıldır yasitlarim keyif yaparkrn bende isimi yaparken yapiyorum
Enayiler parası ile yerken biz bedava yiyoruz
Onun için utanma asla onlar imrensin çalışıyor bak diye onlarca işsiz var10 YorumlaYaşın daha 18 sınava hazırlan. Ailen biraz sıkıversin dişini senden maddi beklentileri varsa.
11 Yorumla
Soran+1 yılHazırlanıyorum zaten benden maddi bi beklentileri de yok aslında ama kendim için yüksek bi miktar da para lazım o yüzden gireceğim 🤍
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Orada çalışarak seni tanıyan yaşıtlarına olumlu örnek olup cesaret vereceksin. Çalışan insan saygıyı hak eder. İster a101 olsun isterse dünyaca ünlü havalı bir firma. Sonuç değişmez.
20 YorumlaUtanma ayıp bişey yapmıyorsun helal kazanç peşindesin Allah yardımcın olsun. takma kafana millet konuşsun varsın sen ekmeğine bak. sen gibi olamayan nice insanlar var iyisin genede
10 Yorumla
+1 yılÇalışmanın ayıbı olmaz çalmıyorsun çalışıyorsun oraya gelenler baba parası yiyor sen kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyorsun... sen değil onlar utanmalı..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılNeden utanasınki hırsızlık yapmıyorsun kimseye kötülüğün dokunmuyacak kendi işinde gücünde olacaksın üst düzey bir konumda olsan bile yine eleştiren dalga geçenler her zaman var.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe alakaa? Asıl onlar utansın çalışmadıkları için!
Bende 18le türlü türlü işlerde çalıştım onlar gezerken onlar şu anda ya para sıkıntısı çekiyor ya da kocaya muhtaçlar
Senin için kolayda olsa tecrübe! Çalışmayı kafana koyarsAn mağaza müdürü bile olursun onlardan çok ayaklarının üstünde durursun ve bağımsız!
Onlar gezemezken sen gezeceksin ilerde!10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılAyıp bişey yapmıyorsun emeğinin karşılığında para alacaksın bundan daha kutsal bişey olabilir mi takılma buna
20 Yorumla
+1 yılOnlar alışveriş yapacak parayı nerden buluyorlar.. Sonuçta herkes bir yerde çalışıp para kazanıyor. Bence böyle düşünmelisiniz..
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılcalısmanın utanılacak bır tarafı yok.
zihnıyetını degıstır.
ya da unıversıte oku farklı işleri yap.
baska alternatıfte , zengın koca bul yama kendını evınde rahatca otur eşe dosta hava at kocanın parasını.02 Yorumla
Soran+1 yılÜniversiteye hazırlanıyorum zaten. Evlenmem de tabi.
- +1 yıl
calıs harclıgını cıkar iş hayatını ogren . zihnıyetını degıstır .
Başkalarını düşündüğünde başarılı olamazssin buyuzden öncelik herzaman kendi çıkarlarını dusunmelisin öncelikle
10 Yorumla
+1 yılBaşarılı bir cok insan zincir hizmet sektorunde calısmıyor.. Benım doktorasını veren arkadasım eskiden burgerkıngte ıdı
10 Yorumla
+1 yılUtanılacak bir şey mi yapıyorsun? Alnının teri ile helalinden paranı kazanıyorsun bunda utanılacak bir şey yok övünmelisin bence
10 Yorumla
+1 yılutanacak bir durum yok ekmek parası ne var bun da ya
20 Yorumla
+1 yılPadisah kiziysan, sehzade kiziysan ne bilim bi sarayda prenses falansan utanmakta haklisin
10 Yorumla
+1 yılAsıl onlar utansınlar sen para sayarken onkar mecbur para odeyecek
10 YorumlaHayırrr utanma sakın alnının teri ile kazanıyorsunnnn
10 YorumlaÇalışmanın utanması olur git dilen o zaman daha utanırsın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende senin gibiydim
Doğruyu söyleyeceğim açıkçası bende utanmistim benim burada ne işim var diye kısa süreliğine calisicaktim amaa girdim ki inan ki asla öyle düşünmüyorsun10 Yorumla
+1 yılÇalışmak utanılacak bişey değil aldigin maaşla istediğini yaptığında herkesin gözü üzerinde olur 😉
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmak ayıp değil.
Alışırsın.
Eline para geçince de mutlu olursun.10 Yorumla Baba parası yiyen utansın sen sorumluluk alan birisin gurur duyman lazım
10 Yorumlautanması gereken sen değilsin... alın teriyle çalışmaktan utanılmaz.
10 YorumlaBir ise gir utanmazsin utaniyirsan hicbiryerde calisma canm sekreter olsan bile patronun kizabilir herkesin icinde rezil olabilirsin
20 YorumlaÇalışmaktan utanma olur mu hiç, calisacaksin daha çok sosyal olacaksın daha çok kişi taniyacaksin böyle düşün
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenle dalga gectiklerin, buraya niye geldiniz lan fakirler dilenciler de
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirsey olmaz ya.. benle evli olsan calismasanda olurdu:) nerede 101 baslayinca gelim alisverise...:) bugun 101de alaiveris yaptigimda 19 20 yaslarindaki kiz bana abi dedi... hurma nin yerini sormustum
110 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum tenks:) ama siz gençlerden hoşlanıyorsunuz sanırım
Cevap sahibi+1 yıl18 olsun ve uzeri gencler tatlis burcun ne
Soran+1 yılAslan canım
Cevap sahibi+1 yılAslan cok tatlis olur ya cok severim iyide anlasirim lider ruhlu aslan.. severse cok sadik olur... incinirae affetmez:)
Soran+1 yılaynen
Cevap sahibi+1 yılCok iyi tatlim gizlilikden ciktim fotoma bakdiysan:) ozelimi actim yazarsan sevinirim:)
Cevap sahibi+1 yılYazmicani anladim
Cevap sahibi+1 yılGizlendim tekrardan
Soran+1 yılHahaha Max 23 yaşındakilerle konuşmayı tercih ediyorum teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılPeki ne yapiimki allah gonlune gore gore versin.. aslanlari hic birzaman elde edemedim zaten hep kactilar
+1 yılİnsanlar hayatta aynı şartlarda doğmaz asla utanma sen yaşından çok büyük ve anlamlı bişey yapıyorsun
10 YorumlaÇalış. Bell Bi süre çalışırsın akşam ders çalışırsın. Sen yapıtlarını takma. Onlar öyle gezerken sen çalışır paranı kazanırsın.
10 Yorumla
+1 yılBende markette çalışıyorum, yoksulum açıkçası resmi olarakta. Ama helalinden para kazanıyoruz utanma, anne baba parasıyla adam olanlar, manken gibi kasilanlar utansın..😊
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılSen çalısmaya gideceksin mücadele ediyorsun utanma gurur duy
20 Yorumla
+1 yılçalışmak ayıp mı? gidip or. puluk yapan pislik insanlar utanmıyor da sen markette çalıştığın için mi utanacaksın :/
07 Yorumla- +1 yıl
Kanka ayıp demiyor ki utanıyorum diyor. sadece
- +1 yıl
@scottishinannesi utanması için ayıp bir şey yapması gerekmez mi ;)
- +1 yıl
Hayır o kendi açısından utanıyor arkadaşlarım ya dalga geçerse die çünkü yeni nesil fazla mal neyin ne olduğunu bilmiyorlar
- +1 yıl
@scottishinannesi o kendini bilsin utanılacak bir şey yapmıyorsa sorun olmaz bence dalga geçenler kadar takdir edenler de olacaktır
- +1 yıl
Yani ama üniversite istiyorsa ders çalışmalı yoksa a101 süreklilik olcak torpil yoksa
- +1 yıl
@scottishinannesi belki başka işte bakmalı daha part time derslerine engel olmayacak bir şey bu konuda haklsın A101 zor olur
- +1 yıl
Kanka 2 senelik üniversite mezunları iş bulamiyor kız nasıl bulsun jsjsj
Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. çalışmak utanılacak bişiy değil o yüzden çalış kazan paranı boşwer
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sen senin yaşında çalışanları ezikliyor musun? A101 de çalışanı aşağılayan gözlerle mi bakıyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır aslında gayet normal bir şekilde bakıyorum. Markete girdiğimde aaa bu a101 de çalışıyor yazık demiyorum ama benim gibi düşünen var mı bilmiyorum.
+1 yılİnan bana utanılacak bir şey yok. İleride bunu çok iyi anlayacaksın ama sana şunu söylemek isterim git aslanlar gibi ekmeğini kazan
00 Yorumla
+1 yılUtanılacak bi durum yok aksine özgüvenli olman gerek eğer utangaç ve çekingen olursan seni orada ezerler
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak ne zamandan beri ayıp. Hem alın teri dökülen onurlu, haysiyetli şerefli yapılan işlerden utanmak yersiz
00 Yorumla
+1 yılUtanacak olduğun bişey yok çalışmak ayıp değil aksine çok daha güzel bırak onlar utansın sen utanacak bişey yapmayacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen o yaşıtlarından daha fazla kıyafet alıp daha havalı görünebileceksin ama🙂
10 YorumlaHelal para kazanmaktan utanilmaz kardeşim hala anne babasının eline bakan yaşıtların utansin
10 Yorumla
+1 yıloraya gelen yaşıtlarında bir yerlerde mutlakka çalışıyor ayip degil calismak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyy kıyamam tüh tüh tüh vah vah vah. Millet iş bulup çalışamaz bu hasbam da bulmuş killisini arıyor 😡😡
06 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka duyarcı
Cevap sahibi+1 yılZoruna mı gitti tontis
Soran+1 yılkillisini falan aramıyorum daha başvuru bile yapmadım bulmuş sayılmam. İlk kez çalışacak birisine verdiğiniz cevap cok olgunca tebrik ederim bir gün cocugunuza da vah vah edersin.
Cevap sahibi+1 yılAaa sen küçük miydin? Kusura bakma o zaman evladım. Ama çalışmak ayıp bir şey değil çocuğum
Soran+1 yılSoruda zaten 18 yaşında olduğumu söylemiştim zaten. Sağ ol yine de.
Cevap sahibi+1 yılPeki evladım daha yürüyeceğin yol çok senin.
Saçmalama böyle bir fırsat olduğu için mutlu olmalısın
10 YorumlaUtanıcak bir şey yok onlar utansın. Sen emek parası peşindesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışırken ders çalışılmıyor valla bunu bil canım 🙄
13 Yorumla
Soran+1 yılBu olmadı bak. Neden ki?🥺
Cevap sahibi+1 yılBende şu an aynı durumdayım işten çıkmayı düşünüyorum çok yoruluyorum
Soran+1 yılAskeri mi alıyorsun? Yoksa daha düşük müü
Gizli Üye(18-24)+1 yılbenim yaşıtım olan kızlar görüyorum gayette tatlış oluyo bazen sohbet ediyoruz, utanılacak bi şey yok yani
00 Yorumla
+1 yılNamuslu para kazanan utanmaz utanmamalı da asla her zaman dik dur neden eğileceksin
10 Yorumla
+1 yılAsıl onlar utansın sen çalışıyorsun hemde okuyorsun
10 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan çalışma bence. Part time iş, babysitting vs yap
10 Yorumla
+1 yılNormal bu duygular ama aşmalısın
Önemli olan adam durabilmek helalinden kazanmak10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden utanıyosun ki senin kimseden bi ayrıcalığın yok ihtiyacın varsa çalışacaksın
00 Yorumla- Devamını Gör (47)
Devamını Gör(92)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem