tavsiye eder misiniz? Kazançları nasıldır? Ne kadar sürede kazandırmaya başlar? Emlakçı olmak için ne tür şartlar gerekir? Remax coldwellbanker Williams gibi firmalar nasıldır? Ne kadar kazanılır?
Güncellemeler:
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44Tam tersi devlet emlakçılığı teşvik ediyor hatta kanun çıktı emlakçılık itibarlı bir meslek haline getiriliyor.
Akp iktidarı sonrası önemli
Ne alaka çok yanlış düşünüyorsunuz emlakçılık dünya genelinde değer kazanan bir sektör ayrıca marketingde çok önemli bir yeri var hangi iktidar gelirse gelsin emlakçılık yükselerek devam edecek zaten devlet politikalarında devamlılık esastır zırt pırt hükümetlere göre politikalar değişmez. Üniversitelerde emlakçılık bölümü açıldı, kentsel dönüşüm projeleri var OSB projeleri var var da var Türkiye'ye daha fazla yetişmiş emlakçı ihtiyacı var ayrıca bir kaç yıl içinde üniversite mezunu olmayanlar yapamayacak bu işi önüne gelen parası olmayan ofis açamayacak.
Avrupa’da belediyeler bu işi yapıyor. Kimse kimseyi kazıklamaması için. Amerika ve canada gibi yerlerde yapılıyor evet kontrolleri devlet elden bırakmıyor. Türkiye’de emlakçı 3 kira parasını kafasına göre belirliyor. Bu konuda şikayetler çok. Göreceğiz kimin dediği olacak. Emlakçılık meslek değildir. İster İnan, istersen inanma. Bu işi yapanların yüzüne de söylüyorum. Otoparkları işgal eden değnekçi ile emlakçı arasında fark yok. Belediyeler denetiminde Avrupa usülü gelmesini bekliyoruz. Türkiye düzelmek istemiyor ama bunu anlıyoruz.
Katılmıyorum yazdıklarımız doğru değil Türkiye'de emlak komisyonları yasal olarak belirlenmiş tarife üzerinden uygulanıyor ve devlet tarafından denetleniyor aksi olması mümkün değil ayrıca Avrupa'nın en canlı emlak piyasası Türkiye'de. Türkiye'nin know how örnek aldığı model Avrupa modeli değil anglo sakson modeli bu konuda.
Sen kaç arsa işinde dolandırılan insan gördün sayın üye. Ev kirasını baltalayan, emlakçının satışını engelletiği iş gördün. Hiçten başka şey yok. Onu geçtim. Sırf dolandırıldığı için kaç emlakçı hedef altında kaldı. Burada bir emlakçı 3 ay saklandı. Emlakçıları bana anlatma. 3 yakın tanıdığım emlak içindeler. Avrupa’nın örneği Türkiye gösteriyorsun. Fazla iyimsersin. Türkiye Avrupa ülkesi değil. Avrupa’nın yakınından dahi geçmiyor. Kendinizi kandırmayın.
Dolandırıcılık konusunda dediklerinizde haklılık payı var fakat farklı şeyleri konuşuyoruz bahsettikleriniz kanuni düzenlemelerin yetersizliğinden veya tüketicilerin bilincsizliginden kaynaklanıyor olabilir bu sebeple sektörü suçlamak doğru olmaz. Zaten yeni çıkarılacak kanunla bunlarında önüne geçilmiş olacak önüne gelen cebinde parası olmayan üniversite mezunu olmayan sabıkası bulunan kişiler emlakçılık yapamayacak dolandırıcılık suçu işleyenlere emlak yetki belgesi verilmeyecek ve yetki belgesiz emlakcilik yapılamayacak tıpkı eczacılık gibi.
Avrupa'nın hangi ülkesiyle kıyasladığınıza bakar Avrupa bir bütün değil her ülkenin sistemi standartları farklı Andora'da Avrupa ülkesi Yunanistan'da Almanya'da ve hiçbir Avrupa ülkesinde Türkiye'deki gibi canlı emlak sektörü yok bu benim iddiam değil veriler böyle söylüyor hem de uluslararası şirketlerin verileri. Ayrıca Türkiye'de emlakçılığın standardını yine Remax gibi uluslararası gayrimenkul şirketleri belirliyor eskisi gibi değil her şey standartlaştı artık.
Bakın benim dediğim yöntem daha mantıklı ve halkın yararına. Devlet belediyeler aracılığıyla evleri kiraya verir. Kiralar için çalışacak personel tutulur. Kontrollerin hepsi belediye ve devletin elinde olur. Ev sahibi kirasını alır. ev sahibi kiradan vergi kaçıramaz. Emlakçı gibi boş işler aracısı 2 kira bir daireden almaz. Bir ev gezdirip 5k ücret kazanmak hiç adil değil. Evi arayan emek sarf eden kiracıdır. Emlakçı değil. İranda bu model kullanıldığını söyleyenler var. Büyük devlet olacaksak bizim bunları yapmamız gerekir. Bu şekilde kamusal bir devlet anlayışı bizi ileri götürür. Avrupa’da en iyi örnekler Almanya ve Avusturya’dır. Adriyatik ülkelerinin anlayışı bizimkiler gibiler.
Devletçi ekonomi modeli hiçbir açıdan doğru bir model değildir zaten dünyada da devletçi ekonomi sistemi bir kaç ülke haricinde kalmadı günümüzde devletlerin görevi hakemlik yapmaktır ve düzenlemelerle piyasayı regule etmek, ihtiyaç duyulduğunda gerekli reformları yapmaktır. Denenmiş şeyleri tekrar denemenin manası yok bu konularda da fazla bilgili olduğunuzu sanmıyorum. İran'da ki sistemi bilmiyorum o yüzden bir yorum yapmam doğru olmaz ancak İran'ın ekonomik sistemi devlet ağırlıklı karma model bu da ambargolar dan kaynaklanıyor yani buna mecburlar bu bir tercih değil. Neyse ben bu konuları sizinle tartışmak istemiyorum iyi günler.
Tartışma zaten benimle sayın emperyal üye. Türkiye’de böyle bir şey denenmedi. Uydurmayın. Denenmiş olan ülkelerde refahı ve düzeni sizden kat ve kat iyidir. Çin ve Almanya gözünüzün önünde. Özelleştirme jeopolitik açıdan önem arz eden ülke özelleştirilir ise birgün dışardan gelenler sizi kapı dışarı eder. Türkiye özelleştirme olmayacağı yerlerden biri. Olmaması gereken ülke Türkiye. Para sevdası sizin gibileri ülkenin menfaatinden daha değerli hale getiriyor. Zaman gösterecek herşeyi.
Kendi şirketi mi? Ne kadar süredir emlakçı
Birkaç yıl
Nasıl sahtekar mesela bunlar uluslararası şirketler
Bunlar tamamen dolandırıcı.
Ciddi bir itham da bulunuyorsunuz detaylandirilmisiniz ne gibi dolandırıcı mesela? Siz dolandırıldınız mi? Yaptıkları işlemler kanuni değil mi?
Ya ne bilim ben. İthamda bulunmuyorum. Bence diyorum. Bu benim fikrim. Sadece bana ait bir fikir. Yani nedirler bilmem ama bence bu firmalar sahtekar. Sonuçta tercih kişinin kendisinindir. Ben belki de emlakçılara güvenmiyorum
İsim nasıl yapılır detaylandirilmisiniz.
Bi süre emlakçıların yanında takılırsın
Ne kadar sürede oluşur bu çevre?
Aylık ne kadar kazanılır mesela
Zamanla ney bir sey diyemem ama aylık 15 bine kadar da kazanabilirsin
15 bin TL iyi kazanç mı?
Ne olması gerekiyor
Detaylandırır mısın.