Rehber öğretmeninizin size bir faydası oldu mu?

Cok okul degistirdim babamin işinden dolayi. Rehber ogretmenlerimi ya hic tanımadım, adını dahi bilmem ya da adını bilsemde yanına gitme ihtiyaci hissetmedim. Lisede gitme ihtiyacini hissettigimde bile odasinin kapısı kilitli olurdu bulamazdik adamı yerinde.

Şimdi ise psikolojiye ilgim var. Psikoloji bölümünü açıkçası okumak istemiyorum. Devlete ataması zor, özel klinik açsan isim yapana kadar parasizsin. Klinigin kirasi, vergisi bilmem neyi var. O yuzden psikolojik danismanlik ve rehberlik okuyayım diyorum. Hemde bu bolumde cok fazla sunum yaptırıyorlar. Toplum önünde konuşamama durumlariminda uzerine giderim diye düşünüyorum. Bu bolumun sadece meb'e atamasi yok biliyorum ama ailem öğretmen olarak atanmamami daha cok istiyorlar. Ha bende pdr olmazsa tercihlerime başka ogretmenlikler yazacağım.

Sadece bu alanın baya bir ön yargısı var insanlarda. Oturarak para kazanıyorlar, odasindan cikmiyorlar hangi öğrenciye faydali olmuş ki bugüne kadar vs vs bir suru yorum.

Eksi sozluk gibi yerlerde ne olduklarini kendileri de bilmiyor. Işlerine gelince rehber ogretmen işine gelince psikolojik danışman oluveriyorlar. Nöbet tutmuyorlar tutmalari istendiginde ben psikolojik danismanim nöbet bizde yok diyorlar, ogretmenler gunu gelince hediye durumu olunca öğretmen diyorlar yine kendilerine, öğrenciyi tanimazlar, okulun 10 ogrencisini say desen sayamazlar diye yazmış sozlukte kullanıcılar.

Yani bolumu cok istesemde çalışma alanı beni bu yuzden düşündürüyor. Algisi biraz kötü. Bende lisede bunlar ne işe yarıyor ki diye düşünüyordum yalan yok. Rehber ogretmenlerin bir kısmı oturuyor diye benim oturacak halim yok ama algi oyle. 40 yil bu meslegi yapacagim mesela. Ve bana oturup duruyorsun, ne işe yariyorsun ki, odanda oturup full maaş/ucret aliyorsun diyecekler.
Rehber öğretmeninizin size bir faydası oldu mu?