+1 yılÖzel okulda çalışabilirsin. Sınıf öğretmenliği bölümünün kaçarı yoktur ki sen nasıl yazdın bu bölümü? Doğu ya gitmesen bile Batı nın en ücra yerine gidersin. Batı daki köylere yani.
04 Yorumla
Soran+1 yılmezuna kalmıştım istemeyerek yazdım off.
- +1 yıl
Bitirdin, emek verdin sonuçta o kadar. İnan köydeki kasabadaki çocuklar daha güzeller. Şehirdeki çocukların çoğu yozlaşmaya başladı. Köydeki kasabadaki çocuklarla öpretmen olduğunu hissedeceğinin garantisini veririm.
Soran+1 yılhaklısın ama ben doğunun insanlarına bişey demiyorum sadece doğuda yaşamak zor o anlamda istemiyorum dedim
- +1 yıl
Batı nın bazı köylerini görsen Doğu dan beter. Doğu da öyle yerler var ki inan Batı dan iyi. Bu nasip kısmet meselesi birazda. Bir müddet çalıştıktan sobra evlenip eş durumu tayini ister gelirsin. Başka çaren yok.
En İyi Cevaplar
1. Köy olmayan yerlerde açılıyor puanını yüksek tut ki istediğin yere atanabilesin.
2. Benim de tanıdığım istemeyenler oldu. İlk başta zorlandı hatta. Sonra iyi ki gitmişim dedi. Hatta şehre gelince keşke köyde kalsaydım diyen bile duydum.00 Yorumla
+1 yılYani en iyi ihtimalle evleneceksin daha makul yerlerden bir kişi ile. Yani sizin durumunuzda olup giden dünya kadar insan var. Bence durumu gözünüzde büyütmeyin. Hayat her zaman her şeyi ile istediğimiz gibi gitmiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum. Bende bir öğretmenim ama atanmadım ve iyi ki atanmadim şu an abdde çalışıyorum ve aşırı memnunum! Ülkenin doğusu hiç gelişmemiş bir vaziyette. Insan özgürce yaşayamıyor, gezemiyor! Üstüne kuş gibi maas veriyorlar! Terör tehdidi, aşırı soğuk, düşük imkanlar ve kötü yasam koşulları vs insanların eğlenmek kafa dağıtmak gibi düşüncesi varsa kesinlikle adanadan doğuya gitmesini önermem! Inanılmaz sıkıcı bir bölge! Adamlar eglenmeknicin çiğ köfte yoğuruyor, sıra gecesi yapıyor başkada bir şey yok! Insanlar eğlenmeyi bilmiyor! Gezmek nedir bilmezler Allah yardımcın olsun. Benim kuzenlerim hepsi üniversite mezunu mecbur oldukları için asker oldular tam 6 kuzenim asker oldu. Kafayı yediler doğuda! Sürgün yeri gibi. 2 si istifa etti biri antidepresan bağımlısı oldu diğerinin kafada saç kalmadı 😶 ne yazık ki bu ülkede en ucuz şey insan canı...
18 Yorumla
Soran+1 yılBiz boyle yazinca saniyolarki dogululari kotuluyolar halbuki bende doguluyum ama dogunun insanlarinin ustune tanimam cok sicak insanlar ama benim anlatmak istedigim dogu sartlari sizinde dediginiz gibi agir zor her ne kadar gorev icinde gitsen yasanmasi zor biyer. Köyde yasayan insanlar bile daha iyi sartlar icin sehirlere giderken kimse savunmasin bence.
Cevap sahibi+1 yılBende doğu sınırınde hatayda yaşıyordum! Akşam 8den sonra hayat yoktu şehirde! 9da BİM kapanırdı ondan sonra herkes evine çekilir hayat biterdi
Soran+1 yılOf onemli olan hic gitmemek bi kac yili orada gecirdikten sonra ne anlami varki😭
Cevap sahibi+1 yılÜlkede öyle baskıcı bir sistem var ki sanki ülkeyi firavun yönetiyor! Torpili olmayanlar ve yandaş olmayanlar bu coğrafyanın cefasini çekiyor! Diğerleri sefasını sürüyor ve istediği gibi at koşturabiliyor! Ezilen ve yandaş olmayanların %90'i yurt dışına gitme hayaliyle yaşıyor ancak arada çok az kişi bu sansa nail oluyor! Bu adaletsizlikten dolayı kac kişi intihar etmeye teşebbüs ediyor kac kişi depresyonda Allah bilir ama ben biliyorum ki bu kişiler haklarını helal etmeyecek!
Cevap sahibi+1 yılBir dernek var isim vermek istemiyorum oraya kayıt olsaydın sen sadece il seç sonrası onlarda! Doğuda istemiyor musun? Sen oraya atanır aynı gün batıya kaydırırlar ve örnekte var bildiğim! Neyse bunları konuşmak boş bu ülke düzelmez!
Soran+1 yılvar mı öyle bir şey gerçekten özelden yazabilir misiniz bana
Cevap sahibi+1 yılÖzelden nasıl yazabilirim ki? Sen gizlisin ben gizli 😅
Soran+1 yılya siz isminizi yazın ben yorumunuzu sileyim hemen
+1 yılAw cahili doğu sadece köyden mi ibarett aynı şey diğer bölgelerde de geçerli köy her bölgede köydür bu meslek sana ağır gelir yapma sen
120 Yorumla
+1 yılSınıf öğretmeni isen mecbur gideceksin. Ilk atamada batı pek açılmaz. Genelde doğu illeri. onlarda genelde köy.
Ha diyelim evlendin batıya geleceksin üzgünüm ama puanın az olacağı için yine tayinin batı da bir köye çıkacak.
Yok ben yine yapamam dersen de başka bir meslek edineceksin ya da özel okul da çalışacaksın. Instagram da troll öğretmen ve yeni nesil öğretmen var biliyorsundur belki. Onların videolarını izle. sana ışık tutar.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkudun da sanki yarın atanacaksın bunun derdine düşmüşsün. Millet 10 yıl atanamıyor.
Ayrıca öğretmen bilincine sahip değilsin, bir öğretmen Türkiye’nin her köşesindeki öğrencilere yetmek ister. Köye gönderilmek öyle kutsal bir şey ki, o çocukların hayatlarını tamamen değiştirebilirsin, bambaşka dünya görüşleri kazandırabilirsin. Bir öğretmen ülkenin güneşidir, sen tohumları büyüteceksin.
Bu tarz insanların öğretmen olmasına gerek yok zaten başka bir sektöre geç.37 Yorumla
Soran+1 yılZaten istemedigimi yazmisim oraya
Soran+1 yılAyrıca üniversiteyi bitirdim okuyup okumamam seni ilgilendirmiyor
Cevap sahibi+1 yılÖğretmenlik bitirdin diye öğretmen olmak zorunda değilsin. Bu eziyeti kendine de öğrencilere de yapma
Soran+1 yılBaşka iş bulabilsem zaten yapmıycam inanki bende biliyorum bu işi sevmeden yapmak cok zor
Cevap sahibi+1 yılBankacılık, sigortacılık, muhasebe falan düşünebilirsin. Lisans mezunu istiyorlar sadece. Zaten maaşlar aşağı yukarı aynı öğretmenlikle
Soran+1 yılBenim aklimda hep duz memurluk vardi kpss 90 ustu istiyor ama dediklerini bilmiyodum bankacilik falan oluyo mu gercekten
Cevap sahibi+1 yılOluyor tabi. Denizbank’a falan cv bırakabilirsin. Kariyernetten başvurabilirsin. Devlet bankaları olmaz da özel bankalar alıyor iletişim asistanı falan
+1 yılÇok saçma ve gereksiz bir düşünce. Köyün insanı öğretmene ciddi olarak değer veriyor. Sen batı da hiç değer görmezsin. Oysa küçük bir köyde her şey organik. Köy insanı çalışkan, emekçi. Bu nedenle kalpleri temiz, dedikodu olmaz. Gerçek insanlar. Benim imkanim olsa hiç düşünmem giderim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yıl doğuda görev yaptım. Ben de gitmek istemiyordum başlarda. Şimdi onları arıyorum. Asla yerleri dolmaz. Tertemiz duyguları olan çocuklardı. Hala telefonları ve İnternetleri olmadığı için temiz kalmışlar. Daha ilginci ben Şırnak'ta yaşadım. Ve korkulacak gibi şey yoktu. İnsanları çok saygılıydı. Ayrıca müthiş bir doğa güzelliği var. Batıda asla eşi benzeri bulunmaz. Tertemiz sanayisiz mis gibi hava..
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak ben idealist biriyim eskiden sadece insanların iyi bir yaşam sürmelerini isterdim. Ben çok iyi de yaşadım çok kötü de bana göre insan tecrübe etmeli kötü hayatı
Her fikirden insan tecrübe etmeli doğuştan çok zengin olsan neyse de belli mi olur ilerde savaş çıkar bir şey olur hayat bu bir kaç sene doğuda geçir hayatın kurtulur10 YorumlaBir ark Kars'a gitti.7 sene oldu hala orada.. iki senedir de evli.. herseyden çok memnun.. hem de kiralar çok ucuz diyor. Ayrıca öyle tahmin ettiğiniz gibi köy hayatı yok. gayet güzel yaşıyor dönmeyi de hiç düşünmüyor..
30 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan senin tercihin ogretmenlikte ve polis askerlerde doğu gorevi şarttır sende yapabilecegin bi meslek seç muasebecikik tıbbi asistanlık falan ya da baska meslekler
11 Yorumla
Soran+1 yılOkulum bitti başka ne iş yapabilirimki
+1 yılNiye doğu sizin ülkenizin bir parçası değil mi? O kadar yırtınıyorsunuz ülke bölünmez diye isteyerek gidin de oraya sevginizi görelim.
41 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık
+1 yılBende doğuda yaşıyorum köyde değil fakat köyleride gayet güzel herkes doğayla iç içe bu ön yargılarınızı bırakın bence
28 Yorumla
Soran+1 yılyok bende doğuluyum benim önyargım yok sadece doğu şartları zor olduğu için istemiyorum yoksa doğulular diye bi ayrım yapmıyorum
- +1 yıl
Zor ama alışırsın bir süre yap sonra tekrar batıya git
- +1 yıl
Evet sosyalleşmek için pek iyi değil ama doğa olarak çok güzel havası suyu toprağı mükemmel
- +1 yıl
Ekiyoruz biçiyoruz
- +1 yıl
Organik çoğu şey
Özel sektorde çalışmaktansa doğuya git, köye git daha iyi. koyde oturan öğretmen mi kaldı, köyde bile olsan en güzel lojmanlarda kalıyor şimdi öğretmenler. atandım hakkari merkezde çalıştım öncesinde de özel okulda calistim, hiç bir şey özel sektörden daha kötü olamaz
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKötü bir şey değil aslında oradaki çocuklara daha çok şey öğretirsin. Tabii ki yerleşmek vb. zor ama zamanla alışırsın. Mesleğinden vazgeçmemelisin bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılGitmek istemiyorum
+1 yılBende Ağrı'da öğrenciydim 7. sınıfa kadar orada okudum bizim öğretmenlerimiz hepsi gençti bize verdikleri eğitim o kadar güzeldi ki ve hiçbiri gitmek istemiyordu hatta bir hocamız ve nişanlısı bizim okula atandılar öğretmenimizin 5 senesi dolmuştu gitmek istemedi evlendiler Ağrı'ya taşındı. Doğudaki öğretmenlerin hiçbiri gitmek istemiyor oradaki öğrenciler daha çok çalışıyor ve öğretmenlerine saygılılar. Bence denemelisin
20 Yorumla
+1 yılEğer ki bu kutsal mesleği yapacaksan nerde olursa olsun yapacaksın nereye gidersen git bu meslekle yeni nesilleri egiteceksin
Ve gitmeme sebebin ne bu konuda bizi de aydınlatsan10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılsen gitme o gitmesin , kim gidecek la?
tercih yaparken bunları dikkate alsaydınız. bir istekli kişinin hakkını yiyorsunuz.14 Yorumla
Soran+1 yılAtanmadim daha yeni mezunum kimsenin hakkina girmedim
- +1 yıl
atanırsan şayet kimse seni oturdugun evın arkasındakı okula atamayacak bılıyorsun degıl mı?
bu işin olayı bu .
Soran+1 yılÖyle bisey istemiyorum zaten
- +1 yıl
kısmet
Sen hele bi atan da yerine sonra karar verirsin binlerce oğretmen var atanamayan sana sıra gelesiye sen başka is bulursun zaten
111 Yorumla
Soran+1 yılBaşka is bulsam zaten düşünmem
- +1 yıl
Hangi kıymetli öğretmenleri kasiyer yaptılar? Bu ülkede atamanın problem olduğunu bile bile, sadece puanı ona yettiği için ogretmenlik okuyan, atanamayinca da feryat figan eden binlerce insan var. İdealist olan, kendini bu işe adayan insanları tenzih ediyorum. Sorusuna yorum yaptığın kişiye bakarmisin, ogretmen sözde, ama doğuda görev yapmak istemiyormuş.. Devletin bunu ataması dahi yanlış
Soran+1 yıl@cesaretyada seni ne ilgilendiriyor ya evet zaten istemiyorum gelmiş burada yok devlet atamasınmış buna sen mi karar veriyosun.
- +1 yıl
Ya bi hadi ordan git hadi, memeleketin içine ediyorsunuz, sonra da devlet bunu yapmış,, devleti begenmeyen hadi ordan gitsin
Soran+1 yıl@cesaretyada burada kimse devlete bişey yazmamış git başka sorulara saldır okumadığınız sorularada böyle boş yorumlar yapmayın.
- +1 yıl
canım ustteki yorumu okusana
- +1 yıl
Ne polemik yapmışsınız arkadaşlar evet atanamayan binlerce oğretmen var ve bunun yanin da sayisız imamlar camilere hoca olarak yollanıyor nice ogretmen adayları atama bekler iken kasiyer lik veya bunun gibi saçma sapan işlere baş vuruyor bu ulkede Ankara da dayisı olmayanin arkasından kazık eksik olmuyor maalesef dogu gorevine gelince dünyanin hiçbir ulkesinde mecburi uzak şehir görevi sartı yoktur doguda hayat sartları cok zor her nekadar insani sıcak kanlı ve misafir perver olsada koşullar gereği istenmeyen bölge olarak görülüyor ve bence bu konuda sonuna kadar da haklılar...
- +1 yıl
Ve bu soylemlerimdeki amac devleti elestirmek veya onu kotü gostermek degil unutmayin devlet baki hükümetler gecicidir 20 yildir bu ulkeyi yöneten hükümet okuyan insan sevmedigi gibi halkini cahillestirmek maksadı ile heryerde imamhatipler açıyor gercekleri gormesinler hurafeler ile fakirligi kutsal hatta cennet kapisi olarak benimsesinler biz ne yaparsak yapalim ses etmesinler diyorlar ogretmenlik gibi kutsal bir görevi içra edecek nice gençlerimiz hükümetin bu tutumu yüzünden ülkesini terkediyor baska bir bayrak altında hayatini idame ettiriyor olan ise bizim çocuklarımiza yani gelecegimize oluyor
Soran+1 yılSonunda ne demek istedigimi anlayan biri cikti valla ya ben dogu insanina bisey demiyorum dogunun sartlari kotu diye gitmek iatemiyorum dedim herkes dogulular kotu mu diye konusmus
+1 yılSenin gibileri atayan şu devlete öyle bir öfkem var ki senden ne şehir olur ne kasaba...
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞehirde de çalıştım köyde de ama köydeki huzuru hiç bir yerde bulamadım.. Şehir çok sıkıntı ya orada ki çocuklar o kadar saf ve masum her şeye o kadar açlar ki ve sevgileri, saygıları çok farklı
33 Yorumla
Soran+1 yılSınıf öğretmeni misiniz
Cevap sahibi+1 yılEvet sınıf öğretmeniyim
- +1 yıl
Bende doğuda bi köyde buyudum. Öğretmenimiz hep bizim köyün çocuklarının saygısına sevgisine hayran kalırdı. Bizi çok severdi. Veliler okula gidip gidip durmaz öğretmenin gözüne girmek için para pul dökmez gece yarısı arayıp durmaz öğretmeni. Doğuyu küçümseyenler cahil yerine koyanlara çok denk geldim. bu sitede emin ol doğudaki saygıyı sen hiç bir yerde bulamazsn orada insanlar çok yardımsever öğretmene çok saygılılar. Ben akdeniz deyim şu an vala 2 çocuğum okuyor. öğretmenin anasını ağlatıyorlar öğretmen höt dese çocuklarına hemen mudure gidiyorlar. Bizim öğretmenlerimiz cetvelle vururdu ellerimize gene gık demezdik. Oda anne babamz gibi kızardı ama çok ta severdi. bence doğuyu dene pişman olmazsn soğugu var onuda haledersin korkma bu kadar
+1 yılBende sınıf öğretmenliği istiyorum hazırlanıyorum şu an 😅
27 Yorumla- +1 yıl
Yaşarız sıkıntı yok. kendi ayaklarım üzerinde duruyum yeter bana 😅
Soran+1 yılIlk defa isteyen birisi😁benim sinifimin cogu istemeyerek yazmisti
- +1 yıl
Nerde okuyorsun
- +1 yıl
@Ayyperii19 heyt be hocam benim🥰
Soran+1 yıl😂
- +1 yıl
Sinif öğretmeliği mi istiyorsun 😳 hayatının hatası olur! Saçını başını yolarsın! Ahlaksız türk halkının şımarık veletlerine bakmak inanılmaz zor! Bir de bir hatanda kapı önüne koyarlar onca yıllık emeğin hiç olur burası türkiye! Insanlarla uğraşılmaz! Bak sana bir büyük tavsiyesi! Öğretmenlik okumaktansa hiç okuma bir şirkete muhasebeci olarak gir. 5 senede bas muhasebeci olursun ve bir öğretmenden çok daha fazla para kazanırsın. Ama öğretmenlik okursan 5 sene sonra elinde kpss kitapları sanırım 19 taneydi hatirlamiyorum her neyse kitaplar arasında boğulup ilk 500 kişi arasına girmeye çalışırsın! Giren kişi sayısı tahminim 50000 kişi olur!
Yine senin gibi bir memurla evlenmelisin... sağlıkçı olur, polis olur, subay assubay olur... neticede memur olması önemli.. eş durumunda onun bulunduğu ile gidersin...
00 YorumlaÖzelde çalışırsın ya da iyi bi kpss puanıyla nokta atışı
18 Yorumla- +1 yıl
Özelde mi? Aslaaaaa! Özelde insanı harcarlar harcarrr! 3 kuruş maas veriyorlar birde rıskıni ben veriyorum bana minnet eyle diyorlar! Bir öğretmene neredeyse asgari ücret veriyorlar! Veliler ayrı dert, şımarık çocukları ayri dert. Aldigin para 4400-4700tl arası! En kötüsü de nedir biliyormusun, öğrenci sınıfta istediği gibi at koşturabilir! para veriyor ya babası öğretmenin afedersin ağzına s*çabilir anasına küfür edebilir hiç bir ceza yaptırım almaz! Ama öğretmen küçük bir karşılık verir ve veli haksızda olsa şikayet ederse öğretmenin sözleşmesi hemen feshedilir kapı önüne koyulur!
Soran+1 yıl@Semih4500 çok haklısın aynen öyle davranıyolar
- +1 yıl
@Semih4500 e başka çaresi yok dediği şartlarda
- +1 yıl
Var yurt dışı 😊 c2 ingilizce + denklik belgesi ile konsolosluğa başvursun diğer ülkelerde özel okullarda öğretmen olabilir. Bende öğretmenim öyle yapacaktım ama ben fabrikada çalışıyorum ve orada mutluyum! Okulda 3000-4500$ maas veriyorlar fabrikada da aynı! Ama parası için değil ben sevdiğim için fabrikadayım arkadaş ortamı ve amirlerim 10 numara insanlar😊
- +1 yıl
@Semih4500 denklik çoğu ülkede yok maalesef
- +1 yıl
yorumunuz dogru ama genelde özelde calısan öğretmenler kötü sartlara ragmen daha özverili ve öğrenciye değer vererek calısıyor devlette sartları iyi olsa da öğretmenler öğrenciye asırı kaba ve üstten bakıyor sizce bunun sebebi ne konuyla alakasız oldu ama
- +1 yıl
@rozasmerti bunun sebebi devlet memurunu kontrol etmez! Daha doğrusu kontrol eden memurlar işini yapmaz! Onun için devletteki memurlar daha rahat olur. Mesela geçen öğrenciyi döven müdür meslekten ihraç edildi neden? %99 ihtimalle ayağını kaydırmak isteyen bir müdür yardımcısı görüntüleri başına sosyal medyada sızdırmıştır! Yoksa o çocuklar dava açsa bile en fazla bir iki başı ağrır küçük ceza yer kurtulurdu. Ama video kayıt olunca iş ciddiye bindi. Anlayacağın devletteki memur denetim eksikliğinden her zaman rahattir ve gevsektir.
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Bu düşünce çok üzücü ama hemde sınıf öğretmeni olarak gideceksin veliler öğrenciler seni başlarına tac eder orada.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğu köy mü? 😄😄 Doğu insanları en zengin insanlardır. Batılılara çingene diye bakıyorlar. Doğuya gelirsen bi daha batıya gitmek istemezsin.
27 Yorumla
Soran+1 yıl@Ansnnans ben zaten doguluyum soruyu anlamadan yorum yapmayin
Soran+1 yıl@Ansnnans bende sana yazmadim ustteki arkadasa cevap verdim😂
Soran+1 yıl@Ansnnans ayy cok yorum olunca valla karismis kusura bakma😂
Doğu gideceksin gibi zorunlu durum yok kpss puan yüksek olsun batıdaki bir köyde yaparsın ben de okul öncesi öğretmenliği okuyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSırf bu yüzden ben de öğretmenlik okumadım. Yarım bıraktım. Üstelik sırf doğu görevi olsa neyse sürekli farklı şehirlere atanacaksın. Çok yıpratıcı. En iyisi bırakmak.
018 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisini yapmışsın gerçektende. Ben okurkende çok zorlandım. Benim işim değil bu ama şimdi napıcağımı bilmiyorum ailemde baskılıyor git diye.
- +1 yıl
Ataman yapıldı mı? Kaç puan aldın?
Soran+1 yıl@Respect067 yok bu yıl mezun oldum
- +1 yıl
Hele bi gir sınavına puanını al , birkaç sene sonra neresi olursa giderim diyeceksin. Çünkü hayat üniversite bitince başlıyor.
Soran+1 yıl@Respect067 bitirdim üniversiteyi
- +1 yıl
Anladım dediğini :) KPSS sınavına gireceksin bakalım atanacak bir puan elde edecek misin
Soran+1 yıl@Respect067 sınava çalışıyorum bakalım inşallah
- +1 yıl
Çünkü her şey istediğin gibi gitmeyecek , mülakatlar vs derken en sonunda Doğu batı fark etmeden neresi olursa artık diyeceksin :)
Soran+1 yıl@Respect067 nerden biliyosun bu kadarda açık sözlü olmayın ya :)
- +1 yıl
Profilime bakarsan anlarsın☺️
Soran+1 yıl@Respect067 anladım hocam :)
- +1 yıl
Heheheh:) branşın ne? Takip atmak istersen atabilirsin
Soran+1 yıl@Respect067 yukarda sınıf yazıyor hala branş soruyo ya
- +1 yıl
Pardon ilk başta okudum sonra unutunca tekrar bakmadım da. Bu kadar ters yapmaya gerek yok sakin ol
Soran+1 yıl@Respect067 iyi değilim herkesi tersliyorum çözüm bulamadık
- +1 yıl
Bol şans.
Cevap sahibi+1 yıl@Respect067 zaten istemiyorsa bi yerde pes edecek çünkü motivasyonu yok isteksiz olduğu için.
- +1 yıl
Yani çok üstüne gitmedim ortada fol yok yumurta yok severek yapmadıktan sonra bi amacı yok
Zorunlu doğu görevi var diye biliyorum ama hala o kural devam ediyor mu bilmiyorum. Okumadan önce hiç araştırma yapmamışmıydın acaba?
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. kaç yıldır okurken o bölümü seçerken aklın nerdeydi
01 Yorumla
Soran+1 yılIsteyerek okumadim zaten
+1 yılAnkara'da dayın varsa sakarya karasu ve taraklı şark görevine alındı oraya atandır kendini benim kuzenim taraklida
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 799 cevap paylaştı. Şehirde öğretmen fazlalığı mı var ki köye göndersinler hem gitsen bile belirli bir zaman geçici olarak gidersin
16 Yorumla
Soran+1 yılSınıfçılar genelde köylere atanıyor hem ne dmek gecici 3 yil ya az mi
Soran+1 yılAma istemiyom😭
Soran+1 yılAma ailem zorluyo iste benim kararim degilki zaten istemeyerek okudum ama memur olmam da cok zor napicam bilmiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden öyle düşünüyorsun onlar insan değil mi eğitim hakkı yok mu bende öğretmenim atamalar az emniyete girdim şükür ama Keske asıl mesleğimi yapabilsem.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKardeşim bak bende öğretimenim atmalar kısıtlıydı. Atanamadım. Yahu sen eğitimcisin eğitim vermeye gidiyorsun eğlenemeye gitmiyorsun herkesin zorunlu Doğu görevi var. Sen gitme o gitmesin ben gitmiyim kim gidicek? O zaman çok çalış yüksek puan al yaz Ege sonradan zorunlu görevde gidersin ne var bu doğuda? Ben de doğuluyum? İş için Ege de bulunuyorum görev nerese oraya gidiyoruz. Dini resmî covid izinsiz görev yapıyoruz hizmet vermiyoruz asayişi sağlamak halkımızı güvende hissettirmek için ömrümüzü canımızı veriyoruz kelle koltuktayız. Doğu görevi istedik gelmedi. Bu kadar Doğu dan korkmayın gğzel yerleri var Kars’a Erzurum’a Urfa’ya Antep’e Diyarbakır’a gittin mi hiç?
Cevap sahibi+1 yılGezmek görmek tarihi içinde çok yer var
- +1 yıl
Ona bakarsan Avrupa da çok güzel bir yer tarihi ve yapıları gereği, ama bazıları illa Amerika diyor. Yani insanların kendilerini iyi hissedeceği yerler bazen farklılık gösterebiliyor. Herkes herkesin dediğini yapmak zorunda değil iște. Doğu zorunlu görevse eğer gidip yapması gerekiyor ama bașka bir seçeneği varsa ve onu kendisine daha yakın buluyorsa onu seçebilir.
Doğu iyidir, ordaki öğrencilerin de öğretmene ihtiyacı var.
10 Yorumla
+1 yılbaşkalarının ne düşündüğünü değil , orada seni bekleyen çocukları düşün.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılözele çalış o zaman hafta içi 8 saat asgari ücret maaş
10 Yorumla
+1 yılGel meslekleri değiştirelim ben inşaat mühendisiyim satış pazarlama işi yapıyorum ben köye Giderim
10 Yorumlakeşke tercih yaparken bu gerçeği gözardı etmeseydin
13 Yorumla
Soran+1 yılMezuna kalmistim baska yazacak bolum bulamadim esit agirliktim 😭
Soran+1 yılAynen oyle memurluk istiyorum ama 90 ustu almam gerek🥺
+1 yılO gitmesin bu gitmesin oradaki çocuk kimden okuma yazma öğrensin?
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılmeslek tercihi yaşam tercihidir. umarım sana uygun bir çözüm bulursun
00 Yorumla
+1 yılözelde çalışabilrisin ama özelde meslekten soğutabilir :))
00 Yorumlaözelde çalışabilirsin ama 2-3 yıl doğuda takıl işte çevre yaparsın belki ordaki diğer atananlardan
00 Yorumla
+1 yılKPSS'den yüksek puan alacaksın veya özelde çalışacaksın.
00 YorumlaKöyde çalışmanın sana vereceği rahatsızlıklar üzerine konuşmak istersen, seni dinlemek isterim.
00 Yorumla
+1 yılDış cephe ile karar vermemeni öneririm. Sıcak insanlar olabilirler çocuklar zaten melek gibilerm
00 Yorumla
+1 yılMesaj gönderebilir misin konuşalım bu konuyla alakalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGitme zaten doğu halkının huzurunu kaçırırsın varoş gülü
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşte o yüzden diyorum ki öğretmenlik okumayın çok sıkıntılı
12 Yorumla
Soran+1 yılevet zaten istemeyerek okudum.
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun ama nasip öyle düşünmeyin belki oda sizi çok güzel şeyler bekliyor
+1 yılKeyfin bilir. Unutma ki o köy lerde de insan evlatları var
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ben köyleri kötülemiyorumki benimde köyüm var ama ben yapamam
+1 yılBen de sınıf öğretmenliği okuyorum ama köylere gitmek emin ol ilk başta senin için daha güzel olacak daha rahat olursun ve tam tersi oralarda görev yapmak çok daha zevkli
20 Yorumlaİstanbul'da doğu görev yeri sayılan bölgeler var. Sultangazi, Esenyurt, Esenler vb. bölgeler doğu görevleri olarak sayılıyor. Bu bölgeleri deneyebilirsin istersen.
04 Yorumla
Soran+1 yılİstanbulu yazacak kadar puan alamamki
Soran+1 yılSınava girsem baska hangi memurluklari yazabilirim zaten ogretmen olmak istemiyorum
Bende öğretmenim ve şu an hayatımın en berbat günlerini yaşıyorum köydeyim sıcak su yok soba yok ulaşım yok Allah yardımcımız olsun
30 YorumlaDüşuncelerinizi okudum doğu tarafinda çalişmayi istemiyorsunuz. Ama bir kere kendinize güvenip doğuda çalisaniz birdaha ayrilmayi istemeyeceksiniz. Yepyeni bir aile kuracaksiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi çalış yüksek puan al daha merkezi bir yerde köye gidersin
00 Yorumlamadem gitmek istemiyorsun istediğin bir şehirde özel okulda çalışacaksın
00 Yorumla
+1 yılKöyün nesi var kanka yiyolar mı? Ögretmen olmuşsun şu düşünceye bak olmasaymışsın keşke.
30 YorumlaBöyle bir şeyi göze alamayacaksınız niye okudunuz o bölümü
30 Yorumla
+1 yılNeden ki orada sana ihtiyacı olan çocuklar var. bir öğretmen olarak değil bir kültür bir ufuk olarao gitmen gerekiyor
00 YorumlaGitme senin yerinde olmak isteyen çok insan var bırak onlar gitsin.
10 Yorumla
+1 yılDoğu deyince sadece köy okulları yok yalnız merkezinde ilçelerinde de okullar var
10 YorumlaKoydekilerde seni istemiyor boş ver gelme.
40 YorumlaYa gidecek ya başlamadan öğretmenliğe veda edeceksin
00 Yorumla- Devamını Gör (73)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne