Ks'nin eğitim seviyesini sizce nasıldır? Mezun olduğun veya hala okumakta olduğun eğitim seviyesini seçer misin?
Ortaokul
Lise
Önlisans
Lisans
Lisans üstü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence su sıralar lise ve universite agırlıklı olması lazım... Ama inanın cok da anlasılmıyor eğitim seviyesinin nerede oldugu... Yukseklisans / Doktora mezunlarından öyle sacma seyler okuyor ve goruyorum ki. Anlatamam...
Kızlar soruyorun en eski mudavimlerindenim. Eskiden bu kadar seviye dusuk degildi acıkcası. Bakın seviye derken yas ya da okul aralıgından bahsetmiyorum... Kaliteden bahsediyorum. Belki o zaman da liseli arkadaslar vardı ama en azından belli bir saygı vardı. İpini koparan abazan kesim bu kadar yoktu ya da uzum uzume baka baka karardı bilemiyorum...
Birinin dertleriyle alay edilmezdi bu kadar. Yardımcı olunurdu. En azından ugrasılırdı. Bu kadar salak sacma soru da yoktu. Kimse soru sormak icin soru sormazdı. Gercekten yardım arayanlar ya da paylasımlarının birilerine yardımı dokunacagını bilenler sorular sorardı.
Yazıya soyle bir donup baktım... Biz eskiden Beyoğlu'nda takım elbiseyle gezerdik tadında birsey olmus :) Ama gercekten oyleydi...
Simdi kabul ediyorum liseli arkadaslar gercekten cok fazla. Ama bence samimiyet kavramına en yakın onları buluyorum. Çoğu gerçekten kendilerinin içinde bulundugu duruma çare arıyorlar. Burada salak saçma ileri geri konusan doktorasını tamamlamıs insan da gordum. Pazarlama sektorunde yonetici olan sapıkları da. Gercekten, gozu yaslı sizin degiminizle ergen insanları da. O yuzden asıl tartısmamız gereken sitedeki egitim seviyesi değil. Yazıları yazanların kişilik seviyesi olmalı bence...
Saygılarımla...
Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için ama kişilik seviyesi ile eğitim seviyesi farklı konulardır... Katılıyorum düşüncelerine fakat ben sadece sitenin eğitim seviyesini merak ediyorum kişilik seviyesi zaten ortada olduğunu düşünüyorum...
Özür dilerim. Konuyu mesgul etmek degildi amacım. Sadece sanırım bu konuda biraz dolmustum. Patlama yasadım herhalde :D Haklısınız. Kusura bakmayın...
İlkokul menzunuyum, orta ve lise eğitimimi, açık öğretimden okuyarak tamamaldım. kpss sonrası nasipse üniversiteyide açıktan okuyacam..
Yeni jenerasyon, zorunlu eğitim, vede özel sektörde çalışmanın verdiği olumsuz izlenim ve olaylar vb. sebeplerden okumaya devam diyor :)
Öncesinde ise, tam tersiydi.. zorunlu eğitim yok, orta okulu geçsen özel sektörde iş rahat bulursun.. ,
İş hayatınada atılmak isteyen çoktu.. tahsil, 2. plandaydı :(
Şimdiyse, en azından lise menzunu olmak isteyen çok..
Ön lisans. Eger bulundugum ile veterinerlik fakultesi acilirsa allah rizasi icin lisansi tamamlicam. yoksa baska bir bolume gecip oyle tamamlamak zorundayim :'(
oyuncu olmak istiyorum Bu Eva Green gibi boyle soyunup sanat filmlerinde Sin City gibi rol alsam yeterli :D off videoya bak https://olaysahneler.com/eva-green-2/
Cevap
259Cevap
ilk okulu terk ettim.. okul basit geldi
liseyi disaridan okudum universite gidem dedim oda basit gelince biraktim
simdi benim mezuniyet derecem nedir:)
yahu insanlarin egitim seviyelerini aldigi diplomalar degil kendini yetistirmesi belirler
@met23 egitim seviyesinin mezun oldugu okulla alakasi olmadigini anlatmaya calistim..
ne okuduğun önemli değil nekadar insan olduğun önemli okumuş ama halen hayat at gözlüğü ile bakan fosiller mevcut hayatta bence altın bir bilezik var mı kolunda onu sorman daha iyi olurdu çünkü bu devirde ünüversite mezunu olmayan var mı 81 ilde ünüversite var ben ilk okul mezunuyum iş yerimde 4 tane okumuş tasarımcı var ama halen bu nasıl olmuş diye bana soruyor burası olmuş burası olmamış diye ben söylyorum şimdi onlar okumuşlar ben ise okumamış sence kimin seviyesi yüksek ks soruyor sitesindeki okumuş potansiyeli lise düzeyinde genelde ama şimdiki liselerin durumu belli adam daha çarpım tablosunu bilmiyor metre kare hesabı bilmiyor neyse çok kunuştum
Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır.
"Adam oğluna hep sen adam olamazsın dermiş , oğlu da ileride göreceksin nasıl bir adam olduğu mu sana göstereceğim, der, babasına.
Aradan yıllar geçer delikanlı okur ve bir ile vali olur ve vali olduğu gün yardımcısına emir verir babasının ismini vererek;git falan köyde bir adam var onu alın getirin der.
Emir –demiri keser misali valinin yardımcısı Valinin babasını apar topar alıp getirirler, babasının içeri girmesiyle oğlu babasına baba; “bana adam olamazsın diyordun bak ben vali oldum” der.
“Oğlum ben sana vali olmazsın demedim ki, adam olamazsın dedim, adam olsaydın babanı ayağına getirmezdin” der, oğluna.."
Mesele eğitimli insan, adam olabilmekte...
aha sitenin yarısı liseli
www.ohadiyorumm.com/.../...4%B1-Denk-Al-Liseli.jpg
Şuna eğitim değil öğretim olarak doğrusunu yazsaydın.. B'yi seçerdim.. Okumayla eğitilmiş insan olmuyorsun.. Dağda çoban bile olsan lisans mezunundan daha eğitimli olabilirsin.. Kişinin kendini geliştirmesiyle alakalı.. Okul buna yardımcı olur olur ama eğitim seviyesini belirlemez..
Üniversite terkim.. Ve pişman değilim.. Çünkü lise den bu yana.. daha doğrusu büyüdüğüm günden bu yana okulun bir yarar sağladığını hiç düşünmedim.. Bilgi mi? Bilmem hangi üniversitenin neresinde master yapan bir çok kisiden bilgiliyim şükür.. Kültür kişilik bilgi vs.. okumakla kazanılan seyler değil... iş mi? hangi holdingin şirketin sahibi üniversite okumuş ki? :)
Neyse öyle işte.
eğitimin okumayla alakası olmasa bile gerçek hayatta bir sürü diplomalı eğitimsizler var. Ama ne yazıkki ne kadar bilgin olsa bile diploman olmalı. Benim üst derecede bir amirim vardı adam dilekçe yazamıyordu ama gel gelelim amir olmuş. Yani okumak cehaleti alsa bile bazılarında eşşeklik baki kalıyor. Sözüm meclisten dışarı...
8 yıl okudum lisye üniye devam etmedim. askere gittim geldim şimdi çalışmaya başladım gayet mutlu ve memnunumdur. okumak artık kolaylaştı zaten bilgisayar internet kitap merak diye bir çok şey çıktı öğrenmek kolaylaştı eskisi gibi değil yani
anaya söven karaktersizleri 2 gün önce şikayet ettim
dikkate almadınız seviye belli oldu zaten
banlamayıpta ifşa edince soru sorma hakkımız gitmiş böyle insanlar çok mu değerli bu site için herkesin
yorumunun altına ananda öyleydi ananda tanga giyerdi diyen insanların burada ne işi war?
Ozellikle cinsel yasam bolumune girerseniz ilkokul terk oldugunu net bir sekilde anlarsınız :)
benim eğitim seviyem yüksek lisans
ama ne varki eğitim seviyesi bir gösterge değil insan kendini geliştirmeli
Güzel cevap!
Drejevic içtin mi sen
@Drejevic
Sence bu ülkede yüksek lisans yapıp da yabancı dil bilenlerin oranı kaçtır?
Tüm Yüksek Lisans yapanlar yabancı dil biliyor ya da bilmeli mi demek istiyorsun yani?
Özel üniversitelerde parayı basıp da yüksek lisans yapmış o kadar insan var ki!
Sorsan, yes-no dışında cevap veremeyecek durumda kişiler var.
''Bilmelidir'' ifadesine kesinlikle katılıyorum!
Ama benim demek istediğim, mezun olanların azımsanmayacak bir kısmı bilmiyor!
Yakın zamanda 2 tanesine şahit oldum, muhabbet ortamında...
Hani mezun olup da, otomatikman İngilizce de biliyordur gibi bir yoruma katılamam, demek istedim.
Çoğu lisanstır ama gel görki bazıları ilkokullu gibi davranıyor.
Dipnot: Önlisans mezunuyum.
2003-2005 ktü harita/ terk
2005-2009 marmara fizik / terk
2009-2011 yalova deniz ulaştırma işletme /mezun
kursları eğitimleri saymıyorum oarası çok karışık
Üniversite mezunuyum yüksek lisans yapacaktim da okumaktan bıktım bir de artik insanlar parasının pesinde kosmaya basladi
Yüksek lisans her zaman işe de yaramiyor bir de bölümden bölüme göre de degisiyor
Ne olurdu ömrümce hem öğrenci kalsaydım :/
Hakkı Bulut.
kendimi bildim bileli lisans hayatım devam etmekte 10 yıla bitcek kısmetse
şuanda 4. sınıftayım (stajyer doktorum). Fakülte 6 yıllık oldugu icin mezun oldugumda yüksek lisans mezunu olmuş olacağım
Bazı arkadaşlar için Üniversite ama Lise beyni, bazı arkadaşlar için de Lise ama Üniversite beyni şıklarını da koysan daha isabetli olurdu.
Genel lise ağırlıklı ama beklediğimden daha iyiymiş buda buranın gayet seviyeli bir yer olmasını sağlıyo
Sorunun yorumunu okumadan site genelininkini soruyorsun diye düşünmüştüm. Lise 1 tane eksik, Lisans 1 fazla olacak:)
Lisans, Açık Öğretimle 2'nci Üniversite önümzde ki sene uzaktan eğitimle yüksek lisans yapma niyetindeyim
Ön lisans mezunuyum.
Ama lisansa tamamlamayı düşünüyorum, bakalım...
Üniversite (lisans) öğrencisiyim. Allah izin verirse de yüksek lisansla eğitim öğretimime devam edeceğim :)
Bence anket sonuçlarından değilde eğitim sorularına verilen cevap sayılarının azlığından bu durumu anlayabilirz.
Burada eğitim soruları fazla tutmaz.
10 gün önceki soru tekrar karsıma cıktı ve şimdi fikir değiştirdim ama ilkokul seçeneği yok maalesef :)
bekledıgm gıbı lısans :) zaten genelde bıraz bılgılı ınsanlar dolasıyor boyle yerlerde
benımkılerı yazmak baya uzun sürer:) kısaca hordınalyus dıyebılırız
Günün değil, HAFTANIN SORUSU OLDU BU SORU. GEÇEN CUMA GÜNÜ YOK MUYDU? :)
Mezuniyeti bilmem fakat çoğu lise ve dengi okullarda okuyor :)
Lisansüstü/Master & BusinessMan ,)
Saygılar
ESMER!
şimdilik lise ama hedefim lisans üstü son basamak :)
çoğunlukla lise mezunudr gibi ama lisansüstü de çıkar yani.
seçeneklerde ilkokul da olmalıydı. zira bana göre buranın seviyesi o düzeyde. :)
her işte başarılıyımdır ama işim içine okul girince başarı sıfır en son liseyi bitirdim 15 senede :)) üniversite yemedi korktum 30 sene sürer diye
Eğitimsizim ben bu neden yok seçenekler arasında :))
Yazılanların Türk dili kurallarından ne kadar uzak olduğunu görünce, tahminim çok büyük çoğunluğun anaokulunda kağıdı, kalemi bıraktığı yönünde.
Lise bitti. şu an 2 tercihlerin çıkması bekliyorum.
Bu kadar lisans üstü sitede bu kadar andaval insan hayret ediyor.
Lisans ama ankette neden lise demişim, onu çözemedim. :D
Orta okullu var mı l*n gerçekten :( :( olum çekin gidin bıçaklanırsınız.
Burada ki bütün şıklar çok fazla, ortalama ilk okul ve altı...
tahsil statüsünü bilmem ama %60 ından fazlası çok akıllı insanlar :D bence burada çok yetenekli insanlar var :)
teşekkür ederim
:D
burada önemlı olan eğitim düzeyi değil okumuş cahil olmamak !!!
inaniyorumki herkes kendı gerçek seviyesini gösterse burası bu halde olmaz ve çok daha kaliteli bir site olur.
şu an üniversitedeyim daha da devam etmeyi düşünüyorum
Liseliler gidince seviye bir üniversite lisans filan olmuştur.
Üniversiteye hazırlanıyorum ama henüz başlamadığım için Lise dedim.
bazıları üni okumasına ya da mezun olmasına rağmen ilk okul seviyesinde eğitim seviyeleri
bu anket eğitim seviyesini gösterme konusunda sağlıklı değil. lisedekilerin üniversite okuyup okumayacağı belli değil çünkü. kimler tarafından kullanıldığını gösterir sadece
DOKTORA
yapacak adamım ama lisansı zor bitiriyorum
Lise okuyorum ama geneli söylemek zor geldi kgoıjfdgdf
Lisans üniversiteyse ön lisans ne?
Önlisans ünv ise lisans master üst lisans profesör müdür?
Genelde üniversite öğrencisi. Bana rast gelenler yani.
Lisans işaretledim kamu yönetimi okuyorum 4e gidiyorum o yüzden tam lisans olamadik ama bir tık kaldi ;)
Üniversitenin 3. sınıfında bırakmak zorunda kaldım. Şimdi Önlisans diploması almak istiyorum ama vermiyolar.
neden 2 yıllık okullalular liseden az herkez önlisansa kötü gözle bakıyo
Ben bir şık daha ekleyerek İlkokul diyorum. Gerçekci olmak gerekirse ise %100 Lise.
Önlisans artık Liseyle aynı
Meslek lisesi mezunu sınavsız geciş yapıyor
Lise = MYO yapsan farketmezdi
işsizlik bu yüzden az görünürde cünkü ögrenci diye nitelendiriliyorlar
ben ilkokul 1 e gittiim dahada okumadım yeter zaten..
vayyy bu kızlar okumuş. acep ne okumuş? yeni bir soruyla bunu da öğrenelim pikaçu :D
ortaokulluların ne işi var burada yaa, yaş sınırı yok muydu :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar