Hep biz hayatımızı yaşayamadık bilmem ne bilmem ne diyorlar Onlar yaşamadı da biz mi yaşadık Başka bölümleri okuyan öğrenciler hayatını yaşıyor mu? Tıp okuyanların iş bulma korkusu yok, maaşları yüksek (bir de yalandan düşük söylüyorlar maaşlarını ailemizde 2 doktor var ikisinin de maaşı 25 binin altında değil ) diğer bölümlerdekiler asgari ücretle kasiyerlik yapıyor
Doktorların altlarında bmw, mercedes, Audi markalarının altında araba yok Yurt dışına gidiyorlar sürekli yok konferans yok sempozyum bilmem ne En lüks sitelerde oturuyorlar
daha çok istiyorlar ve asla doktor olmayın yönünde propaganda yapıyorlar sürekli
Amaçları ne bunların? Neden insanların doktor olmalarını istemiyorlar
Aşırı abartılı söylemler. Çok iyi kazananlar ve çok iyi arabaları olanlar var ama ufak bir azınlık o. Ben de doktorum, evet hayatımızı yaşayamıyoruz cidden çok zor günlerden geçtim ve geçmeye devam ediyorum. Doktorluğun tek gerçekçi getirisi ii garantisi olması. Kazancı da orta düzey, öyle yüksek değil sanıldığı gibi. Yeni başlayan doktor şu anki yoksulluk sınırının altında çoğu. Evet iş garantisi ve maaş yönünden diğer mesleklerden daha iyi gibi, ama sadece bir tık. Elbet çok iyi kazanan çok iyi konumda doktorlar var ama o meslek her oranda aynı. Mühendisin de avukatın da aynı oranda çok iyi kazanan çok süper yaşayanları var.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu zamanın çoğu doktorları dandik özel üniden mezun ya da yurt dışı o kadar egolarını şişirdik arada çol sapkında var maaş az diye diye biz bu duruma getirdik sanki çoğu bizim sağlığımız için doktor oldu hayır değil garanti maaş ve para için Atıyorum bir aile hekimi 8-10 neyine yetmez geçip ilaç yazıyor açıkçası cerrah dışında diğerlerine yüksek maaş ödenmesine karşıyım Kaliteli doktorumuz çok az eskiden çok kazanıyorlardı vs vs şimdili kaç doktorda eski kalite var? Çoğu düzgün tanı bile koyamıyo
Bu kadar kompleks yapma iyi değil, her mesleğin çok yoğun olanı da çok kazananı da vardır. Okuluna iyi odaklan, başarılı bir eczacı ol. Doktorları cebinden çıkaran eczacılar da var, kendi tanıdığım hastane kadar para kazanan eczacılar da. Böyle şeylere kafanı yorma, kimsenin bulunduğu konuma gelene kadar ne çektiğini de bilemezsin. O yüzde asla eleştirme, sadece kendi önüne bak, kendinle yarış başkasını boş ver
İçini bilmediginden dolayı ne guzel sallamissiniz sizin 1 senede öğrendiğiniz şeyi biz 1 haftada bakıyoruz onun 4 katını bilip her ay sınava giriyoruz son 2 gün bakip sınıf gecmiyoruz sürekli çalışman gerekiyor ki sınıfı gecebilesin üstüne 25 bin olayınida iyi sallamissin sanki her doktor alıyor gibi o parayı alması için bir doktorun iyi bir uzman olup bitirmesi ve yıllarca calismasi gerek oda 40-50 yaş demek fakültemde 1. sinifta herkes zor alanlar isterdi şimdi herkes keşke yazmasaydim ya da daha rahat az parası olan bölüm dusunmeye başladı kimse cerrahi veya zor bölüm istemiyor sayenizde