Bu sana bağlı , okul çıkışı direkt evine gider yatarsan üniversite hayatın olmaz.
Mesela ben sizle kısa üniversite hayatımı anlatayım
Bizim derslerimiz sıkıştırılmış bir şekildeydi , yoğun ders görürdük ama boş vaktimiz çok olurdu yani daha fazla tatil yapardık.
Kocaeli'nde üniversite okumuştum deniz kenarı.
Sabahları sürekli deniz kenarında kosu yapardım. Pazarları kızlarla denize açılır kahvaltı yapardık. Tekneler vardı saati 25 TL idi. 3 kişi 50 TL Lik kahvaltı alırdık 2-3 saatte gezerdik.. 125 TL falan. Aramız da masrafları paylaşırdık.
Haftanın 2 gününü film tatlı dizide rol alırdım 5- 6 saat sahne çekiliyor gün başına 350 -400 TL alıyordum. Hafta sonları genelde İstanbul'a gidiyorduk arkadaşlarda kalıyordum geziyorduk eğer arkadaşlar da kalmayacak olursam akşam geri dönüyordum izim zamanımızda otobüs 5 falandı sanırım 5-6 TL idi İstanbul Kocaeli arası
Üniversite hayatı ailen seni güzel fonluyorsa güzel yoksa zaten toplu taşımalarda yurtlarda kredi borçları ve part time işlerle geçiyor. Ayrıca Türkiyede üniversite bitirince eğitimin kötülüğünden doğrudan iş bulamıyorsun, diploma desen uluslararası arenada bi değeri yok. Ben açıktan okudum ve pişman değilim örgün gitseydim kendimi geliştirecek vakit bulamazdım.
ister yaşa ister yaşama senin tercihin. Ama ben günde 10 saat k*pek gibi ders çalışıyorsam ve diğerler barlarda kafelerde takılıyorsa bunun sefasını gelecekte sürerim. Gün geldiğinde biz üniversiteli işsizleriz diye ağlarsalar, onların hepsinin karşısına geçer kahkaha atarım. Soruyorum hangisi olmak istiyorsun? Ben çalışmayı seçtim.
Bilmiyorum lise mezunuyum ben üniversitenin de liseden farklı olduğunu düşünmüyorum çünkü insanlar aynı üniversiteyi bozan gereksiz insanlar yoksa guzeldir çünkü bir yeri sevdiren de insan nefret ettirende üniversite hayatının güzel olup olmaması içindeki insanlara bağlı demem o ki insanlar her yerde aynı olduğu için üniversite hayatının da güzel oldugunu ben kesinlikle düşünmüyorum
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
13
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
akdeniz üniversiteye gidin antalyaya devasa kampüsü yürüme mesafesinde sahili her yer palmiye birçok okul klübü etkinliği şehir zaten güzel antalya bir harika. 4 yıl hem okuyup hem keyfini çıkarın...
Kastettiğin eğitim hayatı ise yok. Lgbt, feminist, köpek aktivistliği yapmazsan dışlanırsın. Eskort ve jigolo sitelerindeki üyelerin %90'ı üniverste öğrencisi.
Kayseri'de güzel üniversite hayatı yaşamak imkansız bu arada. Kampüsü leş gibi, şehir zaten leş, ben 15 Temmuz yerleşkesinde okudum orasi bir tık iyiydi ama o bile leş!
Doğru düzgün eğlenilecek, oturup, gezilecek bir yeri yok. Ta bilmem neredeki vadiye gidip kamp yapiyorduk biz tek eğlencemiz oydu. Hele kayseri insanı zaten dünyaya gelip gelebilecek en karaktersiz insan modeli.
@Çikopit eglenilecek mekanın olmadığı doğru. Ama işte en başta da dediğim gibi imkanım olduğu için rahat eglenebiliyordum. Mesela Ürgüp çok uzak değil 40 dakika var yok. İstanbul'da kartaldan Kadıköy'e inmekle aynı süre. Hele hele karşıya geçmekten daha kısa.
okuduğun bölümde 1 dersi geçmek günler saatler alıyorsa, o hayat sana zor olur ağır olur, başkaları yaşar sen yaşayamazsın, okulun uzar, ailen kafana kalkar, erkeksen kız arkadaşın olmaz. Sevdiğin kız robot deyip seni terk eder.