Merhaba arkadaşlar ben Kıbrıs'ta okumak istiyorum Türkiye ye nazaran yurt dışı avantajları daha yüksek olduğundan dolayı tercihimde.
Merak ettiğim konu ise Mavi Diploma meselesi örneğin Türkiye de mavi Diploma Veren Üniversiteler den biri Üsküdar üniversitesi imiş ama sanırsam İngilizce şekilde.
Mavi Diploma denkliği almak için İngilizce şart mı yoksa üniversite den üniversiteye bu durum değişiyor mu bilgilendirirseniz sevinirim..
Merak ettiğim konu ise Mavi Diploma meselesi örneğin Türkiye de mavi Diploma Veren Üniversiteler den biri Üsküdar üniversitesi imiş ama sanırsam İngilizce şekilde.
Mavi Diploma denkliği almak için İngilizce şart mı yoksa üniversite den üniversiteye bu durum değişiyor mu bilgilendirirseniz sevinirim..
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Mavi diploma icin sart değil ama denklik için hangi ulkeye denklik istiyorsan o ulkenin b2 veya akademik duzey ingilizcesi sart
Yani herhangi bölümden ayrı bir sınavsız mavi diplomayı aldıktan sonra dil sınavı şart, kademeli olarak değil mi en azından şu anlık İngilizcem biraz kötü mavi diploma bir yanda olsa da dilimi geliştirip giderim
Mesela ben polonyada lehce okuyorum ingilizce degil ama mavi diploma buna gore konustum. Her turlu mesela ingiltereye gideceksen iletse falan gitmen lazim ki cook uzun hikaye native olarak o dili konusman lazim. Almanya ise b2 almanca istiyor diye biliyorum. Kademeli degil yani direkt sinav oluyorsun. Benim bahsettiğim okul bittikten sonra iş bulma durumunda gecerli.
https://youtu.be/r4D70SXvAtA bu adam çok detayli güzel anlatiyor denklik olayini bak derim sureclerden emin olursun dusundugun kadar kolay değil
Polonya'da mı okuyorsunuz çok güzel benim gitmek istediğim Avrupa ülkelerindendir.
Şimdi anladım örneğin mavi diploma veren bir üniversitede, istediğin ülkede bölümün üstüne çalışmak için 4. Yılın lisans sonunda mavi diploma almak için istediğin ülkeyi belirliyorsun üniversitenden başvuruda bulunuyorsun ve belirlediğin ülkenin dil sınavına çalışıp istenilen seviyeyi aşarsan o diplomayı elde edebiliyorsun.
Bana Avrupa olarak en yakın Almanya geliyor eğitim sonu çalışmak ve yerleşim kurmak için sınavda istenilen seviyeyi aştığım takdirde başka bir aşamadan geçiyor muyum ve rahatlıkla iş bulabilir miyim bildiğiniz kadarıyla.
Bu arada çok teşekkür ederim video için...
Rahatlikla iş bulursun diyemem ama turkiyede is bulmaktan kolay olur. bir adet sınav geciyorsun. O da denklik sirasinda zaten. Belki 5 yil calistiktan sonra oturma izni alirken mulakata girersin. Mavi diploma daha cok o ulkede de egitim gorebilirsin anlamina geliyor. Mesela ben uzmanligimi polonyada degil ingilterede yapacagim. Denklik daha çok transkript ile ilgili oldugunu düşün. Mesela adam bana diyecek ki sen polonyada bu dersleri gormussun ama bu dersi gormemissin bunun sinavlarindan gec sonra dil sinavini ver öyle calismaya baslarsin. Kademeliden kastini tam anlayamadim xd
Kademeliden kastım başta anlayamamıştım bir üniversite mavi diploma veriyorsa ve derslerini dönem sonuna kadar başarılı bitirdiysen bir başvuru ile alıp dil sınavına tabi tutup çalışabiliyorsun diye biliyordum yani sırasıyla mavi d. İçin orada eğitimde mi görmek gerekiyor
Yoksa burada bitirip alıp çalışabilir miyim orada eğitim mi daha ağır basıyor dediğin kadarıyla, Allah'ım çok kafa yorucu bu diploma işi ben biraz mallaştım 😂🤦♀️
Direkt okudugun bolum mavi diploma olarak gecmeli dersi yuksek tutmakla ilgisi yok. Mesela turkiyede sadece marmara uni dis hekimligine mavi diploma veriyor bu sekilde mavi diploma veren unileri ve bolumleri arastir
Araştırdığım kadarıyla bir bölüm sınırlaması yokmuş.
Ben Kıbrıs'ta okumayı düşünüyorum ama bakalım çok teşekkür ettim..
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!