+1 yılMerhaba,
Bence kursa girmenin sosyalleşmekten başka pek bir artısı yok. Zira artık her şeyi internetten kolaylıkla öğrenebiliyorsun. Youtubeta milyon tane video var. Sana beğendiklerimden bir kaçını gönderebilirim. İngilizce'de daha doğrusu her dilde öğrenmek için yapılması gereken şey belli: konuşmak... İngilizce'yi gündelik hayatına katman gerekir. Çokça film ve dizi izlemelisin. Ayrıca izlerken de konuşmalara, yapılara algını açmalısın. Cümle kalıplarını ve kelimeleri belleğine kaydetmen ve kullanman gerekir.11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim söylediklerini dikkate alacağım.
En İyi Cevaplar
Okuma ve dinleme becerisinin yanı sıra İngilizce yazma konusuna da zaman ayırmalısın. Dil öğrenmenin en zor taraflarından biri olabilir ama önemli bir konu. İngilizce yazmak cümle yapısı, dil bilgisi ve imla konuları üstünde çalışmana yardımcı olacaktır. Her gün birkaç cümle yazdığın bir İngilizce günlük tutmaya çalış. Son derece kişisel olmasına gerek yok. Hava durumu, akşam yemeğinde ne yediğin ya da gün içinde ne yapacağına dair de yazabilirsin. Eğer senin için bir mahsuru olmayacaksa ana dili İngilizce olan birinin yazdıklarına bir bakmasını ve hata olup olmadığını söylemesini isteyebilirsin. Bu sayede aynı hataları tekrar ve tekrar yapmazsın. :) :) Yeni bir dil öğrenirken motivasyonunu korumak ve akıcı konuşma hedefinden hiçbir zaman vazgeçmemek önemlidir. Kendine dil öğrenme hedefini başarmayı ne kadar çok istediğini hatırlatarak bu hedefe bağlı kal. İngilizceyi tam olarak öğrendiğinde önüne çıkacak harika deneyimleri ve fırsatları düşün. Dünya genelinde İngilizce konuşan herkesle muhabbet edebileceksin ve yeni heyecan verici ilişkiler kuracaksın. İngilizce konuşanların kültürüyle hiç olmadığı kadar sıkı bağlar kurabileceksin ve yeni dil becerilerin sayesinde kariyerini olanak dâhilinde daha ileri taşıyabileceksin. :) :) Eğer hemen akıcılık kazanmak istiyorsan her gün alıştırma yapma şartına bağlı kalmalısın.
Yeni bir dil öğrenmek tekrara bağlıdır. Çalışma zamanların arasında çok ara bırakırsan önceden öğrendiğin her şeyi unutursun ve her şeye yeniden başlamak zorunda kalırsın, değerli zamanını boşa harcarsın. Fakat İngilizceden gına gelecek kadar çok uzun süreler çalışmamalısın. Her gün farklı bir alıştırma yaparak öğrendiklerini ilgi çekici bir durumda tutmaya çalış. Bir gün okuma yapabilirsin, diğer gün dinleme becerini geliştirebilirsin, bir günü yazma alıştırmasına ayırabilirsin, diğer bir günde dil bilgisi çalışabilirsin vs. Ancak İngilizce konuşma imkânı bulduğun hiçbir fırsatı kaçırmamalısın çünkü bu, akıcılık kazanma konusunda yapabileceğin en önemli şey. :) :)12 Yorumla- +1 yıl
Ya ne güzel anlattın her şeyi detayıyla çok mutlu ve motive oldum şu an çok teşekkür ederim. 😊😊
kursa gidip ingilizce roman okumaya çalışabilir yabancı chat sitelerinde aş işine girmeden insanlarla konuşma yazma pratiği yapabilirsin. yabanvı arkadaş bulup mektuplaşabilirsin o da farklı bi heyecan olur. imkan varsa yurt dışı dil eğitimi alabilirsin. sözlükten günlük sık kullanılan kelimeleri ezberleyebilirsin...
11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim not alayım bunları.
+1 yılkelime ezberle ezberleye bildiğin kadar bide ingilizce öğrenmeye başladığında türkçe aklından çıkar kelime yapısı farklı kelime kelime çevirme çümle olarak çevir aklından dualingo ile kelime ezberle ardından cümlere geç. türkçede araba dediğinde aklına araba geliyorya car dediğindede aklına araba gelmesi lazım türkçe anlamı değil. limon dediğinde ekşilik oluyorya ağzında lemon (lemın) dediğindede aynı şeyi hissetmelisin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
+1 yıloncelıklee kendını gelıstırmen gerekıyor ve ogrenecegıne ınanmalısın. muzıkk ruhun gıdasıdır dolayısıyla ıngılızce sarkılar dınlemenı tavsıye edıyorum sevdıgın sarkıları tekrar tekrar dınlemenı ve daha sonra sozlerını okumanı daha sonra sarkıya eslık etmenı ve once bunla eglenmenı :) daha sonra eskı cocuk hıkayelerden alıp ıngılızce okumanı... ve daha sonra bunları yogun bı sekılde yapmanı aksamları musaıt oldugun zamanlarda bıldıgın turkce bır fılmın ıngılızcesını ızlemenı... bır kac tane arkadas edınmenı ve onlarla baslangıc sevıyesındee nasıl olursa olsun haldır huldur da olsa konusmanı... daha sonra bıraz daha ılerlettıkce daha cok konusmanı ve soylemek ıstedıgın seyle alaklı kelımeyı bulup kendı kendıne cumle kurmanı daha sonra spesifiklesıyor ılk etapta kendınden harıkalar beklersen haksızlık edersınnn... cunku baska bır dılı ogrenmek 2 3 gunde olcak ıs degıldır... bıraz azim edersen becerırsın eglenmeye de calıss agırlık olarak gorme ıngılızceyı :) eglen de
01 YorumlaOn sene önce Amerikan kültüre gittim. B2 aldım ama şu an sıfırım. Ben de ingilizce makale çevirileri yapmaya çalışıyorum ama yok olmuyor 😃 kurs tabiki faydalı olur. Para ödediğin için mecburen gidersin. Çevrede edinirsin.
13 Yorumla- +1 yıl
Ya faydası olsun da para önemli değil. Peki memnun muydun merkezden. Bence bırakmamalısın çok güzel bir dil ben Erasmus ve esc yapmak istiyorum onun için öğrenmeyi çok istiyorum.
- +1 yıl
O da doğru
Bende suanda öğrenme aşamasındayım quizlet ten kelime ezberi yapıyorum bir iki ders anlatan buldum güzelde anlatıyorlar onlara bakıyorum anlamadm knuyu araştırıyorum voscreen den kulagı geliştirmeye calısıyorum öylece yürütmeye çLısıyorum ben film işini tavsiye etmym 5 10 dk dan snra Filme dalıp gidiyoruz voscreen cok cok daha iyi
10 Yorumla
+1 yılÖnce hedefi biraz küçülterek işe başla ve aşama aşama hedefi büyüt. Mesela once okuduklarını ve dinlediklerini anlamaya odaklan. Bunun için çalış. Sonra bol bol kitap oku, ingilizce şarkı dinle, basit hikaye dinle ve sabırla çalışmaya devam et. Bu şekilde kısa zamanda iyi ingilizcen olur. Ama yine de anadilin gibi olması zor. İlle de bunu başarmak istiyorsun Amerikalı ya da İngiliz birisiyle evlen. O zaman işte en zengin girdiyi alırsın yabancı dil konusunda.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılİngilizce için kursa gidilir ben gidiyorum memnunum ama sana şunu söyleyim düzenli olarak çalışman gerek tekrar etmen gerek
bol bol kaynak araştırması yapıcaksın more more english student var
amerikan kültürü sana çok şey katar aynı derecede senin çalışman lazım15 Yorumla- +1 yıl
Tamam çok teşekkür ederim more more english student dediğin kitap mı daha fazla kaynak önerebilir misin
- +1 yıl
Sormadım oraya ama kitap veriyorlar mı kurs yani bilgin var mı Amerikan kültür merkeziyle alakalı
- +1 yıl
zaten o set 3 kitap var
- +1 yıl
kitap veriyorlar a1 kitabı kötü ama a2 kitabı orta şeker güzel gibi
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim çok sağ ol
Dizi /film
Yabancılarla sohbet edebilirsin ve internette bazı hocalar cok iyi anlatıyo onları dinleyerek grammerini gelistirebilirsin.
Ayrıca kitap oku leveli cok farketmez inanılmaz faydalı11 Yorumla- +1 yıl
Tamam çok teşekkür ederim
Yabancılarla konuşarak şimdi, gelecek ve basit geçmiş zamanı öğrenebilirsin. Biraz azim lazım, google translate i kullanarak kelime kelime çeviri yapa yapa kullandığın kelimeleri bir süre sonra ezberlemiş olursun. İlk adımı böyle at. Ben dilden nefret eden biriydim, bu sayede dilin kolay olduğunu öğrendim
10 YorumlaOyun gibi kelimeleri ogren gramerlerde ben oyle yaptim bide cekinme yanlisda olsa konus yabancılarla cunku biz korkuyoruz acaba ne dedim anlafimi gibi inan onlar bizim ne dedigimizi cok iyi anliyor biz onlari nasil anliyorsak. Imkanin yoksa yurt dışına gitmeye bence ismek kursuna yazil yafa bir ingilizce kursuna eger unideysen ayzeg var. Cok gusel ogrenirsin orda uni ogrencilerine mahsus bir dernek bu ama ogrenmenin en kolay yolu dedigim gibi yanlusta solesen yabancilarla konusman en iyisi..
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılteşekkür ederimm
+1 yılYurt dışında yasamadan anadilin gibi zor seviyebi soylesen ona gore bir seyler onerirdim ama Şu an seviyen iyi degilse duolingo indir bir telefonuna :)
32 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim 😃
- +1 yıl
Rica ederim
YouTube de sıfırdan sınava Fatih ÇÖMEZ'in videolarına bakmanı öneririm.
12 Yorumla- +1 yıl
Olur ona da bakayım çok teşekkür ederim 😊
Evde ingilizce öğrenmekmi saçmalık herhalde bu çok deneyeni gördüm ama başarabileni öğrenebileni hiç görmedim nedense dil konuşulduğu yerde en kolay öğrenilir zorla öğreniceksin sonuçta iletişime geçmen için :)
10 YorumlaKursa gerek yok boncuk
Murat Kurt un 2 kitabı var
Onları al
Düzgünce çalış
Bir taraftan da kelime ezberle
Ve bolca film dizi müzik izle/dinle
1 sene içinde ciddi bir mesafe kaydedersin.20 Yorumla
+1 yılapp uygulamalar var onları kullanabilirsin ama ingilizce şarkılar daha etkili oluyor önce şarkının sözlerini yaz sonra anlamlarını çıkar okunuşlarını dinle işe yarayacaktır
20 Yorumla
+1 yılİnternetten bazı setler indirip öğrenebilirsin ama akıcı konuşmak için birileriyle diyalog kurman şart. Lingusta yı tavsiye ederim epey başarılı bir set daha çok konuşma ve duyduğunu anlama üzerine yoğunlaşmış bir set
11 Yorumla
Pratik çok önemli ingilizce konuşabileceğin birini bul çok faydalı olur ayrıca filmleri altyazılı izle müziklerin çevirilerini oku most important thing is practice 👍🏻
10 Yorumladizi film sarkı ezber gazete hep her seyı ing dusunmende lazım bende 2 yıl kursa gıttım unutmamak ıcınde konusmak lazım ıstersen yardımcı olurum ogretıım
10 Yorumla
+1 yılbak canım duolingo diye bir yer var 0 dan basliyo sanırım benim arkadasim oraya üye oldu yani geliştirdigini söyledi kelime ögreniyorsun cümle yapılarını da öğreniyorsun falan hem dinleme imkanın oluyor hem de sen de konsusuyosunsun çeviri de yapılabiliyor isstersen oray bir göz atabilirsin belki faydası olabilir sana
11 Yorumla- +1 yıl
eig içn teşekkür ederim canım
Duolingo, Memrise vs. bir çok app mevcut play store da indirip deneyebilirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Deneyeyim Teşekkür ederim
Türkiyede konuşarak alınacak bir eğitimle 1 yıl gibi bir sürede sağlam bir temel alırsın. Sonrası yurt dışına git bir yaz. 3 ay orada sosyal bir yaşantın olsun. artık sen de ing bilen insanlardan olursun hacım :)
10 Yorumla
+1 yılKursa gitmeden imkansız anadilin gibi ögrenmek için en az bir bucuk yilini vermen lazim dahasi da var.
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılPeki hangi kursa gitmeliyim sence
- +1 yıl
American Life Lanfuage Enstitute. Çok memnunum. şu an c1 seviyesindeyim az kaldı. 😊
Ben özel ders alıyorum 12 ay oldu dağa 15 ay alicam daha sonra da yurt dışına çıkmayı düşünüyorum dene istersen
13 Yorumla- +1 yıl
Dağa ne be sen önce Türkçe öğren.
+1 yılDuolingo. Bu uygulama çok katkı sağlıyor ve gerçekten işe yarıyor.
20 Yorumla
+1 yılDiziler izle alt yazısız olsun filmleride öyle izle anca öğrenirsin
20 Yorumlaİlk olarak baya kelime haznenin geniş olması lazım.
Bol bol kelime öğren.
Daha sonra cümle kurmayı vesaire.
Sırasıyla gelir zaten.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim sözlükle başla sonra altyazili filmler izle bir de ögretici videolar var onlari izle cok faydasi olur sonda çitayi yükselt ingiliz dizileri izle umarim faydasi olur selametle
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmeden neyine guvenerek gttin nasil anlascan milletle :D
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVay beee yuruu :D valla bende ogrenmek icin cabaliyorum ama gozle degilde kulakla ogrenmek sart
- +1 yıl
Amerikan kültür merkezi dediğim yer Gaziantep te bir kurs normal Türkler var neden anlaşmayayım yabancılar da vardır elbette
artik herkes iyi derecede ingilizce biliyor konusuyor. buna katılmıyorum. utanılcak ne var anlamış değilim :D
20 Yorumla3900 tl 3 kur için normal 2015'te ben kur başı 750 tl den 3 kur 2250 tl almıştım, 6 senede kur başı 2 katına çıkmış ama maaşlarda iki katına çıktı o günden bugüne
02 Yorumla- +1 yıl
Yani bana da gayet uygun geldi doğru söylüyorsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim görüşün için
- Eğitim & Kariyer konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılşimdi burada öğrenirsin ama sadece gramer konuşmak burada öğrenilmiyor eğer şimdilik sadece okuma yazma yeter bana diyorsan bir kaç şey önerebilirim
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılÖnerir misin ne kadar bilsem kârdır
- +1 yıl
lingualeo programını indir gold üyelik al bumprogram sana grameri ve kulagının alışması için gerekli videoları verir
kapodokya yayınlarının kitaplarını al cidden çok güzel bunun dışında oxford yayınları bookworms club de çok iyidir stage 1 den başla
bunları bitirdikten sonra aion veya wow gibi ingilizlerin fazla oldugu oyunlara gir team speak ile konuşursun
biraz kelime öğrendikten sonra dictionary kullan ing-ing olan tercihen oxford dictionary
son olarak lingualeoda üye olucaksan beni orda sürüne ekleyebilirsin
Gizli Soran+1 yılSagoll
+1 yılAltyazılı film , Post-It lere bilmediğin kelimeleri yaz yatağının bir köşesine as ,her gün en az 3 kelime ezberle, yabancı arkadaşlarla konuşma yap . Bunları yap sadece.. :)
10 Yorumla
+1 yılIngilizce alt yazili filmler seyret kelime ezberle.
20 YorumlaKotasız internetin varsa işin kolay. Youtıbe da yüzlerce video var aç izle. Ohoo ben kaç tane dili hep öğrendim konuşuyorum sonra skype dan ordan burdan bulduğumla.
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGerçekten mi
Da Vinci Metodu ile bırak ingilizceyi onlarca dil öğrene bilirsin.
11 YorumlaAzimli olursan netten bile öğrenirsin ve kurslar var bişeyler öğrendikten sonra work and travel yaparsın al sana güzel ingilizce. dd
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüzel bir kursa gidebilirsin :) Ya da özel öğretmen tutabilirsin. Sözlüğü ezberle. İngilizce kitaplar al ve internet - sözlük gibi kaynaklardan çevirmeye çalış :)
10 YorumlaKardeşim hafıza merkezi setleri al çok etkili ve kolay
10 YorumlaNekadar cok dil bilersen okadar kolay baska dil ogrenirsin almanca bilseydin kolay gelirdi ıngilizce hemen ogrenirdin
10 Yorumla
+1 yılSürekli olarak ingilizce konuşmak zorunda kalırsan öğrenmen çok daha kolay olur.
10 YorumlaSabah akşam ingilizce dizi izle 2 ayda değişimi farkedceksn
12 Yorumla- +1 yıl
senin yüzünden kız oyunculuğa saracak
Akıcı bir biçimde İngilizce konuşabilmek için kalıp ifadelerden ve deyimlerden çalışmaya başla. Anlaşılır bir telaffuz için ise Fonolojik Yapıyı öğrenmelisin.
11 Yorumla
aç cnbc-e yi sabah akşam 2 yıl boyunca izle, rehberlik bile yaparsın :D
20 Yorumla
+1 yıleve geldiğinde öğrendiklerini tekrar et, çalışmazsan öğrenemezsin zaten, farklı alıştırmalar çöz böyle böyle öğrenirsin basit bir dil ingilizce
16 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYa tekrar ediyorum ama su grameri bir turlu ogrenemedim ben zaten
- +1 yıl
gramerde ne var ki :D, her tense'in belli dizilişi var onları bilsen yetiyor zaten
Gizli Soran+1 yılHangi cumlede hangi tense kullanacagimi bilmiyorum :/
- +1 yıl
nasıl mesela?
Gizli Soran+1 yılHangi cumleye do hangi cumleye have hangi cumleye ing getircem hangi cumleyi nasil kurcam bunun gibi seyler iste
- +1 yıl
yanlış anlama ama senin temelde bayağı problem var herhalde :D, senin tense'lerle ilgili basit alıştırmaları çözmen gerekiyor, onlarla başla
Amuda kalkıp çalış öğrenirsin gibi bir taktiği yok bu kafayla çalışırsan öğrenemezsin dualingo diye bir program var onu kullan düzenli olarak öğrenirsin
10 YorumlaBenimde en büyük takıntım kurslar yavaş yavaş ilerler sabırlı ve bol bol alt yazılı dizi film gibi şeyler izle sürekli İngilizce kelime ezberle gerisi gelir
10 YorumlaYabancı grup veya sanatçıları takip etmeye başlayabilirsin. Onların şarkı çevirileri, tweetleri falan filan derken dile aşinalık başlar zaten. Ayrıca altyazılı filmler ve çevirili kitaplar da sana yardımcı olabilir.
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence internetden inglizlerle arkadaslik kur onlarla sohbet et yazis en iyi bu sekilde ogrenirsin bide bol kitap oku
10 Yorumla
+1 yılseviyenize uygun podcastlar bularak hergün dinleme yapın (bu sayede akıcı bir dil ile konuşup okuyabiliyorum ) , yabancı diziler izleyin ve ingilizce kitap okuyun
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 385 cevap paylaştı. Bilgisayar oyunu oynayarak kelime darcığını yükseltip ardından dizilierle aksan şive vs anlayabilirsin
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbu yaşlarda o çok zor... 3-5 yaşından başlıycaktın şimdi en fazla akademik seviyeye kadar çıkarsın...
10 Yorumla
+1 yılSlowly uygulaması ile ingilizce mektuplaşabilirsin. Güzel uygulama
10 Yorumla
+1 yılİngilizce dizi/film izle alt yazılı çok işe yarıyor.:))
10 YorumlaIngilizce dil ve altyazili dizileri takip etmeni tavsiye ederim
20 Yorumladizi ya da filmleri alt yazılı izle ordaki konusmaların kafanın ıcınde kalıyor bir cok şeyi pekiştiriyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılduolingo indir, internette yabancılarla konuş vs...
20 Yorumlaana dilin gibi öğrenemessin. iyi derece öğrenebilirsin. onu da pratikle öğrenirsin. ingilizce konuşulan ülkelerde bulunarak.
10 Yorumla
+1 yılAltyazılı filmler izle ve oyun oyna ingilzice harry potter falan
10 Yorumla
+1 yılingilizce hikaye kitabı okuyup ceviri yapman lazım farkı görürsün o zaman
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılOgrenirmiyim o zaman
- +1 yıl
kesinlikle çok fark katacaktır
- Eğitim & Kariyer konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılbenle konusarak, amerikalıyım, yani orda yaşıyorum, sadece ingilizce yazısabiliriz istersen.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDeneyebiliriz
Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı. Kelimelerin ingilizcesini ezberle önce. İngilizce türkçe sözlük al oku sürekli.
10 YorumlaGrameri iyice öğren sonra kelime kas en son da speaking cafe gibi bir yere gidip speaking kas
10 Yorumla- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat