Alman eğitim sistemi Türkiye'de uygulansa nasıl olur?

Kısaca özet geçeyim. Çocuk ilkokula başlamasından itibaren tüm sınav ve davranışları öğretmenleri tarafından takip edilerek, bir sonraki okuluna yönlendiriliyor. Böylece çocuk ilgi alanına göre yönlendirilirken, disiplin konusunda da taviz verilmemiş olur. Öğrenci liseye geldiğinde, mühendislik, tıp, edebiyat, kimya vb konularda kendi tercihine göre değil, öğretmenin kanaat notu ve sınav başarıları dikkate alınarak, lisans, önlisans ve ya teknik okula gidip gidemeyeceğine karar verilir. Yani başarısız olduğu halde liseyi bitiren öğrenci ünv sınavına hiç giremez. Ünv sınavın girerken de kendi karar veremez. Mezun olduğu okul öğretmeni ve kurul kararına göre alanı daraltılır. Bu gaddarca görünse de Alman başarısının altında yatan nedendir.
Sizce bu yöntem ülkemizde uygulansa, kafası edebiyata yatkın çocuk ben doktor olacağım diyerek heba olmadan yoluna devam etse nasıl olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Not: Almanya da, liseden mezun olan öğrencilerin, kabaca %25 i lisans, %50 si ön lisans ve kalan %25 meslek eğitşm kursları sınavına girebilir. Başarısız öğrenci ünv sınavına giremez.
Alman eğitim sistemi Türkiye'de uygulansa nasıl olur?