Ben çekingen bir insanım ve bu yüzden bu bölümün bana uygun olduğunu düşünüyorum. En azından bi öğretmen gibi 40 kişinin karşısında bir şeyler anlatmıyorsun. Bilgisayarda çizim yapıyorsun genellikle. İş yerindekilerle iletişim kuruyosun ama o kadar da olur, hiç iletişimsiz iş olmaz sonuçta.
Neyse uzun lafın kısası, bu bölümü okuyanlar ya da mezunlar bana bölümü anlatabilir mi? Zor bir bölüm mü? Yetenek gerekir mi yoksa okulda her şey öğrenilir mi?
Neyse uzun lafın kısası, bu bölümü okuyanlar ya da mezunlar bana bölümü anlatabilir mi? Zor bir bölüm mü? Yetenek gerekir mi yoksa okulda her şey öğrenilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Benim gibi açıköğretimden okuyabilirsin. İstanbul üniversitesi açıköğretim bölümü olarak bu yıl açıldı.
Aslına bakarsan ben de orayı düşünüyorum. Biraz araştırdım da ben de gördüm auzefte. Ama kafama takılan sorular var. Örgünde öğretilen kadar bilgiye sahip olabilir miyiz? Örgünde bilgisayar üzerinden öğretilen programları açıktan görmek bize örgünde öğretilen bilgi kadar bilgi katar mı, iş olanağı açısından nasıl olur vs.
Bilgi elbette katar tarihine kadar iniyorlar. Ancak grafik tasarım daha çok hayal gücüne bağlı yaratıcı düşünceye odaklı olduğu için. Sürekli gelişime açık bir alan. Farklı bakış açıları elde ettiğin için üretkenlik yönün gelişiyor.
İş alanı ise kullanacağın programlar konusunda uzmanlaştıkça ve kullanacağın araçlar çelitlendikçe kapılar açılacaktır, artık ilanlarda örgün de okusan bile her üniversite de görülmemiş programları bile bilmeni bekliyorlar.
Freelancer çalışma sistemi daha aktif kullanırsın, dil öğrendikçe kendini geliştirmen hızlanır.
Bir de örgün öyle düşündüğün gibi sessizce köşeme çekileyim yaparım bu eğitimi gibi basit değil, sunumlar, jüriler önünde performans sergileme felan filan çok detayları var. Açıktan okumak bu yönden iyi.
Tabi karar senin.
Bunu bilmiyordum, teşekkür ederim bilgi verdiğin için. Auzef okumak sanırım daha iyi. Hem İstanbul üniversitesi diploman oluyor mezun olunca auzef bile olsa
Evet ama sana önerim Ata veya Anadolu'dan da aynı anda tamamlayıcı bir bölüm de tercih et.
Bilgisayar programcılığı , Web tasarım kodlama , sosyal medya yöneticiliği, görsel iletişim tasarımı, reklamcılık, fotoğrafçılık ve kameramanlık gibi
kısaca, marka iletişim alanına yönelik ek bir bölüm senin fazla zamanını almaz zaten 2 si de açık öğretim olacağı için aynı zamanlarda biter ve benzer dersler olacağı için zorlanmazsın sana artı katkı sağlar. Sonuçta tasarım geniş bir yelpaze kendi stüdyonu da kurabilirsin eğitim verebilirsin sanal veya reel akademilerde gibi.
Anadoluda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum şu an. Son sınıftayım ama bu grafik tasarımı da 2. Ünv. olarak okumak istiyorum. Grafikerler en azından daha bireysel çalışabildikleri için de ilgimi çekiyor bu bölüm. Ama bakalım nolucak😊 bi de sana şunu sormak istiyorum. Auzefte derslere biraz baktım da ambalaj tasarımı gibi tasarım dersleri vardı. Bu tasarım dersleri bilgisayarsız şekilde uygulama öğrenmeden öğrenilebiliyor mu, zor olmuyor mu uygulama olmadan sadece teorik olarak yani sözel olarak öğrenmek?
Kusura bakmayın lütfen çıkmıştım yeni girdim, yani o derslere henüz gelmedik malum bölüm yeni ve o dersleri 2. Yıl alacağız fakat bilgisayarsız zor olacak diye bir şey yok derslere uygun programları yükleyip paralel çalışılabilir.
Sonuçta photoshop soruları, gibi dersler çıkıyor en azından aynı zamanda ata aofde bilgisayar programcılığı okuyorum orada da grafik tasarım dersi var photoshop 2018 baz alarak ondan sorular çıkmıştı.
Dediğiniz gibi ambalaj, 3d modelleme gibi diğer dönemler de karşımıza çıkacak dersler için onlara uygun hocaların video içeriklerinde kullanacakları, kitaplarda bahsedilen programları kurup çalışmak pratiklik kazandıracaktır.
Yoksa sadece kitaptan okumak yeterli gelmiyor.
Örneğin : photoshop da animasyon oluşturma sırası nasıldır. Kitaptan okur öğrenirsin soruyu da yaparsın ancak
Görsel nasıl seçilir, zaman çizelgesi nasıl açılır, düzenlenip nasıl çoğaltılır, görsel zamanlamalama ayarı nasıl verilir? Sonunda animasyon nasıl başlatılır.
Bunları program da deneyerek öğrenmek gerekli yoksa ezber yap sınavı geç diplomayı al boşuna olacaktır.
Problem değil, ben de yeni girebildim siteye anca dönebildim mesaja. Bu arada benim kast ettiğim şeyler de bu yazdıkların işte. Yani sadece diploma almak için okumak istemiyorum, okurken belli başlı şeyleri de eş zamanlı olarak öğrenmek istiyorum. Sıkmıyorsam bir soru daha sormak istiyorum hazır bu bölümü okuyan birini bulmuşken. Photoshop tarzı programları nerden indirebiliriz? ücretli oluyor bu programlar sanırım. Ücretsiz olarak bilgisayara indirebileceğimiz bir site vs. Var mı?
Elbette ücretsiz bir çok site kaynağı mevcut ama korsana gireceği için site önermem doğru olmaz. Küçük bir araştırma yapıp kendin bulabilirsin.
Tamamdır bunu biraz daha araştırıyım o zaman ben. Verdiğin bilgilerin hepsi için teşekkürler
Rica ederim ne demek kendine iyi bak. Başka sorularda görüşmek dileğiyle.
Çok uyduruk bir bölüm
Neden?