Rütbeler de ceza olarak bir ayrim yok hepsi de askerdir. Bir savci ile subayın kategorisi farkli. Savci kanunu uygulamak ile mukkellef memurdur. Asker ise ülkenin guvenligi saglamak ile görevli devlet personelidir.
Uniformasi ustunde degilken askerler de sivil kanunlar işler. Normal vatandaşa kanun disi bisey yapmiş gibi sivil mahkemede yargilanirsin. Ama savcida durum böyle degildir. Savcinin bizzati yetkileri vardir. Sana uyuz olursa seni tutuklatabilir başini agritabilir. Savci ust mercidir. Polisler bile bir suç işlendiginde savcinin izni ile tutuklama yapabilir.
Hayır yok. Askeriyede ki tüm personel güvenlik gücüdür. Onlarin bu tip şeylerle işi olmaz. Askeri personelin yargilanmasinda bile askeri savcı kanunu uygular.
Savcı tabiki daha üstün, davayı açan o oluyor. Hukuku adaleti sağlayan odur.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Subay bence ne bilem üstün olması lazım ama yarbay ve üstü savcıdan üstün olmalıdır bilmiyorum o zaman ben subay olunca normal vatandaştan çokta bir farkım olmauacak
Saçmalık savcı adaletten sorumlu istersen general ol savaş suçu işlersen ya da bu rütbenle normal vatandaşa zulmedersen nolacak bunu engellemek savcınıngörevi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Savcıya dokunursan arkana delik açarlar bilesin. Savcı daha ustundur. Alıkoyma, tutuklama, arama emri ivir zivir hepsi savci talimati ile gercekleşir.
Peki ya subay
Rütbeler de ceza olarak bir ayrim yok hepsi de askerdir. Bir savci ile subayın kategorisi farkli. Savci kanunu uygulamak ile mukkellef memurdur. Asker ise ülkenin guvenligi saglamak ile görevli devlet personelidir.
Savcıya dokunursam değil açarlar subay veya askere dokunursam sivilken normal vatandaş gibi mi daha doğrusu savcı da sivilken normal vatandaş gibimi
Uniformasi ustunde degilken askerler de sivil kanunlar işler. Normal vatandaşa kanun disi bisey yapmiş gibi sivil mahkemede yargilanirsin. Ama savcida durum böyle degildir. Savcinin bizzati yetkileri vardir. Sana uyuz olursa seni tutuklatabilir başini agritabilir. Savci ust mercidir. Polisler bile bir suç işlendiginde savcinin izni ile tutuklama yapabilir.
Harp mezunu olduktan sonra hukuk fakültesi okusam aranabilirmişim atanma sıklıkları nedir
Bilgim yok o kadar. Lakin pek kolay oldugunu dusunmuyorum ama umarim olursun 🙏
Çok teşekkür ederim bilgilendirdigin için ama bu subayim hicmi üstünlüğü yok savcıdan ya
Hayır yok. Askeriyede ki tüm personel güvenlik gücüdür. Onlarin bu tip şeylerle işi olmaz. Askeri personelin yargilanmasinda bile askeri savcı kanunu uygular.
Rica ederim
Normal bi vatandaş ben subay olunca beni dovse normal yargılanacak o zaman moralim bozuldu ya valla
Evet normal yargilanacak. Ama sen döversen askeri mahkeme de yargilanirsin.
Kotu bir şey mi askeri mahkeme
Evet. Sivil mahkemeye göre daha serttir cezalar.
Peki birde mesela ben birini silahla vursam neden vurdular diyince bana saldırmaya geldi desem ne olur
Görevden alinirsin. Askeri cezaevine atilirsin muhtemelen hayatin kayar.
Ama bana saldırdı belki düşman belki beni öldürecek nerden bilebilirim
Kanunlar oyle işlemiyor. Elinde silah varsa sana ateş etmişse kendini korumak için bile oldursen ceza yersin bu ulkede.
Ne zaman birini vurabilirim böyle şey mi olur ya
Manyak misin lan niye birini vuruyorsun
Benim mahallem adana 01 gibi mahalle ve buradaki mahallenin abisini sevmiyorum onu dövmek istiyorum veya bana hiçbir şey yapamasın istiyorum
Mahalleden taşin. Daha kalici ve mantikli bir çözüm
Bana bir zararı yok sadece sevmiyorum
subay kolluk kuvvetidir kardeş savcıda kolluk kuvvetinin amiridir. generalde olsa farkemtez
@bordoberee61 ben teğmen olunca ben sivilken biriyle kavga edersem aynı yargilaniyormusum morlaim bozuldu
Subay Askeri general de askeri.
Savcı daha üstün daha çok cezası vardır.
Ayrıca general subaydan üst kıdemdir
Savcının askeri yani değil mi
Biri TSK bağlı biri adalet bakanlığına.
Ben subay olunca savcının altı olucam o zaman
Takılma bu kadar. Subay da genarelde savcıda hemen hemen aynı maaşı alır alt üst kıdemlerini öğrenmedin mi.
18 yasindayim abi ilk senem daha dalga geçerler diye kimseye de sormadim
Maas değil de savcıdan nasıl herkes korkuyosa benden de aynı korkuyu duymalarını isterdim
Subay ne demek biliyor musun. Senin de altının atlı var. Astsubay uzmandan üstsün
Biliyorum rutbeleri
Ama o zaman ben sadece orduda saygı göreceğim işten çıkınca saygı olmayacak ama savcı her zaman o saygıyı gorecek
Bu kadar önemli mi. Sen dışarda normal vatandaşsın ben gibi istersen general ol
Savcı tabiki daha üstün, davayı açan o oluyor. Hukuku adaleti sağlayan odur.
Subay bence ne bilem üstün olması lazım ama yarbay ve üstü savcıdan üstün olmalıdır bilmiyorum o zaman ben subay olunca normal vatandaştan çokta bir farkım olmauacak
Saçmalık savcı adaletten sorumlu istersen general ol savaş suçu işlersen ya da bu rütbenle normal vatandaşa zulmedersen nolacak bunu engellemek savcınıngörevi
Ben subayın biri beni dövmeye gelirse ayaklarına felan sıkabilirmişim
Dorumudur acaba
Hahahahah kaç yaşındasın sen 8 falan mi
Subay veya general dedim 18 yaşındayım boş yapma hava harp okulu okuyorum
Burdaki herkes de hava harp okulu okuyor hxnsjsjsj
Hayal dünyanız çok geniş
Noldu çekemedin mi aslan parçası gel bakirkoydeyim
Bakırköy.. himm şaşırmadım peki
Gelsene bakırköy ama basmadan birakmam
Tamam gadeş sen beyaz gömleğini giyip bakirkoydeki odana geç yavaştan hadi
Basmadan birakmam sana
Aynen aynen sen odana geç de fazla dolanma ortada