+1 yılEn iyi diyemem ama pilotlar güzel kazanıyor
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir çok meslek var ve hepsini tanımıyorum. Hatta çoğunu tanımıyorum. Zaten meslek gruplarından uzak kaldım artık.
İnsanlar Tıp seçerken iki kere düşünsünler diyorum. Dışarıdan görüldüğü gibi değil.
Enteresan mühendislikler var. Onların geleceği olabilir.
Sık sık uçan birisi olarak ve havacılığa amatör ilgimden ötürü pilotluk hakkında bir iki söz edebilirim. Lise çağlarındayken (1990'lı yıllar) bugünü görmüştüm. Geleceğin gözde mesleklerinden birisi olacağını ve ulaşımın önem kazanacağını anlamıştım. Bu hedefle o zaman tek pilot yetiştirme okulu olan Hava Harp Okuluna başvurdum. Boyum uzun olduğu için kriterden kaybettim.
Pilotluk iyi güzel de zor iş. Rahat insanların yapacağı, kaypak ve mıymıntı adamlara göre değil. Maaşı çok iyi. İmkanları güzel fakat düzeni biraz farklı. Gençlerin arasında pilot olmayı düşünenler mutlaka düşünmeliler.00 Yorumla
Bilgisayar veya yazılım mühendisliği. 😎
12 Yorumla- +1 yıl
Evet burada da ve etrafımda ki insanlar da bu mesleği tavsiye ediyorlar
en çok hangi mesleğe ihtiyaç varsa o meslek iyidir bence mezun olup 4 sene üni okumuş atanmayı bekleyen yada iş bulamayan insanlar var.. mesela erkler için denizcilik falan okullarda yeni bi bölümler açıldığı için mezunları hemen iş buluyomuş, snra rehberlik pskolojik danışmanlık her yerde iş bulunuyoo bn şimdilik bunu düşünüyorm ama puanı çok yüksek 400 460 başka puanı düşük iihtiyaç olan meslekler bulmamız lazım ygsede yaklaştı :P fikri olan sylesin tarih arkoloj edbiyat türkçe güzel ama puan düşük alırsak ne seçicez :s
22 Yorumla
Gizli Soran+1 yılFikri olan söylesin demişsin. Buradaki adım Fikri ama reelde alakam yok Fikri ile :P
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
336Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılMemurluk derim gadasi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTıp. Sonra boğaziçi odtü itü bilkent üniversitelerinde mühendislik okursan işsiz kalmazsın. Açıkçası açıkta kalmak istemiyorsan bölüm çok iyi olmasa bile o bölümün en iyi üniversitesinde okursan rahat iş bulursun. Diş Hekimliği baya kazandırabiliyor merak ettiğin istediğin mesleği yaparsan zaten severek yapacağın için yükselirsin psikologluk iyi diye biliyorum. Makine ve endüstri mühendisliğini okuyup yurt dışında danışmanlık şirketlerinde çalışıp işin eğitimini görürsen Ceo olabilirsin bu en çok kazandıranı ama idealleri olanlar için ideali yoksa üniversitede hoca olup orda çürüyorlar:D
00 Yorumlaen ıyı meslek din ticaretidir. örn hukumettekı tum gorevlıler. dınle alakalrı yoktur ama dını alet ederleronu kullanırlar. denız fenerı bır dın tıcaretı sonucu olusan holdıngdır. kombassan yımpaş fetullah ve onun dershanelerı alınan gemıcıkler ve 20 25 yasındakı bır delıkanlının pastorıze yumurta sıvı seker fabrıka acabılmesı (ne hıkmetse) buna baglıdır.
20 Yorumla
+1 yılBayan için en iyi meslek zamanını fazla çalmayacak bir meslek her halde :D Çünkü eve döndüğünde onu bekleyen o kadar yığınla sorumluluk oluyor ki , dışarda çalışıyor olması ev sorumluluğundan kurtulmasına yetmiyor o işler yine kadını bekliyor :D Varsa böyle bir meslek o iyi bir meslek :D
20 Yorumla
+1 yılEn iyi meslek diye birşey yoktur.
Kişiye en uygun hayatı boyunca severek yapacağı iş vardır ve bunu ancak kişi kendi ilgi ve eğilimlerine göre seçebilir.
Yoksa A kişisine göre Avukatlıktır , B kişisine göre Doktorluktur kişiye göre değişecek bir soru.
Bu sorunun cevabını en iyi kişi kendisi kendini tanıyarak verebilir.10 Yorumlafutbolcu ...2.lig takım oyuncuları her macta 6milyar maaş alıolr.. ekstralar, saglık masrafları vs katmıorm bile..sonra sanıldıgı kadar calısmıolar cok fazla tatilleri var ,idmanlar yas ilerledikce ve tabnındıkca azaltılıo vs. nerden biliorm futbolcuydu eski sevglim
20 YorumlaEn sağlam meslek yakala olmak becerebilen sayılı zenginlerden oluyor
24 Yorumla- +1 yıl
O ne
- +1 yıl
Yalakalık olmasın o gjxjxgxgkhkxkhxgxkxhkxhk
- +1 yıl
Kalsin istemez khhxkhk
- Eğitim & Kariyer konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılHem kazanç hem de virüse karşı korunma açısından bizim meslek diyebilirim.
Gv. VRD. Zabitinin (3. Kaptan) ölüsü 3500-4000$'dan gidiyor. Hem de insanlardan uzağız. Denizi ve fırtınayı ve manevraları saymazsak seyirde gayet sakiniz.10 Yorumla
+1 yılgazetecilik. hic bir b. k yapmadan bilgi birikimi olmadan cenenle para kazan. nasıl olsa senin okuduğunu yazıp hic sorgulamadan kabul edip başkasına dikte etmeye çalışan koyun dolu memleket. beyinsiz insanin bir ise yaramayan götü gibi. sürekli ses çıkar yeter.
10 Yorumla
+1 yılSiyaset!
2 dönem vekillik,
20 küsürbinTL emekli maaşı,
4 yıl iş garantisi,
Bolca yalan dolan + ihaleler ve komisyonlar!
Şaka bir tarafa Konsolos iyi bir tercih olabilir.
Full VİP ve dokunulmazlık + dünyayı gezme garantisi!20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüni mezunu olarak düşünüyorusan doktor, avukat, mühendislerin modası hiçbir zaman geçmez. bunun dışında elbecerisi ya da zanaatkar mı desem bu tür maharetler isteyen mesleklerde var ama çok çaba sarfetmen gerekiyor başlangıçta misal aşçılık, moda tasarım, pazarlama (bu el maharetinden çok dil mahareti gerektiriyor),,,,
05 Yorumla- +1 yıl
herkes zaten senin gibi düşündüğü için avukat mimar mühendis oluyor iş bulamıyorlar =D herkes bu alanlra saldırıyor =D aşcılık çok mantıklı
Cevap sahibi+1 yılaşçılar gerçekten iyi para alıyor ama ilk başladığın zaman çok yorulup az para almaya kanaat getireceksin
- +1 yıl
biliyorum zaten 5 ay felan aşcılık kursuna gittim ama okul yüzünden bıraktım
Cevap sahibi+1 yılüzerine tekrar devam et derim
- +1 yıl
edicem şu lise son bir bitsin staj işleri hafiflesin
Esnaf olucaksın hayatını yaşıcaksın. Her şey senin sana ait, çıkar ilişkilerinin olmadığı bir iş yeri, ast üst ilişkileri yok. Miss :)
10 YorumlaDolandiricilik, calma, bölme, yutma sefligi gibi meslek gruplari malesef is adamligi, milletvekilligi, bakanlik adi altinda olagan ve gelecegi olan mesleklerdir. Sözüm meclisten disari, her insani ayni kefeye koymuyorum tabii.
10 Yorumla
+1 yılDr :) olacaksın keyfine bakacaksın. Aile hekimlerine bitiyorum. Elemanlar 09:00-16:00 çalışıyorlar hafta sonları yok gelene yaz gönder 8-10000 maaş kebap.
Okurken zor ama bitirdikten sonra tam ideal. Hayatını yaşayabilme adına iyi para kazanıyorlar ve kazandıkları parayı yiyebilecek kadar bol zamanları oluyor.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Subaylık ve polislik derdim amasimdi en iyi meslek, potur ve cübbe giyip bir sarıklı şeytan kıçı yalamak.
42 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim efendim, saygılar.
+1 yılKesinlikle mühendislik olmadığını biliyorum, özellikle otomotiv sektöründe
10 Yorumla
+1 yılPatron olsan kazanırsın. Diğer türlü zor mühendis doktor olsan mesaiye kalsan belki kazanırsın.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 992 cevap paylaştı. En iyi meslek, senin en iyi yapabildiğin meslektir. Yani severek yapabildiğin meslektir.
Ben çok işle uğraştım, hepsinide çokta iyi yapabildim ama sevdiğim mesleği yapınca çok harika işler yaptım.10 YorumlaEn İyi Meslekler:
1.) Futbolcu: Sadece maç yap para kazan biz bunu zevk için yapıyoruz. Ayrıca millidede doğru düzgün oynamıyorlar paralarını hak etmiyorlar.
2.) Siyasetci: Hepsi değil ama bir çoğu sadece kürsiye çıkıp konuşuyor ve onlarca parayı alıyor.
İşte türkiyenin en iyi iki mesleği. İkiside paralarını hak etmiyor.(hepsi değil ama çoğu hak etmiyor.)00 Yorumla
+1 yılPilot olmayı çok isterim. Çünkü yukarıda olmayı severim. Ben astronot bile olmak isterim. Ben şu an 16 yaşındayım ve bu astronot olma hayali bende yaşımdan beri var. Bazı hayaller sonsuza kadar yaşar.
00 Yorumladoktorluk kıyak iş bizim bir tanıdık kalp cerrahı 80 bin civarı alıyor. hani derler ya sevmediğim işi yaparsam mutsuz olurum diye külliyen yalan eğer mesleğinde iyi para kazanıyorsan zaten mutlu olursun.
00 Yorumla- 00 Yorumla
Komedyen ya. Yetenek ve zeka işi ama komedyenlik kadar kral meslek yok abi. Severek yapıyosun işini ve yüzlerce insan seni dinlemek için 100 lira veriyor 1 bilete. Çok güzel bir duygu bide insanları güldürebilmek.
10 Yorumla
+1 yılDünyanın en iyi mesleği kendi mesleğin kendi işindir..
40 YorumlaYazılım işi yapıyorum.
Asıl meslegimden 2 kat daha fazla kazanıyorum11 Yorumla- +1 yıl
Eveeet oldu 3 gkgkxgxk
Gizli Üye(25-29)+1 yılGünümüz meslekleri değil bence geleceğin meslekleri önemli bu zamanın meslekleriinin çoğu geçersiz kalacak
10 YorumlaBende eşit ağırlık öğrencisiyim. Ve bana göre eşit ağırlıkta elle tutulur 2 bölüm var 1-HUKUK 2-PSİKOLOJİ
11 Yorumla- +1 yıl
Evet aynı düşüncedeyim, bu yüzden soruyorum yani İnsan Kaynakları falan da okuyabilirim. Çünkü bir şeyleri organize etmek ve ipleri elimde tutmak hoşuma gidiyor.
En iyi meslek, sabah uyandığında seni mutsuz etmeyecek meslektir. Severek yaptığın iş, severek seçtiğin eş mutluluğun anahtarlarıdır.
20 Yorumla'En' iyi meslek diye bir şey yoktur. Kim çıkarıyor bunları.
Seda Sayan olsa inşaat işçiliği demişti şimdi.10 Yorumla
+1 yılŞarapçılık ama sahildekilerden, öyle üretim falan değil. Bir meslektir bence, dertli insanlara umut ve güzel sözler satarlar şarap karşılığında.
10 Yorumla
+1 yılİtfaiye Eri.
Bol bol oturur voleybol ve masa tenisi oynarsın.
Arada yangın çıktımı trafik sıkışıklığından dolayı yetişemeyip, küllerin üzerine su sıkarsın.20 YorumlaSeveceğin işi yap misal para için seçtiğin bir işe ayakların geri geri giderken mi gitmek isterdin ya da sevdiğin bir işte cebinde az para olsa da her daim gülmek mi isterdin
00 Yorumlaaffiliate marketing satış ortaklığı 2 ayda 100.000 tl yi geçik para allah bereket versin bu internet işlerinde manyak para var diğer işlerle kıyaslanamayacak derecede...
02 Yorumla- +1 yıl
internet işlerini biliyorum =D evet doğru söylüyorsun
Siyaset yapmak gibi olmasın ama, aç olduğu için ekmek çalan çocuklara 5 yıl hapis veren Devlet, Askerine kurşun sıkan leş kargası teröristleri salıveriyorsa.. diyecem ama dilim varmıyor.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 716 cevap paylaştı.
+1 yılValla tam diceklerimi yazmışsın ben de doktor,avukat yazıcaktım.
Becerebilirsen ünlü ol.Hande Yener tezgahtarmış,rafet el Roman müezzinmiş ama şimdi bizden zenginler.02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılaynen :D:D ses yok ama:D
- +1 yıl
Hande de yok :) Bizi de keşfetseler keşke gizli ):
+1 yılAilenin hali vakti yerindeyse dünyanın en kebap mesleği öğrenciliktir abi, gerisi yalan...
20 YorumlaHer meslek, egitimci yolundan gectiginden, en iyi meslek bence ogretmenlik. Olmazsa olmaz.
20 Yorumlahelalınden kazanılan.. vatanını en cok seven ısını en ıyı yapandır..
22 Yorumlamillet vekilliği... birde mesleğimin geleceği olduğunu düşünüyorum psikolog.
220 Yorumla
Gizli Soran+1 yılGenelde deli miyim ben ne işim var diyorlar,ama gizliden giden de çok :P
- +1 yıl
inşallah olursun tabii.ama kişisel olarak iyi olmayı istemek farklı,mesleğin tümü olarak iyi şartlarda çalışmak faklı.soru en iyi meslek olunca yazma gereği hissettim.çok fazla kişi psikolojinin rahat ve çok para kazandıran bir meslek olduğunu sanıyor ve sadece psikoloji lisansının pek de bi işe yaramadığını bilmiyor
Öğretmenlik. Sırf böyle düşündüğüm için x Öğretmenliği okuyorum şuan :)
20 Yorumla
+1 yılen iyi yaptığın şey ne ise mesleğinde odur, meslek sahibi olmayan her işi yapamaz, belli başlı işler, getir götür gibi.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 703 cevap paylaştı. Tiyatro iyidir. Hem iyi para kazanırsın hem de eğlenceli. Ama tabi yetenekli olman gerekiyor tiyatrocu olmak için. Bana göre dünyanın en iyi mesleğini yapıyorum. :)
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede Akp habire yol yapıyor insanlar habire bir birine yol veriyor yav ortada bu kadar yol var bu kadar yol kim kaldırım yapcam en iyisi kaldırım mühendisi gelceği parlak
10 YorumlaEli çantalı bir hırsız [avukatları kastediyor] eli silahlı bir hırsızdan daha çok çalar ” (Don Vito Corleone)
00 YorumlaMaddi olanağı düşünücek olursak ohooo bence insan sevdiği işi yapmalı Ben sosyal hizmetler uzmanlığı istiyorum kısmet olursa inşallah
00 Yorumla
+1 yılmaddiyatı s. ktr et mutlu olsuğun iş dünyanın en iyi işidir. sonucta hayatının çok buyuk bölümü orda o insanlarla geçicek risk bunların hepsi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. herkezin severek yaptığı meslek iyidir. güzeldir. örneğin mimarlık :)
30 Yorumla
+1 yılTürkiye de, kendi alanım dışında, yazılım mühendisliği, dış ticaret, tıp, öğretmenlik, hukuk (savcı, hâkim, avukat), askerlik, polislik, vs vs
10 Yorumla
+1 yılİnşaat bitti gibi. Dekorasyon, düğün organizasyonu, psikolog, diyetisyen.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim efendim. 🙂
Pilot, doktor, aktör bence iyi para alıyordur bilemedim🤷🏻♀️
10 YorumlaSevdiğin meslek sevdigin bir işte başarılı olabilirsin en iyi meslek hiç sıkılmadan severek yaptığım iştir
00 Yorumla
+1 yılEn iyi meslek kendinin severek yaptığı meslektir 😉
10 Yorumla
+1 yılAçıktan o kadar iyi meslek yok sanırım, adalet vs tamamlanirsa hukuka anca iyi olabilir.
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılPeki liseyi açıktan bitirip ordan normal üni ye geçmem mümkün mü
- +1 yıl
Liseyi açıktan okuyup sınava girdiğinde iyi bir puan yapabilirsen tabi ki.
bence mimarlık :-) :-9((( hayır mimalrık okuduuğum için söylemiyorum tabikide :-))
10 Yorumla
+1 yılGirişimcilik.
Becerebilene hem parası çok, hem de çalışma saatleri esnek :)10 YorumlaKadınlar için öğretmen tatil çok
Iyi meslek yok sevdiği mesleği var gerçi10 Yorumla
+1 yılen iyisini bilemicem ama en kötüsü ve yeterince inandırıcı sahtekarsan güzel de para getireni din satmak. hem itibar hem para daha ne olsun.:)
10 YorumlaEn iyi meslek severek ve en iyi sekilde yapilan meslektir. benm icin avukatlik
10 Yorumlaen ıyı yaptığın.. ataturk derkı vatanını en cok seven ısını en ıyı yapandır
10 YorumlaPsikolog, günde 4-5 kişi geliyo, 20 dakika dertlerini dinliyosun sonrada eve gidiyosun. Nasıl para var o işte, oturarak kazanıyosun onca parayı
10 Yorumla- Devamını Gör (464)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat