Doktoramı Kanada'daki bir üniversitede yapmayı planlıyorum. Alanım orada doktora yapmaya müsait, zaten sınıf arkadaşım doktora için Kanada'ya gitti. Bir süredir aklımda ama emin olamıyorum. Her şeyi geride bırakıp gitme cesareti alıkoyuyor beni. Siz ne diyorsunuz?
Bana göre kesinlikle gitmeye değer. Çekincelerini anlıyorum ve sonuçta ama cesaret kısmını çözdükten sonra bu fırsatı değerlendirdiğin için çok mutlu olacağına inanıyorum. Lisans eğitiminde hangi bölümden mezunsun bu arada?
Bence kesinlikle değer. Benim planım da o şekilde zaten. Elinde imkan varsa hiç kaçırma derim. Her şeyi geride bırakmak dediğin sadece sevdiklerinle yan yana olamayacaksın o kadar. İnsan her şeye alışır.
Git bence. Boyle bir imkanin varken geri adim atma. Ben belcikada yasiyorum keske masteri baska bir ulkede yapsaydim diye dusunuyorum bazen. Farkli kulturler tanimak, o yalnizligi hissetmek, konfor alaninin disina cikmak, yeni bir dil ogrenmek ki evde ne kadar ogrenirsen ogren her gun o dili kullanmak cok onemli bunlar guzel seyler ve geri tepilmemeli.
kanada yazıyorsun değil mi? ve sen oraya gitmek için hala tereddüt mü ediyorsun? bence önce psikologla görüş. de ki doğru kararlar veremiyorum akıl sağlığımdan şüphe ediyorum de..
Eğer imkanın varsa kesinlikle gitmelisin. İleri zamanda senin için bir artı olabilir. Ve yeni ülke, yeni kültür, yeni insanlar… Her açıdan kendini geliştirebilirsin.
Kesinlikle hiç düşünmeden git. Oraya da alışacaksın, orayı da seveceksin ve zamanla kendini oraya ait hissedeceksin. Bir gün gelince orayı bırakamayacaksın bu sefer. Bence git
Eğer bu hayalinse cesaretini toplayıp gitmelisin, büyük fırsat gitmeye değer.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben kendim kanadaya gitmeyebilirdim. (sadece doktora için değmezdi) malum okyanus-ötesi ülke. git-geller yüzünden. daha yakın bir ülke düşünürdüm şahsen