"Eğitim tarihinde ilk notu veren öğretmeni merak ediyor musunuz? Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz. Günümüz eğitim sisteminin temellerini oluşturan not sistemi,1972 yılına kadar kurulmamış, kurulması teklif dahi edilmemişti. Bu tarihten önce mezun olan öğrenciler, herhangi bir işe girmek için başvuru yaptıklarında hocalarının isimlerine göre derecelendirilir ve kabiliyetleri bu kritere göre belirlenirdi. Ancak; Cambridge Üniversite'nde özel ders veren bir kimyager olan William Farish, 1792 yılında ortaya bir fikir attı; “öğrencilere not versek ya?" İşte hepimizin hayatını karartan cümle bu oldu…"
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Kim ne der bilmem ama aradığınız adam burada:
https://www.gzt.com/jurnalist/not-verme-sistemini-bulan-ogretmen-william-farish-2550261
Link'e girmiyorum valla, o adamın da ben taa.. 😂
"Eğitim tarihinde ilk notu veren öğretmeni merak ediyor musunuz? Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz.
Günümüz eğitim sisteminin temellerini oluşturan not sistemi,1972 yılına kadar kurulmamış, kurulması teklif dahi edilmemişti. Bu tarihten önce mezun olan öğrenciler, herhangi bir işe girmek için başvuru yaptıklarında hocalarının isimlerine göre derecelendirilir ve kabiliyetleri bu kritere göre belirlenirdi.
Ancak; Cambridge Üniversite'nde özel ders veren bir kimyager olan William Farish, 1792 yılında ortaya bir fikir attı; “öğrencilere not versek ya?" İşte hepimizin hayatını karartan cümle bu oldu…"
Aooo.. büyük beddua alan kişi buymuş demekkk
Uykusuz gecelerimin sebebi sınavlar yüzünden az sabahlara kadar ders çalışmadım 🤦♂️
İllaki 🤦🏻♀️
Seninde, yapacağınada aklına başka faydalı bir şey gelmedi mi de bunu koydun önümüze der döverdim. 😄
Fotolara epey güldüm :D .. herkes taşlardı kesin :D
Pek bir şey söylemezdim sanırım. Atlattım geçti gitti onlar.
Başka işin yok muydu evladım senin nereden aklına geldi bu zıkkımı bulmak dhxjdnx
Ona bir şey yapmazdım ama sabah erkenden kalkıp işe gitme fikrini bulana bir şeyler yapabilirdim.
Ya o ikinci resim cidden mide bulandırıcı oldu niye öyle oldu ki
Gerçekten sınav sorularını onun mu yıksa başkaları istedi gibi düzenlenipte mi yapılıyor.
Ne... İnsansın 😁 Küfür ü sen seç
😂
😁 Hahaha
Senin kafanı s*km derdim
👏🏻👏🏻
Teşekkür ederim derdim, çünkü sınavlar olmasa çalışma disiplinim hiç oturmazdı. Ama biraz daha az stresli bir sistem kurabilseymiş keşke.
🍆🍆🍆🍆direk ikram ederdim tam ağzına layık yermisin yemezmisin der sokuştururdum ağzına 😂😂😂😂
onu squid game'a yollardım
Fkpfrppfffşfö gebersin diye
ahhah :D
O zamanki derdin neydi diye merak ederim derdini anlat sınav işini nerden buldunda yerinde durmadın
Hayatın kendisi bir sınav zaten
Bu durumda, söylemek istediğin herhangi bir şey?
Kopya çekmek yasak 😂
Sen de haklısın kardeş
Bunu mu derdinn
Sonuçta insanları elemenin en adil yolu sınav. Aksi takdirde sınıf atlama şansı olmazdı çoğu insanın.
Bu arada çok güzel gözlerin var 😁
Birazda kendin yap derim
Onu kendi yapacağım sınava sokardım 🤣🤣
Dudaklarım değil yumruklarım konuşurdu 😂
Tanrı mekanını cehennem eylesin🥺
A. a. k
Doğal olarak
Ah bir yakalasam o sınavı cikarani😂
yarış atı mı yetiştiriyordun tatlı insan derdim
Dimi dimii
pe. zzzemenk dedim tatlı insan diye çevirmiş asdsadf
Yaaa dkcmpddlpd offf