Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. İdeal maaş en başta yaşadığınız ile söz konusu ildeki bölgeye ve yaşam standardınıza göre çok değişkenlik gösterir. Örneğin Anadolu'nun bir köşesinde 6..7 bin ile çok rahat yaşarken İstanbul'da standart bir bölgede o paraya aynı kalitede yaşayamazsın. Hele de İstanbul'da lüks bir yerde olursan o para kirana bile yetmez. O yüzden sabit rakam söylemesi zor. Ayrıca şu 6 sıfırı atmak lazım artık. Milyar nedir 🙂
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa Babacan Rusya’da dolar ne kadar haberiniz var mı herkes dolara sallıyor yaşanmaz filan diyor?
Ama Rusya da üretim var dış ülkelere bagımlı değiller kimse bi bedel ödemiyor ama hep iyi olmasını istiyor sorun bakalım ülkede kaç kişi memlekete faydalı olabilecek üretim yapmaya çalışıyor nerdeyse hiç kimse ellerde telefonlar instagram tiktok boş boş işlerle uğraşıyorlar sonra ekonomi niye böyle sonra Türkiye niye geri kaldı z kuşağıda kendilerini çok Zeki olarak tanımlıyor ama nerdeyse hiçbirinde gram beyin yok işleri güçleri instagram tiktok boş boş muhabbetler karı kız bunlardan başka muhabbet dönmüyor aralarında eee böyle mi ülke kalkıncak?
Ataberk doğan da söylüyor çok aç kalırsınız diye sosyal medyayla büyüdükleri için gerçek hayatı kaçırıyorlar hepsi zengin görünme çabasında instagramda ama gel gör kime söylicez herkes bi yol seçmiş son sürat gidiyor devam etsinler bakalım böyle şahinken BMW olmaya çalışsinlar 40 yaşına geldiklerinde görcem onları tabi o yaşa gelebilirlerse10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla Şunu Söyleyim Bu Ülkede Türkiye de Fiyatlar Zamlar O kadar Çok artıyor ki Nerdeyse Maaşları geçiyor Onun için Maaşların olabildiği kadar yüksek olması gerekiyor Bunedir ya Otomobil Fiyatları desen Ateş Pahası Bir toros bile uçtu Bu devirde araba almak zor maalesef He araban varsa satıp alırsın da ama hiç yoksa o zaman zor işte Telefon desen 3000 geçti orta üst segment cihazlar 4 bin lerde geziyor Yiyecekler bile uçuk Tayyip anca çıkıp mal mal konuşsun ülke Zor durumda Maaşları yükseltmek yerine anca şunu yaptım buni yaptım diyor kusura bakma da sk senin konuşmanı Tayyip yardım et ülkeye
00 Yorumla
+1 yıl8 9 milyar olursa eğer. O fiyat.. bilki... bir yağın tanesi de 800 tl olur. Sistem yine aynı olur. Değişen birsey olmaz... boşa yormayın çenenizi.. çünkü asgari ücrete eğer zam yapılıyor ise. O sene sadece 1 ürüne 5 kere zam geliyr. İçinde olduğum için biliyrm..
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılülkede enflasyon deflasyon stagflasyon devalüasyon yani 4 makro etki mevcut.
amac maas yukseltme degıl bu faktorlerı sıfırlayabılmek ve kamu malıye harcamalarını kısmak .
karı koca calısan bır aıle cocuk var ıse 1 adet dıyelım eve aylık bazda 15 k en az girmelı buyuksehır ıcın .20 Yorumla Yoksulluk sınırı olması gerekiyor. 9100 falandi sanırım. Ama inan insan gibi yaşamak için o bile yetersiz. Bizim insanımız alışmış eşek muamelesi görmeye 4 5 bin paraya bile iyi diyor. Böyle gelmiş böyle gidecek. Zihniyet bozuk toplum yapısı bozuk. Düzen yok hukuk yok adalet yok bu ülkedende bu millettende bi cacık olmaz.
20 Yorumla
+1 yılBu ideal maaş kişiye bağlıdır. Kimine 100 bin versende geçinemez kimine 3 bin versende geçinemez.
4 bin en az ideal bence. Yaşadığın şehir kiralarda etkiler bunu elbette. Tabi aileden şanslı doğan varsa evi arabası hazır olur daha rahat birikim yapar.20 Yorumla
+1 yıl1200 TL ilede geçinilir mesele maaş değil Türkiye de ki enflasyon anasının dini alınan vergiler listesinde Türkiye dünyanın en büyük ülkeleri arasında ilk 5'in içinde peki verilen hizmette kaçıncı sırada acaba onu sorgulamak lazım... "Ey batı, one minute" demekle olmuyor ülke rajon kesmekle değil diplomasiyle yönetilir.
10 Yorumla
+1 yılNeden hala rakamlara takılıyorsunuz.
2800 TL olsa ne olacak, 28.000 TL olsa ne olacak. Önemli olan rakamlar değildir, rakam dediğin dijital bir birimdir, önemli olan kazandığın birimle neler alabildiğin yani yaşam kalitendir, yoksa 10.000 TL kazanıp 100 kg et almak değil mesele 1500 TL kazanıp 150 kg almak.
Bunun içinde ülke olarak üretmek gerek, özellikle katma değerli ürün üretmek.. Tabiki tarımı boş geçmeyeceksin ülkede bu kadar elverişli tarım arazisi varken..
Ama ülke olarak her şeyi ithal edersek, ülkeye girişi zaten sınırlı olan dövizide ithalata harcarsak arz talep sistemi gereği döviz yükselir dolayısıyla aldığımız ürünlerin fiyatı da yükselir.
Bizde burada ideal maaş 10 bin mi olmalı yoksa 30 bin mi tartışır dururuz.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoğru diyorsunda 15 yıllık mühendisim. yüzlerce proje bitirdim. iş verenlerim benim sayemde ceplerini doldurur. 8bin maaş alıyorum yinede gözlerine batıyor. çok görüyorlar. olaki arada gece gündüz çalışmayı bırakıp normal insan gibi çalışayım kendime aileme biraz zaman ayırayım diyorum o bile gözlerine batıyor. Çalışan değil köle arıyor herkes.
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 961 cevap paylaştı. Türkiye'nin esas sorunu maaşın ne olduğu değil. Maaşa göre giderlerin inanılmaz zam alması. 8 9 bin TL asgari olduğunu düşünürsek yoksunluk sınırı 18 bin TL falan olur. Kiralar 5 bin TL den az olmaz. Mutfak giderleri 2 bin TL civarı olur. Fatura ve diğer giderler vs de var. Yani ne yapar ne ederler o parayi yine ay sonunu getiremez hale getirirler. Türkiye maalesef böyle bir ülke. İsterseler 20 bin TL asgari ücret versinler alım gücü yine değişmez aynı kalır.
10 Yorumla6k iyidir ama bu şartlarda asgari maaşın oralara ulaşması için çok şeyin değişmesi lazım ve 10 seneden erken olmaz
13 YorumlaValla bu devirde 10 bin normal hatta az bile bi ev kirası 2 binken
23 YorumlaAlım gücü artmalı ki maaş değerli olsun. Lira nın 3000 maaşıyla doların ki aynı olmadığından olayın miktar olmadığı çok belli. şu an maaşlar artmalı evet ama bu yine beraberinde zam getirir.
İyi alım gücü olunca ideal maaş 5000 olmalı bence.10 YorumlaYurt dışındaki maaşların ürün fiyatlarına oranını ülkemize endekslersek, en az 30 bin TL olması gerekir.
11 Yorumlaİdeal maaş dersen milyonlar milyarlar derim. Asgari ücret diyorsan 5 bin tl’yi geçmeli
13 YorumlaBiraz rahat yaşamak için B. şehirlerde 8 bin ve üstü
Küçuk şehirlerde 6-7 bin ve üstü13 Yorumla
+1 yılMesele para değil üretmek, tüketici toplum olduğumuz sürece değil 8 bin 18bln de alsak yetmez, yetmeyecek
40 YorumlaBu hanedeki kişi sayısına göre değişir.
Bekar birine asgari ücret bile yetebilirken 4 kişilik bir aileye 10 bin bile yetmeyebilir.
İlla bir ortalama vereceksek 10 bin diyorum.20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Yoksulluk sınırı 9.330 TL civarı bir şeydi. O yüzden en az 9.500 TL olmalı. Ama bunun içinde AKP'nin gitmesi ve yaptığı her işin yıkılıp doğru şekilde baştan yapılması ve üretime geçilmesi lazım.
10 Yorumla
+1 yılMaaş arttıkça alım gücü düşüyor. Olması gereken miktar değil enflasyonu düşürmek.
40 YorumlaBiz 8 9 milyar alsak bile dicez ki bu bize yetmiyor neden insan oglunun gözü doymaz 😂😂😂😂
40 Yorumla3200 yeter yoksa kafana çay atarim sukur et haline cnnete gidicen allah fukaradan yana keske bizde cennetde fakirlerin katina gidebilsek isyan etme allaha
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu anda 7bin civarı alıyorum. Ucu ucuna yetiyor. 10bin olmalı en az.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl10.000 bi alilenin gencin rahat yaşaması için en az bu rakam
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmax 4 aliyorum mesai içinde
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂benden düşük alsn istemem
Cevap sahibi+1 yılsikinti olmaz o zaman
Eğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı. Yav egonomi çoh eyi reis 2800 neyine yetmiyor yav bak Avrupa aç alamanya bizi kıskanıyor (!) 😅😅
12 Yorumla
+1 yılEvet soru da belirtildiği gibi en az 8 9 milyar kesinlikle olmadı
10 Yorumla
+1 yıl5 te olsa boş vallahi kimse vermedi o parayı kamu hariç.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılYani şu an ki duruma göre ortalama en az bir kişi 7 bin TL alması lazım. İnsan gibi yaşamak için
10 Yorumla
+1 yılFakir olmak icin aylik 7bin kusur lira gelirin olmasi gerekiyor sen dusun
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMaaş 9 olsun ertesi gün her şeye ona göre zam yaparlar. Ev sahiplerinden başlar.
10 Yorumla
+1 yıl8 9 mşlyar maaş olursa fiyatlar şimdikilerin iki katına çıkar biizm türkiyede nekadar maaş alırsan okadar zam yaparlar
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim kazancım 9000 ancak su var kazandığın kadar harcıyor insan aç gözlü sahada artmasını beklerim hep Buda gerçek
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaçlık sınırından fazla asgari ücret olmalı
yoksulluk sınırından fazla ortlama maaş olmalı10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl50 bin haftalık almazsam mutsuz olurum belli bir hayat standartlarım var
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma öyle çocukluğumdan beri böyle yaşamaya alıştım ben
+1 yılSorun para değil sadece artık
14 Yorumla- +1 yıl
İnsanlarda hep bi bunalım sendromu var şirketteki maaşlarımız hepimizinki çok yüksek ama kimsenin yüzü gülmüyor 21 ci yüzyıl laneti sanırım
- +1 yıl
Kesinlikle ortalık hep negatif insanlar biribiriyle konuşmuyor herkes gergin sonumuz hayrolsun
Ne kadar söylesek boş olmayacak yüksek bir maaş zaten
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 10 bin olsa bile yetmez bu zamlara. Yazık.
10 Yorumla
TL değer kaybı yaşadıktan sonra 20 bin’de olsa önemsiz.
Enflasyonist bir paradan gelen maaş sadece rakam olarak hoş gelir.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılen az 15k türkiye çok pahalı
19 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsun
Cevap sahibi+1 yılbu yıl tatile geldik 50k tl üzerinde otele verdik sevgilimle. türkiyedeki insanların bu otelde kalmaya hakkı yokmu hiç türk yoktu desem yanlış olmaz
- +1 yıl
Sen o erkek arkadaşını para icin yiyorsun dimi 😂😀
Cevap sahibi+1 yılbizim için çok para değil euro yüksek ağustosta evlendik biz
- +1 yıl
Bak nasıl da gizliye geçmiş ahahah :D
Cevap sahibi+1 yılSen o erkek arkadaşını para icin yiyorsun dimi.. demeseydin o cevabıda yazmazdım
- +1 yıl
Ne alaka belliydi para icin yiyorsun Erkek arkadaşın o kadar zengin olmasa sizi ben ne olacağını görürdüm
Cevap sahibi+1 yılkabalığını hiç görmüyorsun
- +1 yıl
Kabalık falan değil boş şeyler bunlar
+1 yılAsgari ücret 8 bin olsun 😂
20 Yorumla
+1 yılNormal insan gibi geçinmek için en az 10 bin tl
20 Yorumla10 bin civarı ideal asgari ücret olmalı.
20 Yorumla20-30 bin arası 🙊
33 Yorumla
+1 yılBu ekonomide en az 10
10 YorumlaGönül isterdi ki 10 bin TL olsun
10 YorumlaEn az 7 bin , oda bekar ise
10 Yorumla
+1 yılHer zaman en az 1000 USD karşılığı TL
10 Yorumlaİdeal maaş 5 bin TL olmalı
10 Yorumlayoksulluk sınırı okadar
10 Yorumla
+1 yılBekarsa 8k yeter. Evliyse 15k
10 Yorumla8k üstü alanlar beğene çök :D
10 YorumlaDogru sen ne kadar alıyorsun
10 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 10bin TL olmalı net!
12 Yorumla- +1 yıl
Dislike atan daha fazla olsun diyorsan katılıyorum...
- +1 yıl
En az 10k olmalı demek istedim bende.
10 milyardan asagi olmamali
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. 10 binden asagisi kurtarmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim içim 4 bin olsa yeter
30 Yorumla50-60k
13 Yorumla
+1 yıl10 11bin ideal
14 Yorumla- +1 yıl
Ahhahs şuna erken Jsjdjsjjd
- +1 yıl
Bekarlık sultanlıktır hayatımı mahvetme şimdiden jsjdjjd
+1 yılOn beş bin mükemmel.
15 Yorumla- +1 yıl
Gdhsks. Ben noter istiyorum. Aylık gelirleri 65 binmiş knk.
- +1 yıl
Ciddiyim. Noterler öyle alıyor araştır istersen.
Dört alitorum bana yetiyor.
11 Yorumla
+1 yıl6 bin yeter kira derdi yoksa
13 Yorumla- +1 yıl
Ne diyon değişik
Bekar 5 evli isen en az 8 bin
15 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayat o kadar pahalıki en az 8 - 9 bin olmali..
10 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat