Kripto paralar son dönemin popüler yatırım aracı olarak görülüyor. Herkes kripto paradan kısa yoldan zengin olma peşinde. Elbette herhangi bir yatırım yaparak zengin olabilirsiniz ancak bunun ilk şartı neye, nasıl yatırım yapacağını bilmekten geçiyor. Burada da kripto grafik okuma önem taşıyor.
Bitcoin ve Diğer Kripto Paralar için Grafik Okuma, Teknik Analiz Nasıl Yapılır?
Kripto para grafik okuma
Sadece kripto para için değil tüm yatırım araçları için teknik analiz eğitimi gerekli. Teknik analiz nedir diye soracak olursanız kısaca açıklayayım. Teknik analiz; bir yatırım aracının fiyat hareketlerini ve gelecekteki yörüngesini tahmin etmeye yarayan yorumlama tekniğidir. Teknik analiz yapabilmek için birkaç adım önereyim.
1) Teknik analizin temel kavramlarını bil
Bir işe girişmeden önce o konu hakkındaki terimleri iyi bilmek gerek. Teknik analizin temel kavramları olarak bilinen; destek, direnç, trend, yükselen kanal, alçalan kanal gibi ifadelerin ne anlama geldiğini bilmek gerekir.
2) Bu alandaki teoriler hakkında fikrin olsun
Bu alanda, önde gelen isimler bilimsel teoriler koymuşlar ortaya. Kaos Teorisi, Elliot Dalga Teorisi, Dow Teorisi gibi.. Bunlar hakkında fikir sahibi olmak seni bir adım öne geçirecektir.
3) Bol bol indikatör ve formasyon incele
Geçmişte gelişen durumları incelemek, sonraki adımı atmak açısından fayda sağlayacaktır. Teknik analiz formasyon, indikatör ne demek diye bakarsak; teknik analiz, kullanılan bazı araçların yardımı ile yapılır. Bu araçlara genel olarak indikatör adı verilir. İndikatörlerin verdiği bilgiler sonucunda oluşan grafiğe ise “formasyon” denir.
4) Mutlaka güvenilir bir yerden eğitim al
İşte en önemli adım da bu. Dişinden tırnağından arttırdığın birikimini emanet edeceğin alan hakkında mutlaka eğitim al. Ücretsiz kripto para teknik analiz eğitimi veren temel kanallar YouTube'da var. Buralardan destek alabilirsin.
grafikler ve teknik analiz, indikatörler vs. pek işe yaramıyor. destek ve dirençlere bak. %100 sermayenle pozisyona kesinlikle ve kesinlikle girme, girersen %100 kaybedeceğin matematiksel bir gerçektir.
kaybetsemde umurumda olmaz dediğin bir paradan fazlasını kesinlikle yatırma.
ücretli eğitim, sinyal vs. verenlere inanma. bildikleri kazandırsa, zaten eğitimle uğraşmazlardı.
ne idüğü belirsiz, güvenilir olmayan kripto borsalarına para gönderme. thodex ve diger bir sürü dolandırıcı var. binance en iyilerinden birisi.
başlarda kazanırsan, bu işi öğrendim havalarına girip yüklü miktarda yatırım yapma.
Evet çok faydalı eğitimler yapıyor.. hiç bilmeyen bir kişi için sıfırdan eğitim videoları çekiyor.. şu an güncel telegram kanalları vs oradan da piyasa yorumları yapıyor.. aile ortamı mevcut senide görmek isteriz :)
Mumların altına böyle bu sekilde 3 veya daha fazla değerse destek bölgesi olıyor ve bu noktadan alım yapıyorsun. Aynı mantk mumların üst tatafınada bu sekilde değme durumu oluyor bunlarda direnc bolgesi oluyor fiyat o noktaya kadar geliyor ve geri dönüyor desteğe doğru. Direncdende satış yapıyprsun
En İyi Cevaplar