İTÜ'nün Erasmus programıyla yurt dışına gidecek ve gitmiş olan öğrencilerin hibelerinin eksik yatırılacağını açıkladı. Euro'nun 10 TL'yi geçtiği yerde bu kesintinin hiçbir mantıklı yanı yok! Birçok öğrenci şu an ortada kaldı. Neden her şeyden öğrenciler etkileniyor?
Erasmus hibe desteği 2,5 aya düşürüldü! Neden her şeyden öğrenciler etkileniyor?
Bu hibeyi AB komisyonu sağlıyor. Ve hibeler 10 yıllık olarak belirleniyor. Pandemide Erasmus süreçleri aksamışken nasıl hibe yetersiz kalıyor?
Öğrenciler Erasmus için kira kontratlarına yüklü paralar yatırmışken ve 4-8 ay (bu süre 10 aya kadar çıkabilir) kalmayı planlarken hibelerinin kesilmesi çok yanlış. Türkiye'deki öğrencilerin yurt dışına çıkabilmesi, perspektiflerini geliştirmesi ve globalleşmesi için zaten çok az program var. Erasmus hakları da ellerinden alınmamalı. WAT yapalım diyoruz 4k dolar para gidiyor en az, dil okuluna gidelim diyoruz en az 30 bin para vermemiz bekleniyor. Peki bu tarz programlara katılıp, kendilerini geliştirmeleri için öğrencilere destek var mı?
erasmus ile giden öğrencinin yurt dışında çalışması yasakmış. bu nedenle çalışma durumları yokmuş. (bu konuyu araştırmadım sadece okuduklarımdan yola çıkarak yazıyorum. ) bu nedenle hibe desteğinin kesilmesi durumunda aileden de yardım alamıyorsa öğrencinin geri dönmek dışında yapabileceği hiçbir şey kalmayacak. ayrıca bu desteğin kaynağı AB imiş. devletin verdiği bir hibe değilmiş. bu durumda AB'nin verdiği hibeyi öğrenciye iletmemek çok büyük haksızlık olmuyor mu?
Hırsız demeniz ağır bir hakaret olmuş. Erasmus hibe desteği düşürüldüyse mantıklı açıklaması mutlaka vardır. Ögrenci gitsin yurtdışında çalışsın harcını ödesin ne var yani ekmek elden su gölden mı olacak?
Hırsıza hırsız denir bırak şu kulluk anlayışını. Ve sacmalamayi kes. Ogrenci ve baska ulkede calismakla ugrasmak zorunda degil zaten basarili ogrenciler gidiyor herkes degil. Aç karnını doyur sen