30 bine yaklaşan pozitif vaka sayısından dolayı kapatılıp kapatılmayacağı merak ediliyordu. Milli eğitim bakanı konuşup tüm iddialara cevap verdi. Okulları kapatma lüksümüz yok dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sağlık her şeyden önemli deyip kapatılmasını mı yoksa eğitime bu kadar ara verilemeyeceğini mi savunuyorsunuz?
Ben bakanın söylediğine katılıyorum. Eğitime bu kadar ara fazla bile. Online eğitim yüz yüze eğitimin yerini asla tutamaz.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Okulları kapatmak söz konusu bile değil.” dedi. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Durum o kadar çok karışık ki ne yapacağımızı şaşırdık. Bir defa online eğitim yeterli değil. Telefonu, tableti, bilgisayarı olmayan var, olanı ise pek bir şey anladığını söyleyemeyeceğim. Yüz yüze eğitimde ise çocuklar korona oldu. Ve bu yazıyı yazarken fark ettim ki hem sorun hem de çözümler yüzeysel şekilde halledilmeye çalışılıyor. Eğer yüz yüze eğitim yapılacaksa bu konuda bilinçlendirilme yapılmalı, sıra sayıları arttırılmalı, okul kirlilikten arındırılmalı. Öğrencinin yapacağı görevler maske kirliyse değiştirilmeli, sosyal mesafeye uyulmalı, kendisini temiz tutması gibi. Online eğitimde yetkililer bu eğitimde malzeme sayısı yetersiz olan kişilere yeterli malzeme verilmeli, EBA'daki bazı sorunlar çözülmeli … öğrenci ise arka sekmede bir şeyler açmamalı, dersten başka bir yere odaklanmamalı vs. gibi şeyler yapılmalı. Fakat ben bunların hiçbirini çok göremedim. Yani yüz yüze veya online fark etmez, sen bir eğitim şeklini uygulayacaksan sorunlarını çözmek zorundasın. Yoksa herkesin kafası karışır.
Sokaklardan çıkamayalar okulun kapanmasını istiyor millet de ironi :D çoğu gençler maskesiz okula gitmeden ilerisi nasıl olacak acaba çoğu insan on-line a bile katılmıyor yürüsün gitsinler kaydını dondursunlar o zaman. Ufak çocukları düşünen yok herkes kendine müslüman kardeşim eğitimden ne kadar geri kaldı farkında mısınız? Covidden değil cahillikten öleceksiniz milli eğitim bakanına katlıyorum lakin sıkı önemler alınmalı pcr ile olmaz bu işler.
Şimdi bir şey diyeceğim Ama Bu görüşüme Tepki Gösteren Hiç Kızan olmasın zaten tepki Gösteren nalın tekidir Ya arkadaş bu herif gerçekten Tam bir mal hemde Önde gideni Tamam Egitim Önemli Eğitim şart Okullar Açık olmasına bir şey demiyorum Ama Daha Corona virüs devam ediyor Salgın risk Aşılara Mi Güveniyorsunuz Yapmayın Allah aşkına Aşı geçici koruma sağlıyor Elinde sonunda süresi bitecek hadi Geçtim bunu Okula kaç öğrenci Geliyor sayısız Şimdi Sosyal mesafe sosyal Mesafe Olduğu söyleniyor ya Sokturmayin Yalaniniza ne sosyal Mesafesi Görüyorum Öğrenciler dip dibe yan yana bu sosyal Mesafe mi Hem utanmadan Yalan Haberler Yapıyorlar Hemde Risk yok gibi Kapanması ni istemiyor Devlet Ben Şunu Söyleyim Aklı Olan Çocuğunu okula göndermez Ama eğer Çocuğu ölsün Mezara girsin istiyorsanız o zaman gönderin Kefeni de hazır edin İnşallah Kapanır ya Şu virüs bitsin bir ondan sonra açın okulları Çok büyük hata yaptı devlet bu gidişat ile Çok zor biter türk milletinde aklı zeka kıt beyinli
Dostum bu arada dünyanın en gelişmiş ülkelerinin çoğu hiç kapatmadı bile okulları Bu çoçuklara etki eden bir hastalık değil Araştırdın mı hiç ölüm oranını çocuklar üzerindeki? Bu virüsün biteceği falan yok zaten bilim insanlarıda etkisini azaltmak için uğraşıyor Sen hiç açmazsan kardeşim geleceği ile oynarsın
Sorun okullarda değil ki, öğrenciler koviti grip gibi atlatıyor. Sorun büyüklerde asıl. Onların dikkatsizliği virüsü yayıyor. Okuldan virüs gelmez. Öncesinde dikkatsiz büyüklerin çocuğa bulaştırdıgi virüs okuldan yayılır. Eğitim yerinde devam etmeli. Eğitimi sadece dersten ibaret sananlar var. Psikolojik ve sosyolojik gelişim için çocukların yaşıtları ile bir arada olması şart.
Okulda virüs yok. Çocuklar evdeki buyuklerden kaptıkları virüsü yayabilir. Sabah akşam toplu tasimada, gittikleri mekanlarda, komsuluklwrda, is tiplantilarinda.. vs virüsu kapan büyükler.
@impossible3434 Arkadaşım yetişkinlerin gittiği kafenin duvarlarında virüs var da okulun duvarlarında mı yok? bu çocuk okulda 400 kişiyle iletişimde bunlar melek mi de virüs bunlara bulaşmıyor Büyükler toplu taşımada kapar demişsin çocuklar okula uçarak mı gidiyor? onların gittiği toplu taşıma değil mi Büyüklerin gittiği cafe virüs kapılacak bir mekan da okul, sınıf, yemekhane, kantin böyle bir mekan değil mi? bu nasıl bir mantık. bravo zeka fışkırıyor cidden
Sağlık tamam herşeyden önemli tabi ama şöyle bir şey de var; diyelim ki okullar kapandı, dışarıdaki alışveriş merkezleri kafeler curcuna.. İnsanlar hep iç içe oturuyor, sosyal mesafe desen sıfır çocuk büyük dinlemeden.. Oraların açık olup okulların kapalı olması pek mantıksız olur.. Ee dükkanların kapanması demekte halkın perişan ve aç kalması demek.. Bu da kötü bir durum.. İnsanlarımız hiçbir konu da bilinçlenmiyor ki korona yokmuş gibi davranıyor.. Evdeki eğitimle okuldaki eğitim de bir değil bunu da unutmamak lazım.. Daha çok okul yaptırılmalı, öğrenciler bir sınıfa tıkış tıkış doluşmamalı.. Doluşursa sağlık açısından tabi ki kötü.
Çocuklu vakalarda o kadar büyük bir artış var ki, bu gibi söylemlerle sadece öğrencileri ve aileleri korkutur. İleriki zamanlarda çocuklarda gerçekleşecek olan Allah göstermesin her hangi bir ters etkide bunun hesabını kimse veremez. Pardon zaten ülkede hesap veren kimse yok. Burada önemli olan okulların açık kalabilmesi için diğer konularda kısıtlamaların getirilmesi. Şunu düşünmeleri gerekir yöneticilerin, "Biz okulları açık tutabilmek için nasıl bir kısıtlama getirmeliyiz?"
Bence ülke tamamen aşı olana kadar uzaktan eğitimle devam edilmeli. Ne zaman maskeler kalkar, normal bir gribal enfeksiyon hâline gelir o zaman okullar açılır. Çünkü bir sınıfta vaka çıksa o sınıfı kapatıyorlar iki hafta boyunca ve öğrenciler okula gelmiyor. Eğitim-öğretim boyunca birçok sınıf açılıp kapanacak ve kapanan sınıf öğrencileri tekrar uzaktan eğitime geçecek iki hafta kadar. Bu adaptasyon açısından problem teşkil edebilir. O yüzden herkes aşı olana kadar uzaktan eğitimle devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
bu adama kimsenin kanı ısınmadı sanırım... bildiğim tek şey bu.. değişen hiç bir şey yok yine.. eğitim kalitesi yine sıfır yine sıfır.. okullarda muhtelif sınıfları birer ikişer karantinaya almaya başladılar.. hayırlısı :) bildiğim her okulda en az bir kaç sınıf karantina altında :)))
1 senedir izole bir şekilde yaşıyorum şimdi başka bir şehre gidip 4 kişinin olduğu odalarda kalacam. covid alırsam ne olacak ne yurt kabul eder ne okul kabul eder hastanede geçireceğim. ben bu durumları yaşamak istemiyorum.30 bine yakın vaka varken nasıl kapatılmaz aklım almıyor. hükümet kimseyi düşünmüyor. ben açılmasına kesinlikle karşıyım.
Aynen millet hastalansın ölsün sağlık hiç önemli değil. Okulun amacı nedir, ilerisi için hayatını garanti altına almaktır.. ölüm oranı yüksek olan bir yerde, geleceğini niye riske atsın insan? Sağlık yoksa gelecek zaten olamaz.. Online eğitim de sistem çalışıyorsa tıkır tıkır ne gerek var sağlığı riske atmaya
Tek 1 kişinin canı bile her şeyden önemli. Vaka sayısı sifirlanana kadar açılmamalı. Ölen kişi kendi ailesinden olmadan kimse bunu anlamayacak. Ayrıca ülkede eğitim sistemi zaten çürümüş, kokuşmuş. Güzel bir sistem var da öğrenciler ondan geri kalmamalı deseler yine hak veririm.
Doğru çok ara verildi ama hala covid devam ediyor. Onu da geçtim aşı olmayan ınsanlarımız baya fazla. Bunları rayına oturtmadan okullar bir süre kapanmalı. Ya cocuklara da bulusursa? O zaman cok zor duruma düşeriz. Ya bide gençlerimiz cocuklarımız bencil olunmamalı. Sağlık cok ama cok onemli.
Bir zahmet kapatmasınlar.. Covid gelip, geçecek elbet ama eğer bir nesli eğitimsiz yetistirirsek geleceğimiz kaybolacak. Ülkenin yarınları medeniyetten uzak devletler gibi olacak. Her şey kapansa bile okullar asla kapanmamalı artık. Zaten eğitimde yeterli değiller üzerine bir de kapanma olmaz.
Online eğitimi çok övüyordular yeni dünyanın bir parçası haline gelecek diyordular. Ama şimdi sıra aşılama döneminde okulu kapatmazlar tabi! daha 5_11 yaş var hedeflerinde.%50 doğruluk payı olan pcr'ı da şart koşarlar yine hadi sıkıysa aşı yaptırma çocuğuna. Sözde çocuklar etkilenmiyordu virüsten nedense aşılayasıları tuttu..
Eğitim açısından belki evet haklı olabilir ama ben bu konuda bilim insanlarının ne dediğine bakarım. Bir yerde artık normalleşmeye devam etmek lazım ama kardeşim hastalanacak, evde rahatsız olan babası, kardeşi, dedesi var. Onlara geçecek. Ölümler artacak. Eğitim önemli ama can da önemli. Yan sıradaki arkadaşı ölen bir çocuk eğitime ne kadar odaklanabilir. Bunlar düşünülmelidir.
Eğitim sistemi zaten iyi değildi ülkede ha kapatmış ha kapatmamış ne fark edecek. üniversite kurumları dışında hepsini online yapmaları gerekirdi yetişkin olanlar kendini korumasını bir şekilde biliyor çocuklara kıyasla.
Sağlık herşeyden değerlidir. Mantıklı düşünülünce bir çocuk okulda covide yakalanıp aileye bulaştırınca o ailede birinin covidden dolayı hayatını kaybetmesi kardeşim eğitim hayatını bence daha da olumsuz etkileyecek. Yaşam şartlarımıza bakılınca genelde hem anne hem baba çalışmak zorunda. Bu şartlar altında böyle bir durumun olması demek çocuğun ilerdeki eğitim hayatını her türlü et ki le ye cek!!! Hem maddi hem manevi.
Ben covidim mesela yatiyom evde ama arkadastada belirtiler var test bile olmadi aman isimden mi oliyim diyor ya iste biter mi covid Türkiye'nin sorumsuz insanları varken %90nı sorumsuz öküz gibi insan zaten
Bu virüsü de bir yerde üniversite sınavı gibi algılamak gerekiyor. En çok neti yapan en iyi fakültelere giriyor. En kuvvetli bünyeye sahip olan da hayatta kalıyor. Charles Darwin haklıymış dedirtiyor hayat bize...
Adamın öyle duruşu var ki Covidi çiğner tükürürüm der gibi. Artık salın milleti gitsin. Aşı olan korkmasın, olmayan da kendi tercihi kimse suçlu değil. Hiç gerek yok atroksiyon yaratmaya. Ben bu saatten sonra oraya buraya kapanamam.
Keşke sınıflarda 45 kişi değil de 14 kişi olsa da bu şekilde tartışsak. Atama bekleyen binlerce öğretmen varken, halen eğitim fakülteleri mezun vermeye devam ediyorken ve artan nufüs ile açılan devlet okulu sayısı orantılı değilken ne tartışsak anlamsız geliyor… Covid olsun olmasın yeni okullar yapılarak sınıf kontenjanları 1:3 e indirilerek eğitim devam etmeli. Üniversite sınavı net ortalamalarından eğitimin verimini görebiliyoruz..
Kapanmasın bencede. Bu koronayla yaşamayı öğrenmeli herkes. Aşıyı ol arkana bakma. Yok 5 sene sonra uzaylı olacakmısiz falan. Ulan 5 sene yaşayacağım garanti sanki...
Eğitime çok fazla ara verildiğini düşünüyorum. Birçok çocuk okumayı yazmayı sökemeden 2. Sınıf oldu. Virüsle mücadele ederek yaşamayı ögrenmemiz gerek..
Bu ülkede herşeye inanacak kadar cok beyin fukarasi olduğunu o da biliyor ki böyle desteksiz sallıyor. En çok 1 dönem veriyorum. 2. Dönem ortada açık okul kalmaz.