Kapanmalı. Bende başlayacağım hem riskli hemde o kadar cok sıkıştırıyorlar ki. Baslamadan yordular. Yok asi ol, pcr testi ver, hes kodunu sisteme gir, aşı kartini cikar. Resmen 1 haftadir bu belgelerle falan uğraşıyorum. Gecen sene ne kadar kolaylik yaptilarsa bu seferde o kadar zorluyorlar. E madem acilacakti okullar neden yazin serbestlik saglandi? Niye bunun rezilligini biz cekiyoruz? Ya ben hayatimda deniz gormemis tatile gitmemis gariban biriyim. Millet gununu gun ediyor sonra cefasini bana, benim gibilere cektiriyor. Kardeşim okula gidiyor 2 sinif karantinaya alındı okulunda. 14 gun boyunca evdeler. Universiteler daha da tehlikelim benim okulum dogru duzgun bir tedbir almis durumda degil. Görünene gore dip dibe oturacagiz milletle. 50 kisilik sınıfta. Bir kismi uzaktan olacak dediler. Oda aşırı mantıksız. Benim 5 günüm dolu. Sadece 1 gun uzaktan egitim. Diger 4 gun sabahtan akşama kadar okulda olmam gerek. Cok sıkıntı. Bu boyle yürümez.
Aşı olmus olsamda aşı korumuyor covid olmaktan. Sadece direnc sağlıyor. Komsumuz öğretmen pozitif olmus oda. Ki tedbirler o kadar sıkıntılı ki. Akla mantiga uymuyor. Hadi basladik diyelim okula. Ilk hafta pozitif cikan oldu. Daha baslamadan kapatacaklar. E uzaktan egitim de yok. Ben notları, dersi nerden dinleyecegim. Kapanmasi gerek. Neyi bekliyorlar bilmiyorum. Gencleri ve cocuklari belli bir duzeyde aşılamayi mi hedefliyorlar, olacaklari gormek mi istiyorlar bilmiyorum. Ama aşı da belli bir yerden sonra korumayacak. Zaten surekli hatirlatma dozu deyip duruyorlar bu işin sonu yok. Yeni varyantlar çıkıyor. Bu varyantlara karsi oldugumuz aşının etkisi yok. 1 vakayla kapatip en tehlikeli donemde açılmasına anlam veremiyorum. Hayır en basta acilmayacak dense daha iyi olurdu. Simdi o kadar kira, yurt parasi, evden ayrılış falan oldu. Millet hala ordan oraya sefer yapıyor.
Bir de avrupayi cok dikkate aliyoruz. Onlar okullari acti diye açıyoruz. Iyi de onların kac milyon ogrencisi var? Avrupanin cogunun cogunun genc nüfusu yok. Siniflar bizdekiler kadar kalabalik degil. Bizde genc nufus, ogrenci kesimi cok fazla. Hem univeristede hem diger kademelerde. Hollanda, amerika bilmem neresi okullari aciyor diye bizde aciyoruz. Yahu hollandayla turkiye bir mi? Turkiyede okullarda en az 30 kisilik sinif mevcudu var. Yani bu boyle yurumez bunu farkindalar ama hem aşıya zorluyorlar hemde olacaklari gormek istiyorlar. Olacaklari gorelim derken hayatımız tehlikeye girmiyordur insallah.
sanırım öyle olması gerekiyor yüzde 40 online yüzde 60 yüzyüze ile olmaz vakalar arttı virüs yeni varyantları çıktı aşı koruması yeterli olmayabilir, aşı olanlar da olamayanlar kadar risk de 2021-2022 öğretim yılı güz ve bahar dönemi tümden komple online olmalı
kapanırsa harika olur. pandeminin başından beri her dönem açılmasını bekledim. online haberini duydukça üzüldüm okula gidemeden mezun olacağım diye. okulun açılmasını bu kadar çok isteyen bana bile "böyle yapılacaksa hiç açılmasın" dedirttiler.. o kadar b*ktan politikalar üretiyorlar işte.
şimdi ne olacak biliyor musun yüzde 40 online yüzde 60 yüzyüze diyecekler, sonra o kadar halkın evladı evlere yurtlara para verecek düzeni kuracak ekim geldiğinde komple kapatacaklar herkesin emeği boşa gidecek ya kiraladıkları ya da bir yıllık anlaşma yaptıkl arı özel yurtlardan, online derslere girecekler ya da evine dönecekler kazanan yine fırsatçılar ve devlet olacak kaybeden biz halk olacak
özel üniversiteler bir daha kapanırsa tezgah kapanır özel de meslek yüksek okulunu kazandığı halde hiç üniversiteye gitmeden mezun olanlara 20-25 bin harç parası adamı acayip koyar ama genel olarak kapanması en uygunu 2022 yılının sonuna kadar virüs varyantları devam edecek zaten 2022-2023 öğretim yılına kadar Üniversiteler açılmamalıdır