Üniversitenin ilk sınıfı mı? Bitireli çok oldu ama hala aklımdadır. Sene 2013! Kendimi yaşlı dedeler gibi hissettim böyle yazınca. 🤣
Benim sınıfımda 50 kız 10 erkek vardı.
O zamanlar üniversite birinci sınıfa başlayanlar ilk gün geziniyor. Diğerleri işi bildiğinden ilk hafta yok. Biz mini mini birler, sınıf arıyoruz. Çünkü her ders başka sınıfta işleniyor. Sınıfa giriyoruz, bazı derslerin hocaları gelmezken bazıları tahtayı dolduruyordu. İlk hafta olunca ders olmaz mı yahu?
İlk konuştuğum kişiler de 5 yıllık macerada en yakın arkadaşım oldular.
Keşke yarın sabah üniversiteye ilk adımımı atsaydım, keşke bazı şeyleri değiştirebilseydim... Özlenen, bazen gülüp geçilen bazen de keşke dedirten üniversite hayatı! 😊
Veteriner fakültesini ben 16 yaşında kazandım ve bu erken gitmenin dezavantajini herzaman yaşamış biri olarak ilk gunumu felaketti diyebilirim. Veteriner fakültesini yaş ortalamasi o zamanlar 25 falan ve benim gozumde herkesin abla abi olmasive ben onları öyle görmem biraz sosyalleşme olarak zor olmustu. Hatta daha komiğini anlatayım. Okula velim kayıt etmesi gerekti beni abim yanıma gelip okula kayıt etmisti sonra yurt cikmiti bana oraya gittik işlemleri yaptik abim memlekte geri döndü ve o hafta sonu velim bu çocuk hafta sonu yurttan çıkabilir gibi salakca bir şey imza atmadığı için iki hafta yurttan hafta sonu çıkamadım 😅😅😅 ünv iki sene uzatarak anca yaşıtlarım olan kişiler ile denk gelmiştim :) siz siz olun asla çok genç yaşta ünv gitmeyi hele benim gibi utangaç biriyseniz vay halinize. Yine hatırladım eskiden canım sıkılırdı şimdide gülüp geçiyorum.
İlk güne 2 hafta geç başladım, herkes coktan kaynaşmıştı. Benimle yine de tanışmak isteyen olmustu fakat ben pek kaynaşan biri değilim.. Cunku selam verip alma ile bile insanlarin yüz bulduğunu, kişiyi çözebilmek için her türlü sinsilik yapabileceklerine tanık oldum. Umursamaz davrandım ilk günden son güne kadar.
Ben bedensel engelli olduğum için açıköğretim fakültesi Anadolu üniversitesi üzerinden fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü okudum. Böyle bir durumum olmadı
6 Sene önce bir sonbahar günüydü :D Hemencecik ve şu anda hala devam eden arkadaşlığımız kankitoluğumuz olan arkadaşımla tanıştım. İletişim kelebeği ben.