Kpss ye mi girmeli, yks ye mi?

2 yıllık bir bolum okuyorum. Bu sene son senem. 2022 önlisans kpss var bu sene. Bolumumden pek memnun degilim. Acele karar verip tercih yaptim. Simdiki aklim olsa 1 sene daha yks ye hazırlanır ve denerdim şansımı.

Yaşım geciyor dedim, herkes bir yere yerlesti diyerek tercih verdim. Kendi arkadas cavremden de tek universiteye gitmeyen ben kalmistim. Bir yandan sınava hazırlanma psikolojisine tekrar girmekte istemedim ama pişmanım. Istedigim bolume girebilecek potansiyelim vardı. Ama denemedim o cesareti gosteremedim. Bir yandan her seyi basa almakta zor geliyor. Tekrar 1 ve 2. sınıfları okuyacagim. bilemiyorum.

Bu sene de girmedim puanim kesiliyordu cunku. Önümde 2 secenek var. Kesin olarak bir sinav hazirligi yapmam gerek. Bu kpss mi olmali, yks mi emin olamiyorum. Kpss ve yks nin bazi dersleri ortak ve bildigim kadariyla konulari da ayni. Tarih, cografya, türkçe aynı. Yani bu derslere calisirsam ikisine birden çalışmış olacağım illaki. Farkli dersler var tabi. Kpss de vatandaslik falan var. Yks de edebiyat falan var. Ikisine de birden hazirlanayim diyorum zor olacak. Ne yapmalıyım sizce?

Simdi ağırlığı yks ye versem garantim yok. Yani istedigim bolum ya gelmezse ya tutmazsa. Bu sefer kpss ye agirlik vermedim diye pisman olurum. Ve bir dahaki kpss 2024 te yapilacak. 2 yilda bir yapılıyor. 2022 de iyi puan alamazsam 2 yil bekleyecegim. Her turlu sıkıntı. Off lisans geliyordu yazmadim. Keske yazsaydim. Lisans kpss her yil yapiliyor en azından. Yks ye girsem garantisi yok. Kpss ye girsem hazirlansam eger yapamazsam 2 sene beklemem gerekecek. Hangisine girmek ve hazirlanmak daha mantikli bilmiyorum.
Kpss ye mi girmeli, yks ye mi?