Bir ara çok başarılıydım. Ders çalışmaya bayılıyordum. Telefonum yoktu. Hayatının büyük kısmını ders çalışma oluşturuyordu. Notlarım çok yüksekti. Sınıftakiler de o dönem dışlıyorlardı beni. Ben liseye geçtim. Ve telefon alındı bana. Diyet, spor, kitap okuma gibi şeylerle ilgili araştırma yapmaya başladım. Ve bunlar ilgimi çekmeye başladı. Artık hiç ders çalışamıyordum ve dikkatim hemen dağılıyordu. Ki hâlâ öyle ve sınav senemde istediğim gibi bir sonuç elde edemedim, bir sene daha hazırlanayım dedim. Ama masanın başına oturamıyordum. Ki bu sene de başaramadım istediğim gibi bir sonuç gelmedi. Lütfen yine mi kazanamadın diye yorumlar yapmayın bana. Zaten ağlıyorum şu an, moralim çok kötü. Komşulardan bazıları benim durumumla ilgili laf sokup beni aşağılıyorlar. Şimdi de kendimi zorluyorum çalışmak için geçenki çalışmadığım senelere göre daha çok çalışmaya başladım. Ama yine çok az. Kendimi çok başarısız, değersiz hissediyorum. Bir de şeyi merak ediyorum ben bir hobi edinerek, spor yaparak falan başka şeylerle ilgilenerek de başarılı olamaz mıyım üniversitede? Spor, kitap, telefon gibi şeylere odaklanmamın sebebi , derslerden çok sıkılmış olmamdı ve kendimi ot gibi hissetmemdi. Ama şimdi de ot gibi ders çalıştığım başarılı ve hiç arkadaşı olmayan halimi çok özlüyorum. Ki lisede edindiğim arkadaşlar, b*k gibi insanlardı. Beni hep dışladılar, hep gruplastılar kendi aralarında. Ben hem onlara taktım, hem dış görünümüme de çok taktım. Ve bu hale geldim. Bana fikir verin, ben neyi yanlış yaptım? O zaman nasıl o kadar motiveydim. Şimdi neden motive değilim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılSınavda istediğin sonucu mu alamadın? Belli bir üniversite ve bölüm hedefin varsa ona göre program yapacaksın. Kış vakti zaten ne sosyalliği yani. Sende temel ve potansiyel sağlam olsaydı zaten yine kitap okumuşsun, alt tarafı diyet ve spor yapmışsın. Bu kadar dağılmış ve dikkati dağılmış olmak normal değil yani. Odtü'de okuyan insanlar var bak, hem konserlere festivallere giden, sosyallikten, sevgililikten, tatilden geri kalmayan. Biri vardı mesela, konsere gideceği gün sabah başka işlerini halletti, sonra konser düzenlenmesine baktı, eve gidip ders çalışacağım çünkü ertesi gün sabah sınav var dedi, dersine çalıştı ve aynı akşam konserdeydi. Akşam 4'te uyudu, 4 saat uykudan sonra sabah 8'de sınava girdi. Ortaokulda çok ders çalışıyordum notlarım çok yüksekti diyorsun da lisedeki dertler de zor değil ki. Şimdi de kaç kez sınava girmişsin bilmem ne. Bir şeyleri bahane etmeyi bırak yani. Önce bildiğin konuları not al ve tekrar et sonra bilmediğin konulara geç zor değil. Zor mu bu kadar kitaptan test çözüp, konu anlatımlarına bakıp ezber yapmak, matematik için de internetten videolu destek almak. Bahane bunlar. Tamam anlıyorum başarılı bir dönemim vardı diye anlatıyorsun ama millet üniversitede okul, bölüm 1. si oluyor, burada ortaokul seviyeni kıstas haline getirmene gerek yok. Senin kopasın varmış kopmuşsun, adapte olma sorununu çöz. Bu hayat şunu istiyorum deyip, o konu hakkında plan yapmayıp o plana sadık kalmayıp da, neticesinde emek olmadan yemek bekler gibi günün sonunda olmuyor demekle yürümez. Ya puanına göre bölüm oku ya bölüm okuma ya da adam gibi istediğin yeri kazan.
02 Yorumla- +1 yıl
Dokuzuncu sınıftayken de derslerim iyiydi (lise 1). Sonra bıraktım. Ama doğru söylüyorsunuz
- +1 yıl
Başarılı dönemimi kendimi övmek için anlatmadım bu arada. Zaten iyi çalışıyordum o zamanlar
En İyi Cevaplar
+1 yılAçıçası benziyoruz benim de lise 3'e kadar derslerim çok iyiydi sonra sınıfım değişti, ilgi alanlarım değişti teknoloji, müzik, film ve oyunlar iligi alanlarım oldu ben de bunları üniversitede istediğim bölüme gidemedim derslerime ilgim yok notlarım kötü ben de ilgi alanlarıma yöneldim şu an beat yapıp satıyorum, 3d modeller yapıp satıyorum, android oyunlar geliştiriyorum, oyunlarımın müziklerini, ses efektlerini kendim yapıyorum ve deli gibi film izliyorum. İstemediğin şeyleri yaparak mutluluğa ulaşmayı bekleyemezsin.
13 Yorumla- +1 yıl
Ama başarısızım
- +1 yıl
Bu da ne demek? Başarı elde edilir, kimse kolay olacak demedi. Düşersin, kalkarsın düşersin ve yine kalkarsın, vazgeçersen kayberdersin. Sonunda buna değmesi için yap ne yaparsan sonra da mutlu ol
- +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 4,5b cevap paylaştı. Seni tam olarak tanımadan bir şey diyemem ama kendine haksızlık etme böyle
145 Yorumla- +1 yıl
Ben kendime az bile söylüyorum. Ben bu dünyadaki en işe yaramaz başarısız insanım. Başarılı olduğum zamanlar çok sessizdim ( hiçbir zaman çirkef biri olmadım ). Sınıfta zorbalık
yapmadılar. Ama dışladılar. Yemekhanede yanımda yemek yemezlerdi. Ben yemekhanede onların masasına oturduğumda yüzlerini buruşturup masadan kalkarlardı. Yanlarına gelip konuşmak istediğimde gitsene derlerdi falan. Bir çocuk eşyalarıma zarar vermişti. Bir iki çocuk hariç herkes bana dışlandığimı hissettirecek davranışlar sergilediler. O yıl dışarıya üzüldüğümü belli etmemeye çalıştım. Ve ders çalışmayı çok seviyordum. Bu benim için daha da keyifli bir hale gelmeye başladı. Telefonum yoktu o zamanlar. Derslerime çok sıkı sarılırdım. Ama onun dışında neredeyse hiçbir şey yapmazdım. İnternete de haftanın bir günü yarım saat girerdim. Canım daha fazla girmek istemezdi bile. Sonra teoga hazırlandığım sene yine iyi çalışıyordum. Bir de okul değiştirmiştim. Ama dışlandığım için değil, annemler öyle istediler. Orada herkesle aram iyiydi. Sonra erkekler görünüşümle dalga geçmeye başladı. Bir de bir arkadaş grubum vardı. Biri küsünce gruptakiler de bana küsüyordu. Ona da moralim bozuluyordu. Ama derslerim yine iyiydi. Sonra sınıftaki bir kız ona hiçbir şey yapmamama rağmen (ve aram iyiydi) bana kötü davranmaya başladı. Diğerlerini de bu konuda kışkırttı. O arkadaş grubum ve birkaç erkek dışında kızlı erkekli herkes benimle dalga geçip hakaret ediyorlardı. O yaz o olay aklımdañ çıkmadı. Bana zorbalık yaptıklarında moralim o kadar bozuktu ki ders çalışamamaya başladım. Ilerleyemedim dolayısıyla. Ama yine de iyi bir liseyi kazandım. Başlarda motiveydim, kendime kimseyle arkadaş olmayacağım, ders çalışacağım diyordum.. Sonra arkadaş grubuna katıldım. Bir süre sonra bana laf sokmaya beni dışlamaya başladılar. Ben de böyle yapmalarına, dış görünümüme , başka şeylere kafayı taktım ve derslerden öyle bir koptum ki. Ders çalıştığımda hiçbir şeyle ilgilenmeyen bir insan oluyorum bilmiyorum. - +1 yıl
Hepsini okudum. Akıllı bir insansın fakat kendine kötülük etmişsin. Keşke her zaman derslerine çalışsaydın diyorum çünkü senin için ben üzüldüm. Ama hiçbir şey için geç değil lütfen üzülme bunun için. Ayrıca seninle dalga geçen seni dışlayan insanlar geçti gitti muhtemelen seni kıskandıkları için böyle bir saçmalığa girişmişlerdir. Tekrar söylüyorum kendine haksızlık etme sen gerçekten iyi bir insana benziyorsun umuyorum ki çok da güzel şeyler başaracaksın
- +1 yıl
Bence akılli değilim düpedüz aptalım. Ve iyi bir insan olsam kendimi ailemi bu duruma sokmam. Ama yemin ederim size tüm hayatımın ders olmasından o tekdüzelikten o kadar sıkılmıştım ki. İki yılim yandı. Ve lise temelim eksik. Yine de çok çalışsam iyi bir sıralama yapamaz miyım?
- +1 yıl
Haklisiniz belki o yuzden yapmışlardır. Ama beni o dışlanmalar ne kadar incitti bilemezsiniz.
- +1 yıl
Hayır aptal değilsin! Herkesin hayatında inişli çıkışlı ve özelikle düşüşte olduğu dönemler olur sende benzer durumların yaşamışsın ve görüyorum ki bu durumdan ciddi dersler de çıkarmışsın ki şu anda önemli olan da bu. Bende ortaokul da çok çalışkandım fakat üniversite sınava çok çalışmadığım için çok da iyi bir bölüm ve okul kazanamadım ama okuyorum ve sen çalışarak kesinlikle iyi bir sıralama yapabilirsin, bunu seni motive etmek içinde söylemiyorum emin ol
- +1 yıl
Farkındayım yazdığın yazıdan ne kadar incindiğini ve senin kadar bende üzüldüm bilmiyorum iyi kalpli bir kıza benziyorsun ve çok samimi geldin o yüzden bende nedense üzüldüm buna ama tekrarlıyorum sen akıllı bir kızsın ve başaracaksın her şeyin de en iyisini hakediyorsun ve kendine sakın ola haksızlık etme artık
- +1 yıl
Siz de çok iyi niyetli bir insansınız belli. İsteseniz benimle alaycı konuşarak beni daha da üzebilirdiniz. Ama benimle çok düzgün konuşuyorsunuz, teşekkür ederim. Bu arada siz neden çalışmayı azalttıniz? Bir sen daha hazirlanmanıza izin vermedi mi aileniz? Belki tutardı?
- +1 yıl
Hayır estağfurullah seninle neden alay edeyim ne haddime. Ben ilk sene okul ortamından dolayı hiç çalışamadım ikinci sene ise hem çalışıp hem sınava hazırlandığım için iyi bir sıralama yapamadım buna rağmen tercih yaptım ve şu an üniversite 2. sınıfa geçtim. Senin durumun nasıldı?
- +1 yıl
Komşularım bana mezuna kalmamla ilgili laf çarpıp duruyor. Bir tanesi özellikle biraz ağır konuştu. Gittim eve ağladım. Kendimi düşük statülü gibi hissediyorum. Ben kimseye böyle davranmıyorum alınır diye. Millet sürekli laf sokma derdinde
- +1 yıl
Tamam kendime haksızlık etmem:/
- +1 yıl
Bir şey sorabilir miyim? Fikrinizi almak istiyorum. Sizce istediğim yer bu sene olursa İnşallah hayırlısıyla, sadece paso ders çalışıp ve bölümümde kendimi geliştirip ortalamamı yüksek tutmaya mi çalışayım? Artı olarak yazları kesin kışları da part time çalışmak istiyorum üniversiteye girdikten sonra. Artık kendim para biriktirip bir işe yaramalıyım.
- +1 yıl
Ben çalışmak istedim özellikle yazları. Ama annemlere bin defa söylememe rağmen kabul etmediler. Girersem çok kızacaklardı. Giremedim. Lisede de ilk yıl çok motiveydim derslerim çok iyiydi. Sonra derslerden nefret etmeye başladım. Kaç defa der çalışmaya çalıştım ama hiç adam gibi çalışamadım. Şimdi yine zorluyorum
- +1 yıl
Kıyamam sana ya ulan afedersin ama ne değişik insanlar var senin iyi kalpliğini zayıf bir nokta olarak görüp istedikleri her şeyi söyleyebiliyorlar ama yok öyle bir dünya! Sen kendine güven sadece güven çünkü daha önce okul konusunda birçok şey başardın peki onlar ne başardı? Kendilerine bakmadan seninle böyle konuşup seni üzmeye hakları yok!
- +1 yıl
Bilmiyorum. O kadın lise mezunu falan.
- +1 yıl
Keşke herkes sizin gibi olsa başkalarının sorunlarıyla acılarıyla vurmasalar
- +1 yıl
Kendini zorla ders çalışmaya çalış umuyorum eskisi ders çalışma isteğin gelecektir. Ders çalış ortalamanı yüksek tut her zaman fakat üniversite de kendine uygun arkadaş bulmaya da bak, biraz da eğlen, hayatını yaşa. Sen çünkü bunları hakediyorsun. Çalışmak güzeldir yazın için öneririm lakin kışın çalışma tamamen okuluna kafa yor çünkü çok zorlanırsın.
- +1 yıl
Hmm. Doğru söylüyorsunuz, valla bir daha aynı durumu yaşamak istemiyorum. Peki makyaj yapmıyorum, çok az malzemem var. Onları da yılda bir kullanıyorumdur. Cilt bakımı malzemem falan da yok. Çok giysiydi takıydı onları da almam. Dışarıda pahalı mekanlarda gezmiyorum da giderim aşırı yok yani. Yazları çalışarak biraz para biriktiririm umarım. Bu arada ben artık kimseyle arkadaş olmak istemedigim bir durumdayım. Şuana kadar arkadaşlarımın yarısından fazlası duygusal sağlığımı baltaladı zaten. İnsanlar çok kötü
- +1 yıl
Hâlâ aklıma gelince gözlerim doluyor ama haklısınız böyle insanları takmamak lazım.
- +1 yıl
Kyk kredisi gelirin olacak 650 TL çok az da olsa ailenden para alabilirsen üniversite de yetecektir yani benim için rahatlıkla yetiyor. Arkadaş konusuna gelirsek belki de kötü arkadaşlarla tanışman iyi olmuştur en azından artık kolay kolay kimseye güvenemeyeceğini anlamışsındır bence bu açıdan bak. Ve eğer yaşın doğruysa arkadaş olabiliriz tabi sende istersen. Senin gibi bir arkadaşım olmasını isterim ve iyi anlaşabiliriz diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Annemler beni yurtta bırakmak istemiyorlar. Onlar da ben nereyi kazanırsam oraya gelecekler. Ben boşuna ne maddi ne manevi kendinizi tüketin dedim. Kızım biz sen oradayken uyuyamayız. Ben seni tanımadığın insanlarla yurtta bırakmam dedi
- +1 yıl
Yaşım doğru da ben sanal olarak herhangi biriyle arkadaş olmayı tasvip etmiyorum. Ama sizin (gerçi yaşlarımız çok yakın) iyi niyetli olduğunuzu hissediyorum. Kişisel anlamayın lütfen. Sadece ben tanımadığım biriyle böyle arkadaş olmak istemem.
- +1 yıl
Doğru zaten anladım artık insanların dönek ve ikiyüzlü olduğunu
- +1 yıl
Haklısınız, sadece üzüntü oluyor takınca
- +1 yıl
Evet. Biraz kendimi-tarif edemiyorum ama-tuhaf hissediyorum. Bu arada umarım kırılmamışsınızdır bana. Sizinle alakası yok, bana göre değil sadece.
- +1 yıl
Evet annem bana kıyamıyor biraz. Ama zaten her anne çoğunu sever, düşünür. Üniversite için yurda gidenlerin anneleri de aslında çocuklarının yanında olmasını istiyordur ama şartlar , orada işi vardır vs. Nasıl bıraksın düzenini
- +1 yıl
Çocuğunu
- +1 yıl
Çok sevindim, teşekkür ederim anlayışınız için 🤗
- +1 yıl
İnşallah, bana çok dua eder misiniz çok iyi bir sıralama yapmam için aklınıza ne zaman gelirse?
- +1 yıl
İyi birine benziyorsunuz, dualarınız kabul olur diye düşünüyorum. Bir de üniversiteyi çok merak ediyorum ya:/
- +1 yıl
Umarım çok güzel günler beni bekliyor. Başaracağım 💪
- +1 yıl
Allah sizden razı olsun, çok teşekkür ederim. Lütfen unutmayın her aklınıza geldiğinde bana dua edin. Bu arada teşekkür ederim, İnşallah bu sefer kazanırım
- +1 yıl
Ever pandemi maalesef herkesin düzenini bozdu bu şekilde. Ama online eğitimin daha çok avantaji vardır bence. Ne güzel evden okuyorsun işte.
- +1 yıl
Neden iyi olmuyor, gözleriniz de bozulmadıysa sorun yok bence
- +1 yıl
Hmm, aslında çoğu kişi memnun değil onlinedan ama bilemiyorum. Bence daha rahat
Tek başına yapamıyorsan yanına bir arkadaşını al seni hem motive etsin hem de beraber çalışmış olursunuz bunaldığında mola vermeyi bil
05 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşla olacak sey değil. Sinav senesi arkadaşım vardı. Ama insanın içinde bitiyor galiba
- +1 yıl
Düşüneceğim bu önerinizi, teşekkür ederim. Haklı olabilirsiniz.
- +1 yıl
Disiplin için otorite şart. İnsanoğlu çabuk sıkılan biri okullarda boşuna mı öğretmen var ders çalış diyorsun hoca gittiğinde çoğu kişi kaytarmaya başlıyor işte seni motive edecek pes ettiğin anda ayağa kaldıracak bir dostun olmalı ama dikkat et ders çalışacağım diye makara yapma yoksa yine çalışamazsın mesela 3 saat çalış yarım saat mola ver öyle bir program yapabilirsin kendine göre ayarlarsın artık
- +1 yıl
Doğru. Mantıklı
+1 yılDoktora görün psikoloğa
11 Yorumla- +1 yıl
Ben psikologlara inanmıyorum. Ki bir kere gittim. Derdimi anlattım. Testler de yapıldı. Bir rahatsızlığın yok sadece biraz kaygı ve streslisin dedi
Gizli Üye(18-24)+1 yılAynen öyle
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılBu senin tercihin
07 Yorumla- +1 yıl
Derslere odaklı kalmak mı? Derslere odaklanıp başarılı olduğumda da ot gibi yaşıyorum resmen
- +1 yıl
Hayatını renklendir
- +1 yıl
Bu sene bir daha hazırlayacağım. Bu arada hayatımı bu sene renklendirirsem yine kazanamam
- +1 yıl
Kazanırsın. Ona göre insan bulacaksın
- +1 yıl
Doğru. Ama ben galiba kazanırsam eskisi gibi full ders çalışacağım ve arkadaş grubu da istemiyorum. Hepsi ayrı dert zaten
- +1 yıl
Sanal arkadaşlık kur Özgür gizli rahat güvenli
- +1 yıl
Yok sanal arkadaşlıklara güvenemiyorum maalesef. Ama önerileriniz için teşekkür ederim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ben eğitim hayatım boyunca sadece derslere mi odaklı olacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım