Ben eğitim hayatım boyunca sadece derslere mi odaklı olacağım?

Bir ara çok başarılıydım. Ders çalışmaya bayılıyordum. Telefonum yoktu. Hayatının büyük kısmını ders çalışma oluşturuyordu. Notlarım çok yüksekti. Sınıftakiler de o dönem dışlıyorlardı beni. Ben liseye geçtim. Ve telefon alındı bana. Diyet, spor, kitap okuma gibi şeylerle ilgili araştırma yapmaya başladım. Ve bunlar ilgimi çekmeye başladı. Artık hiç ders çalışamıyordum ve dikkatim hemen dağılıyordu. Ki hâlâ öyle ve sınav senemde istediğim gibi bir sonuç elde edemedim, bir sene daha hazırlanayım dedim. Ama masanın başına oturamıyordum. Ki bu sene de başaramadım istediğim gibi bir sonuç gelmedi. Lütfen yine mi kazanamadın diye yorumlar yapmayın bana. Zaten ağlıyorum şu an, moralim çok kötü. Komşulardan bazıları benim durumumla ilgili laf sokup beni aşağılıyorlar. Şimdi de kendimi zorluyorum çalışmak için geçenki çalışmadığım senelere göre daha çok çalışmaya başladım. Ama yine çok az. Kendimi çok başarısız, değersiz hissediyorum. Bir de şeyi merak ediyorum ben bir hobi edinerek, spor yaparak falan başka şeylerle ilgilenerek de başarılı olamaz mıyım üniversitede? Spor, kitap, telefon gibi şeylere odaklanmamın sebebi , derslerden çok sıkılmış olmamdı ve kendimi ot gibi hissetmemdi. Ama şimdi de ot gibi ders çalıştığım başarılı ve hiç arkadaşı olmayan halimi çok özlüyorum. Ki lisede edindiğim arkadaşlar, b*k gibi insanlardı. Beni hep dışladılar, hep gruplastılar kendi aralarında. Ben hem onlara taktım, hem dış görünümüme de çok taktım. Ve bu hale geldim. Bana fikir verin, ben neyi yanlış yaptım? O zaman nasıl o kadar motiveydim. Şimdi neden motive değilim?
Ben eğitim hayatım boyunca sadece derslere mi odaklı olacağım?