Sayısal olan derslerin bu konularını çözümlerini nasıl ezberlerim?
#sayısal
#olan
#ders
#konuları
#eğitim
#kariyer
#iyi
#günler
#kağan
#Altınışık
#sayısal
#olan
#ders
#konuları
#eğitim
#kariyer
#iyi
#günler
#kağan
#Altınışık
Merhaba.
Sayısal derslerde ezber yapmak, formül bilmeden işlem yapamayacağınız sorular için ve çarpım tablosu veya benzeri temel kurallar için geçerli olabilir. Bu dediklerim dışında soru çözümlerini ezberlemek size bir şey katmaz.
Düzenli olarak tekrar etmeli ve konuların mantığını kavramaya çalışmalısınız. Tek bir soru çeşidine odaklanamadan birçok soruyu kavrama amacında olursanız başarı etme oranınız artar. Bunun içinde öncesinde yeterli konu anlatımınızı yapmış olmanız önemli.
Soru çözümüne başlayınca soruların hemen zor gelmesi ile dersten uzaklaşmayın. Eğer zorladığınızı hissediyorsanız ilk aşamada notlarınıza bakarak çalışın. Sonra orta hızda öğrenmeye ve en sonda hızlıca pratik yapmayı deneyin.
Başarılar dilerim. 💫
Soruyu beğenir misin teşekkür ederim @_1melese_
Ezber yapmak, ezberlemeye çalışmak, hele hele ki sayısal derslerde matematikte özellikle aşırı yanlıştır. Matematikte çok soru çözerek farklı soru tipleri görerek kavramaya çalışılmalıdır. Ezber yapmayın soru çözün. Diyelim tekrar yaptınız sonrasında çok soru çözmelisiniz ki ezbere ihtiyacınız olmasın. Bu sayısal derslerde böyle olmalı. Sözel değil ki ezber yapasınız. Sayısal derslerde sayıları formülleri ezberlemek kolay değildir ki zaman kaybıdır bu yüzden çok soru çözmeniizi öneririm. Daha çok faydasını görürsünüz. 🙃
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Bayan Green 🍀
Teşekkür ederim soruyu beğenir misin
Cevap
3Cevap
Kağan, bak arkadaşım ben sana söylemiştim nasıl çalışacağını konu anlatımı okuyup, soru çözeceksin olmadı konuyla alakalı video izleyeceksin. Oda olmaz diyorsan doping hafıza ile derslerinde ilerleyebilirsin...
Teşekkür ederim doping hafıza ne oluyor link atsana
TM Ezgi bakacam şimdi
Test çözerek çözümleri öğrenebilirsin ama ezberlemek saçma olur
Anladım soruyu beğenir misin
@_yagmurr___
Küçük not kağıtlarına yaz ve sürekli görebileceğin bir yere as dolabın olur ayna kenarları olabilir gibi
O işe yaramadı ya
Zaten konular belli her konunun da neredeyse 1 formülü var hepsi birbirinin devamı bol soru çözersen de kalabilir aklında
Formülü bilmiyorum ben oluyorum soruyu şıklardan uygun olanı seçiyorum sonra öbürüne geçiyorum
Okuyorum
Saysallarda ezberden çok mantığını kavraman gerekiyor
Mantık nedir rastgele çözüm yapmak mı @Sorucannn
Anladım kalıpların nasıl olduğunu nerden öğrendin @Sorucannn
Ezberlemiceksin çok soru çözdükçe soru tiplerine alisicaksin
Ben çözdüm ama alışmadım hiç
Sayısal zekan yoksa tabi bilemem
Formül ezberlenir. Soru çözümünü ezberleyeöimezsin en fazla soru tipine aşina olursun.
Anladım aşina olmuş oluyorum o zaman
Konularını unutmamak için bol bol soru çözüp tekrar edersen faydalı olur bence ben öyle yapıyordum😇çözümü akılda tutma diye bie şeyin olucağınj sanmıyorum ezbere karşıyım 😅
Ezber olmadan nasıl doğru yapıyorsun sınavda
Soruyu beğenir misin @kralicem_xo
Sayısal dersler demişsin sayısal için ezber yapmıyorum.
sayısal derste ezber yapmamalısın bence. günlük soru çözüp tekrar yapmalısın. soruları çözerken de formüller önünde açık olsun zamanla aklına işler zaten. hatta zor soruları çözdükten sonra birine anlatıyormuş gibi yaparsan aklında kalır
Katılıyorum
@EsilaAkdmn aklımda kalmıyor kağıda da yazdım
günlük soru çözme sayını arttırmayı denedin mi
Denemedim onu ben ama deniyorum boş vakit olunca
işe yarar umarım
Teşekkür ederim
Benim sayisaldan cok ezberim kuvvetli oyüzden sözel bilgi agirlikliyim Genellikle genel kültür ve tarih...
Sayısal ezberle olmaz. Mantığını anlaman lazım.
Sayısala icat edenin ben çok saçma
Bence çok saçma sayısal olmasa keşke icat edenin anasına küfür edesin var
Edesim
Benim için de saçma değil. Her şeyin mantıklı bir açıklaması var. Feni zaten seviyorum, bilgi öğrenmekle alakalı. Bence gayet eğlenceli ders. Matematik sadece soru tiplerinde zorlar, formül aynıdır. Sevmen lazım. Steven Jobs ın da dediği gibi: "Eğer sevmiyorsan, başarısız olacaksın."
Sevmiyorum ama başarılı olurum ben bir şekilde
Alakası yok sevmeden de başarırım konuyu kapatalım ya başaramazsın felan diyorsun sen yazma bu tarz ben sadece sevmiyorum dedim yoksa formülü bilsem yaparım hep yapıyorum zaten ama formülü öğrenmeye çalışıyorum
Sadece daha çok doğru yapmak için formülü öğrenmeye çalışıyorum
Ben de bu sorunun cevaplarını bekliyorum😒🤷♀️
Öğrenirsin
çok soru çözerek
@brandygirl teşekkür ederim soruyu beğenir misin @yakup-firidin
Ezber saçma olur
Soruyu beğenir misin @Anadoluçocuğu45
Beğendim
Teşekkür ederim
Soru çözüm videolarına bakarak günlük çalışma
Soruyu beğenir misin
Çok soru çözerek