Bir mühendislik öğrencisi olarak 3. Sınıfa geçmemle sevmediğimi fark ettim ve 1 yıl dondurarak sınava hazırlanma kararı aldım.
Düşündükçe mideme kramplar giriyor, aileme nasıl açıklayacağımı bilmiyorum 😔
Tepki verirler, dondurmamı istemezler diye kafayı yiyorum resmen (büyük ihtimal bu olacak)
Okuluna git ama yine hazırlan derler ama bunu yapamıyorum, olmuyor
Nasıl açıklanır, ne denmeli?
Düşündükçe mideme kramplar giriyor, aileme nasıl açıklayacağımı bilmiyorum 😔
Tepki verirler, dondurmamı istemezler diye kafayı yiyorum resmen (büyük ihtimal bu olacak)
Okuluna git ama yine hazırlan derler ama bunu yapamıyorum, olmuyor
Nasıl açıklanır, ne denmeli?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
lise matematik ogretmeniyim.. her sene universiteye yuzlerce öğrenci hazirliyorum.. bugun kadar senin durumunda olupta ailese bu istegini açıklayıp , ailesinin de cocuklarina destek oldugu bir tane bile örnek gormedim..üzgünüm aksini soylemek isterdim ama gercekte olan bu.. dedigin gibi ailene acik acik soylesen bu istegini , bugüne kadar aklin neredeydi diyecekler.. önce şu bölümü bitir , sonra bakariz diyecekler.. evinizde bir sürü gürültü patırtı olacak.. seni yüksek ihtimal anlamayacaklar.. bu noktada gizli kapakli iş yapanlarda bu stres altında başarılı olamiyorlar.. yani ailen seni univeristeni okuyormus gibi bilseler , sen universiteyi dondurup , gene hazirlaniyor olsanda bu gizli kapakli is cevirmenin stresiyle başarılı olamazsin.. hem üniversite hem tekrar hazirlanmak zaten istenilen sonuca ulastirmaz.. malesef aileler cok anlayissiz.
İşte o gizli sürdürme olayı ciddi sıkıntı
Stresi geçtim, dondurma durumunda yurt hakkımda elimden alınıyor ve durum böyle olunca kalacak yer sıkıntısı da gün yüzüne çıkıyor maleseff
evet esas yurt olayıda kötüymüş..
Kaldım böyle 😔😔
Çok çaresiz kaldım
en olabilecek senaryo o zaman şu olarak gözüküyor.. universiteye gideceksin muhendislige devam edeceksin.. dondurmayacaksin.. ama derslere gitmeyeceksin.. yurt odasında oturup universiteye hazirlanacaksin.. burslu mu okuyorsun , derslerden kalman sorun yaratiyor mu bursunla ilgili.. bu sene başardin başardın , başaramazsan ailene universitenin son senesinde derslerin bir iki tanesinden kaldim universitem bir yil uzadı dersin.. evet bu da sıkıntılı bir yol ama hayallerine isteklerine ulaşabilme noktasinda en olabilecegi bu :(
Başarısız olmam durumunda kesilir ve parasız kalırım 😔😔
Allahım, sen yardım et yaaa
Öyle bir durumda kaldım ki
Ne yapsam ne etsem şaştım vallahi 😢
Anladım :(
Allah yardimcin olsun gerçekten.
Çok teşekkür ederim 😔😔
aslında tek isteğin ailenin sana destek olması.. çok birşey istemiyorsun ailenden.. sadece '' tamam gel kızım otur evimizde odanda.. tekrar universite sınavlarına hazirlan , gerekirse istersen senu tekrar dersaneye de gondeririz ( ki zaten hali hazırda ailen senin uni okuman için para harciyor.. o parayi istersen dersaneye harcayacaklar olacak bitecek ) göndeririz '' demelerini bekliyorsun.. şu uykusuzlugu su stresi aslında cok basit bir durum için çekmek zorunda kalıyorsun.. tekrar sinava hazirlanmak ile asıl yükün altina sen gireceksin zaten.. tekrar uni. sınavı stresini cekeceksin.. ama sen bunu göze almışsin.. bu azmi gayreti gostermeye hazirsin.. '' ya bu mühendislik bolumunu iyi kotu bitereyim de sonrasina sonra bakariz '' demiyorsun.. hayallerine isteklerine kavusmak için mücadele gostermeye hazirsin.. sözüm meclisten dışarı '' bi zengin koca bulurum sonra yan gelir yatarim '' demiyorsun.. mesleki olarak ideallerine ulasmak istiyorsun.. aslında ailesi tarafindan tam destek görmesi gereken bir evlatsin.. ama gel gelelim bu destegi nasıl nekadar görecegin konusunda endişe içindesin.. ailelerin düşünce yapılarıyla birlikte bu ülke hayati malesef alın teri dökerek hayallerine ulaşmak isteyen idealist insanlar için çok zor bir hayat.
rica ederim :( :(
2 yıl daHa sabret en azından sevdiğin bölümde muaf olqcapın dersleri düşün
Hayır, zaten 2 yıl geç girdim
Şevkim düşüyor 😔
Valla ben anlamadım ailen nasıl anlayacak
😔😔
Çocukluk hayalim olan bölümü bitirip nefret ettiğim bölümü tekrar okudum ve o nefret ettiğim işte kariyer yaptım inan bana okyanusta savrulan sandal misali sonu yine şaşırtacak
Hayır, cidden imkânı yok
Anlamıyorum bile
Hangi böülmdesin