Bence her okulda ( buna üniversite de dahil), öğrencilerin daha iyi öğrenim görmelerini sağlamak için öğrencileri biraz korkutarak okuldaki disiplini ele almak önemlidir. Mesela; sınıfta ders zamanlarında şaka dolu sohbetlerin bırakılıp öğretmenlerin kendilerini dinletmek istedikleri için bağırmaları daha iyidir. Mesela; derse hazırlıksız gelenlere, verilen ödevleri yapmayanlara, derse geç kalanlara cezanın verilmesi daha iyidir. Ve öğrenci bu cezalarla birlikte daha iyi eğitim görebilir. Üniversite de bile iyi bir meslek için bu kuralların uygulanması önemlidir. Her eğitim kurumunda önceden haberi verilmeyerek dersle ilgili soruların sorulması, öğrencilerin ders çalışmalarını sağlar. İlkokul ve ortaokullarda ise temizliğe, bakıma, derli toplu olunmasına ve kılık kıyafete önem vermeyenlere ceza verilsin ki bu öğrenciler yaşamında daha iyi olabilsinler. Bazen bu durumlar öğrencileri sinirlendirseler de bu sinirlenmelerin sebebi, öğrencilerin iyilikleri içindir. Eğer her öğrenciye iyilik olarak düşünülüp sınavdan yüksek notlar verilirse, bu iyi olduğu düşünülen sonradan öğrencinin kötülüğüne dönüşebilir. Çünkü, öğrenciler bu yüksek notlardan dolayı ders çalışmayabilirler ve okulu boşuna okumuş olurlar. Ben bir lisede öğretmen olsaydım; ders geç kalan öğrencileri derse almazken, derse hazırlıksız gelen öğrencilere ise düşük not verirdim. Derse hazırlık gelen öğrenci ise dersle ilgili sorulan soruya cevap veremeyen veya yanlış cevap veren öğrencidir. Biraz öğrencilerı sıkmayacak şekilde sert davranırdım. Eğer lise öğrencilerinin okula alkol veya sigara soktuklarından şüphe edersem bayan bir öğretmenle öğrencileri arar ve bu tür şeyleri sokanları ise cezalandırırdım. Hem de uyarmadan. Ayrıca teneffüslerde lavabolarda sigara içilmesine müsaade etmem, müsaade etmediğim gibi de içenleri müdüre sevk ederdim. " Alkol sokmanın cezası, okuldan kovulmaktır" kuralından yola çıkarak alkol sokan öğrenciyi ise okuldan müdürle birlikte kovardım. Sınavlarda asla kopya çektirmezdim.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca her dersimde öğrencilere temizlik kontrolü yapar ve bu kontrolden geçemeyenleri ise eve gönderirdim. Traş olmayanları traş ederdim. Dağınık giyenlere bağırırdım. Öğrencilere ise numarasıyla seslenirdim. Peki siz nasıl bir öğretmen olurdunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben katılmıyorum buna sert davranmak herkese sökmez. Kendini sevdireceksin eğitimi sevdireceksin ki o zaten kendisi yapar
Öğrencilere sert davranmazsan öğrenciler bundan istifade ederek ders çalışmazlar. Eğitim hayatları tehlikeye girebilir. Ancak hep sertlik de iyi değildir tabii. Dozunda olması gerekir.
Sert davranmaktan önce iyi eğitirsen hiç bir sorun çıkmaz sevmediğin bir şeyi yapmak istemezsin
Mesela saygısızlık eden öğrencilere de mi yumuşak davranacaksın?
Böylece öğrenciler hayatın zorluklarını öğrenmiş olurlar. Derste öğrencilere hem ders konusunu hem de hayatı düzgün dille anlatırdım.
Onu cezalandırırsın ama ilk önce eğiteceksin küçük yaştan sevdirerek yapacaksın bunu korkuyla olmaz
Okuduysanız ben liseden bahsediyorum.
en başından bahsediyorum ben iş işten geçtikten sonra bir şeye yaramaz bunlar
İlkokul da o seviyeye uygun cezalar verilir. Mesela ben ana sınıfındayken öğretmen bir şımarıklığımdan dolayı benden arkamı dönmemi istemişti.
Ancak şiddetin her türlüsüne karşıyım. Ceza vermek daha iyi. Her ceza insanı akıllandırır. Ancak dozunda.
ilk okulda hoca kafama vurdu kitapla hemde kitabın alt kısmıyla
Ama liseye gelmiş ama temizliği ve kılıf kıyafeti bilmeyen öğrenciyi toplum içinde aşağılardım. Çünkü liseli sonuçta.
16-17 yaşında. O da madem temiz ve derli toplu şekilde okul kıyafetiyle gelseymiş. Bu kuralı daha önce öğrenemediyse lisede ne yapsın?
Düzgünce uyarırsın uzaklaştırma veririsn bana göre
Uzaklaştırma verirsem derslerinden soğur. En iyisi aşağılamak. Aşağılarsam diğer öğrenciler de ona gülerler ve bir sonrakinde daha düzgün okula gelir.
Aşağılarsan küçük düşer hevesi kalmaz seni sevmez ilk önce uyarırısn sonra 1 gün artarak devam eden ceza verirsin yaptığına göre
Bir öğrenci benim dersimde ders arasında lavabo için izin alırsa izin vermem. Teneffüs niçin var? Teneffüste lavabo ihtiyacı olmayan öğrencinin her biri yine de lavaboya gitmesi gerekir. Eğer dersimde altına işese bile cidden öğrenciye izin vermem. Böylece akıllanır.
Beni isteyen sever, isteyen sevmez.
Benim ismim Panzer Emin.
Biliyon mu bu öğretmeni?
Ben de bu öğretmen gibi her öğrenciye numarasıyla seslenirdim.
Bir devlet kurumunun disiplinli olması şarttır.
Eğer bir okulda alkol ve sigara varsa, o okulda disiplin kalmamış demektir. Bu durum da durumun ciddiyetini gösterir.
@byJam :d DİZİ FİLM izleyip gaza geliyon :D o adamın öyle olmasının sebepleri var öğrenciler tarafından eşine çarpmışlar arabayla eşi ölmüş o yüden sert davranıyor
Çarpan kişi de lise öğrencisi olduğu için lise öğrencilerine adam sinirli. Ancak Afet öğretmen ile Emin öğretmen evlenecekler. Daha evlenecek oldukları bölümü izleyemedim.
Emin öğretmenin ailesini disiplinsiz liseli öğrenci aldığı için yıllarca hayatına Panzer isimli can dostuyla devam etmiş. Öğretmene hak veriyorum ve aynı şey başıma gelseydi, öğretmenlik yaptığım tüm liselerde öğrencilere kin güder ve aşırı katı kurallarla öğrencileri derslerimde yönetirdim.
Ama Panzer Emin'in içini en sonunda Afet öğretmen açacak.
Birinin suçunu hepsine yıkamazsın
Emin öğretmenimiz öyle işte.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!