Disiplinli Öğretmenler?

Bence her okulda ( buna üniversite de dahil), öğrencilerin daha iyi öğrenim görmelerini sağlamak için öğrencileri biraz korkutarak okuldaki disiplini ele almak önemlidir. Mesela; sınıfta ders zamanlarında şaka dolu sohbetlerin bırakılıp öğretmenlerin kendilerini dinletmek istedikleri için bağırmaları daha iyidir. Mesela; derse hazırlıksız gelenlere, verilen ödevleri yapmayanlara, derse geç kalanlara cezanın verilmesi daha iyidir. Ve öğrenci bu cezalarla birlikte daha iyi eğitim görebilir. Üniversite de bile iyi bir meslek için bu kuralların uygulanması önemlidir. Her eğitim kurumunda önceden haberi verilmeyerek dersle ilgili soruların sorulması, öğrencilerin ders çalışmalarını sağlar. İlkokul ve ortaokullarda ise temizliğe, bakıma, derli toplu olunmasına ve kılık kıyafete önem vermeyenlere ceza verilsin ki bu öğrenciler yaşamında daha iyi olabilsinler. Bazen bu durumlar öğrencileri sinirlendirseler de bu sinirlenmelerin sebebi, öğrencilerin iyilikleri içindir. Eğer her öğrenciye iyilik olarak düşünülüp sınavdan yüksek notlar verilirse, bu iyi olduğu düşünülen sonradan öğrencinin kötülüğüne dönüşebilir. Çünkü, öğrenciler bu yüksek notlardan dolayı ders çalışmayabilirler ve okulu boşuna okumuş olurlar. Ben bir lisede öğretmen olsaydım; ders geç kalan öğrencileri derse almazken, derse hazırlıksız gelen öğrencilere ise düşük not verirdim. Derse hazırlık gelen öğrenci ise dersle ilgili sorulan soruya cevap veremeyen veya yanlış cevap veren öğrencidir. Biraz öğrencilerı sıkmayacak şekilde sert davranırdım. Eğer lise öğrencilerinin okula alkol veya sigara soktuklarından şüphe edersem bayan bir öğretmenle öğrencileri arar ve bu tür şeyleri sokanları ise cezalandırırdım. Hem de uyarmadan. Ayrıca teneffüslerde lavabolarda sigara içilmesine müsaade etmem, müsaade etmediğim gibi de içenleri müdüre sevk ederdim. " Alkol sokmanın cezası, okuldan kovulmaktır" kuralından yola çıkarak alkol sokan öğrenciyi ise okuldan müdürle birlikte kovardım. Sınavlarda asla kopya çektirmezdim.
Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca her dersimde öğrencilere temizlik kontrolü yapar ve bu kontrolden geçemeyenleri ise eve gönderirdim. Traş olmayanları traş ederdim. Dağınık giyenlere bağırırdım. Öğrencilere ise numarasıyla seslenirdim. Peki siz nasıl bir öğretmen olurdunuz?
Disiplinli Öğretmenler?