Bilgisayar mühendisliği Fırat üniversitesi mi? Bilgisayar mühendisliği Atatürk üniversitesi mi?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İki ucu b*klu değnek gibi bir soru. O sıralamalarda computer engineering okumak biraz hatalı seçim olur. Okul şehir sana hiçbir sağlamaz hatta - si olur. Netten kendin öğrensen daha çok faydası olur oralarda zaman kaybedeceğine
Ya ne okuyalım ben anlamıyorum ki. Zaten ben 2 senedir ailem okumamı istemediği için kendi tercihimi bile kendim seçemedim. Myp ile bu bölüme geçeceğim. Evde ders çalışmama izin yok öyle diyim. Ben de kendi kendimi geliştirebileceğim bir yurt ortamı ve çokta önemli olmayan diploma arıyorum sadece
Git sağlık oku. Hemşirelik falan. En azından aç kalmazsın. Çok İlgin varsa başka bölümü maddi özgürlüğün varken okursun. Öbür türlü maddi özgürlüğün olmayacağı için ailenin eline bakarsın. O hayatın eskisi gibi devam eder. Ceng okurken kendini geliştirme imkanın var ama çok çalışman gerekir. Boş umut satmak istemem. Mühendislik öğrencilerinin çoğunluğu kendini geliştirmek yerine bende dahil yiyişip gezip tozup keyfine bakmayı tercih ediyor. O yüzden bölüm değiştirmek zorunda kaldım. Mühendislik çalışkan, inek, asosyal tipler için. Veya ona gerçekten ilgili olan onu severek yapanlar için. Türkiyede 3 kuruş kazanacağını bildiğin için öyle çok fazla hevesin olmuyor derslerle, iş sektörünün gerektirdiği şeylerle ilgilenmek için. Arada bir iyi yerlere gelen arkadaşlarım oldu. Ama o çocuk hep ders çalışan asosyal birisiydi. Üstüne ilgisi vardı. Aynısı o dediğin üniversitelerde de olur. Yine de oradaki 100 öğrenciden 3-10 tanesi anca idare eder işlere giricek. O şehir birçok yönde size - olarak geri dönecek. Biraz kumar oynamak gibi geliyor. En azından Sakarya kocaeli falan orada okuyabilsen git diyebilirdim. O sıralamaya büyük bir kumar. Başarılı olma şansın çok düşükken 3 kuruşa köle olup hayatına nefret kusma şansın daha fazla. Bunu iyi bir üniversite de iyi bir mühendislik okuyup terk eden birisi olarak diyorum. Düşünmek sana kalmış. Bana göre iyi üniversitelerde ceng okumak isteyip yurtdışına gitmeyi düşünmeyen hiçbir kimse ceng okumamalı. Yazık eder gençliğine geleceğine. Umarım seçersen o dediğim azınlıkta olursun. Umarım
Bak benim durumum şöyle. 12 den mezun olduğumda sıralamam Sakarya vb çoğu yere yetiyordu. Ama göndermediler. Mezuna bıraktım. Bırakınca hiçbir şekilde ders çalışamadım. Gizlice sınava girdim ve 100 bin kadar geriye düştüm. Ailem de gönlüm olsun diye şehrimdeki öğretmenliği yazdırdı. Ama dediğin gibi yazılıma ve bilgisayara ilgiliyim. Gezip tozup yiyişmede gözüm yok. Benim elimden emeklerimi aldılar, masanın başına geçip ders çalışmaya açım ben. Fen lisesi mezunuyum ama dersler hep okulda çalıştığım kadar.
1 sene yks çalış. Evde niye çalışmıyorsun kpss niyetine? İlk 30 k yaparsın iyi çalışmayla. Öbür türlüsü beklediğin gibi olmayabilir. Sana yol gösterecek hocaların yokken tek başına çalışmanla okulu okurken çalışman arasında fark olmayacak. Üstüne derslerle uğraşacağın için dolu eksisi olucak
Evde çalışmama izin yok diyorum. Okumayım diye ellerinden geleni yapıyorlar. Kitaplarımı yırtıp atıyorlar. Odamı elimden aldılar. Öğretmenlik online olduğu için 1 kez derse girmedim. Evin işini tamamen bana bıraktılar. Üstüne abim çocuklarını bana bırakıyor. Gün boyu yemek, bulaşık, çamaşır, çocuk bakıyorum. Üstüne bı de bahçe işleri var. Psikolojimi sağlam tutmaya çalışıyorum ama bunlar varken çok zor. Bir şekilde kaçıp kurtulup hayatımı kurmam lazım. Bunun da tek yolu başka şehirde üniversite. Ha kendim işe girip çalışıp, ev falan tutsam ve öyle evden kaçsam adı kocaya kaçtı olur.
Kocaya kaçtı olsun ne olucak? Öyle aile düşman başına. Yine de iyi düşün. Sonra o kadar emeğin boşuna gitmiş olmasın. Türkiyede yaşıyorsun ne de olsa. O fridği merhaba üniversiteleri okuyanlar bile sürünüyor
Ne geldi?
Atatürk
Atatürk üni
Neden? Biraz açıklayabilir misiniz?
Kampüs yaşamı mükemmel ulaşım iyi eğitim on numara
Kampüs ve eğlence açısından çok kötü diyorlar. Benim için eğitim öncelikli ama ot gibi de yaşamak istemem
🤷 herkesin kendi tercihi yani diğer yer nslmis
Fırat'ın da kampüsü iyi değil. Ama mühendislik alanında iyiymiş diye duydum.
Hm o zaman onu seç mühendislik okuyuackasin sonuçta sende