Tercih listesinde tek tek tercih yapılır ikisi beraber seçilemez. ancak yerleştiğiniz üniversitede ilgili bölüme ek olarak yeterli şartlar sağlanıyorsa çift anadal veya yandal başvuru yapıp çift diploma alabilirsiniz aksi takdirde çift tercih olmuyor.. birde 4 yıllık lisans okumak varken 2 yıllık ön lisans tercihi bence doğru değil
Yeterli şartlar sağlanıyorsa ihtimali yüzde kaç peki orayı anlamadım. 2 yıllık seçtiğim meslek de 4 yıllık olandan daha iş imkanı var ve maaşı da iyi 4 yıllık olandan
çokta iyi bölüm değil açık söyleyim. gemi kaptanlığı olsa anlarım, gemi inşaat mühendisliği olsa anlarım, gemi makine mühendisliği olsa yine anlarım, denizcilik fakültesinde 4 yıllık bölüm olsa yine anlarım.. senin bölüm zor.. kağıtta yazdığı gibi olmaz
Ben şöyle istiyordum en az 5-6 bin TL maaşı olsun edebiyatta bu mümkün değil atanma sıkıntısı var iki yıllıklardan baktım Sadece bunu bulabildim başka benim istediğim gibi varsa söyleyebilirsin öneri verebilirsin. Zorlanırsam bırakırım olmaz mı
edebiyatta akademisyen olurum diyorsan gir.. ayrıca mesleğini çok iyi yaparsan inan bana Türkiye de aç kalacağın açıkta kalacağın meslek yok. önemli olan rakiplerden sıyrılmak işini en iyi yapmak yabancı dil keza çok önemli demiyorum bak şart diyorum. şimdi sıralamana göre tercih listesi yaparım istersen
Her neyse sen 4 yıllık üniye gidip normal bir şekilde okumak istiyorsan 4 yıllık nereyi hangi bölümü istiyorsan artık tercihini yapiyorsun sonra bir üniye yerlesiyorsun eğer 2. Bir üni okumak istiyorsan da açıktan okuyabiliyorsun bu nasıl oluyor dersen eğer açıköğretim bölümlerinden birine hangi unide okumayı istiyorsan kaydını yapıyorsun benim bildiğim öyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
elbette buyrun sorabilirsiniz. beraber tercih de yapabiliriz
Şu an bir bölüm okumuyorum. 4 senelik ve 2 senelik bölümü aynı anda tercih edip aynı anda okuyabilir miyim
Tercih listesinde tek tek tercih yapılır ikisi beraber seçilemez. ancak yerleştiğiniz üniversitede ilgili bölüme ek olarak yeterli şartlar sağlanıyorsa çift anadal veya yandal başvuru yapıp çift diploma alabilirsiniz aksi takdirde çift tercih olmuyor.. birde 4 yıllık lisans okumak varken 2 yıllık ön lisans tercihi bence doğru değil
Yeterli şartlar sağlanıyorsa ihtimali yüzde kaç peki orayı anlamadım. 2 yıllık seçtiğim meslek de 4 yıllık olandan daha iş imkanı var ve maaşı da iyi 4 yıllık olandan
hangi bölümden bahsediyorsunuz
Şimdi ben 4 yıllık okuyup sonra açıktan 2 yıllık da okuyabilirim değil mi aynı anda
açık öğretimden olur.. bölüm ne ama neden söylemiyorsunuz
4 yıllık edebiyat 2 yıllık gemi inşaatı
sen bilirsin ama zor, snadığın kadar kolay değil.. diğeride zor ayrı konu
Ama oluyor değil mi onu söyle 😊
çokta iyi bölüm değil açık söyleyim. gemi kaptanlığı olsa anlarım, gemi inşaat mühendisliği olsa anlarım, gemi makine mühendisliği olsa yine anlarım, denizcilik fakültesinde 4 yıllık bölüm olsa yine anlarım.. senin bölüm zor.. kağıtta yazdığı gibi olmaz
Ben şöyle istiyordum en az 5-6 bin TL maaşı olsun edebiyatta bu mümkün değil atanma sıkıntısı var iki yıllıklardan baktım Sadece bunu bulabildim başka benim istediğim gibi varsa söyleyebilirsin öneri verebilirsin. Zorlanırsam bırakırım olmaz mı
edebiyatta akademisyen olurum diyorsan gir.. ayrıca mesleğini çok iyi yaparsan inan bana Türkiye de aç kalacağın açıkta kalacağın meslek yok. önemli olan rakiplerden sıyrılmak işini en iyi yapmak yabancı dil keza çok önemli demiyorum bak şart diyorum. şimdi sıralamana göre tercih listesi yaparım istersen
Sorabilirsin bana bende yaptım tercih
Şu an bir bölüm okumuyorum 4 senelik ve 2 senelik bölüm tercih edip aynı anda okuyabilir miyim
Şimdi söyle sen örgün olarak 4 yıllık mi okumak istiyorsun 2 yıllık mı
Örgün okumak ne demek bilmiyorum ki 😅
Okula giderek yani normal üniye gidip işte açıktan değil
Sadece birini açıktan okumak istiyorum. İkisi de aynı anda açıktan oluyor mu ya da ikisi de örgün oluyor mu
Her neyse sen 4 yıllık üniye gidip normal bir şekilde okumak istiyorsan 4 yıllık nereyi hangi bölümü istiyorsan artık tercihini yapiyorsun sonra bir üniye yerlesiyorsun eğer 2. Bir üni okumak istiyorsan da açıktan okuyabiliyorsun bu nasıl oluyor dersen eğer açıköğretim bölümlerinden birine hangi unide okumayı istiyorsan kaydını yapıyorsun benim bildiğim öyle
Tercihlerinden hangisi gelirse kaydını yapıyorsun o üniye sonra başka bı tane daha üni okumak istersen 2 yillik açıköğretim kaydını yapıp okuyosun
Benim bildiğim ikiside örgün olmuyor
Biri örgün biri açıktan olur değil mi aynı anda okuyarak
Evet öyle oluyor zaten var öyle yapan tanıdığım hem örgün olarak mühendislik okuyor açıktan da 2 yillik adalet okuyor
Anladım çok sağ ol. 2 yıllık maaşı 5-6 bin civarında önerebileceğin meslekler var mı 😅
Ben pek sanmıyorum öyle bir bölüm olduğunu sen biliyoswn bana da söyle 😅 4 yil okuyanlar bile öyle bir maaş alamıyor artk bu devirde zor yani 😂😂
Gemi inşaatı var mesela
Sorabilirsin
Özelden yazar mısın
Sor rr
Özelden yazar mısın
Nedir sorular
Özelden yazar mısıniz ben yazamıyorum
Sor?
2 ve 4 yıllık bölümü aynı anda okuyabilir miyim
Açık öğretim değilse tek bir bölüme kayıtlı oluyorsun diye biliyorum
Yani 4 yıllık örgün 2 yıllık açıktan okursam oluyor değil mi
Bölümü varsa olur tabi