Bir taraftan bilinmeyene yelken açmanın verdiği heyecan, diğer taraftan tanıdık yüzler ve bilindik yerlerin verdiği güven... Aile baskısı olmadan, seçim sadece size bırakılsa hangisini seçersin? Maddi, manevi, psikolojik tüm yönleriyle biri diğerinden bariz daha mı iyi yoksa çok mu göreceli?
Aile yanında
Şehir dışında
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Üniversite aile yanında mı, şehir dışında mı okunmalı?
Üniversite okuyacaksan şehir dışında okumalısın. Ailenin yanında okursan, aynı şehirde üniversite değil de yüksek lise gibi olur.Üniversite okumak sadece meslek öğrenmek, derse girip çıkmak demek değil hayatı da öğrenmektir aynı zamanda. Yurtta kalmak, arkadaşla eve çıkmak vs. bunları yaşadığında hayatla ilgili bazı şeyleri öğrenirsin, kavrarsın ve sana çok faydası olur. Yetişkinliğe ilk adımını attığın bu yerde, ailen yanında olmadan da nasıl yaşanılabileceğini az çok deneyimlemiş olursun bu şekilde. O yüzden üniversiteyi yaşadığın yerden ayrı yerde okumak faydalı diye düşünüyorum.
Bu tamamen ailenin maddi durumu ile alakalı bir durum. Eğer ailenin maddi durumu elverişli ise şehir dışında hatta yurt dışında bile okumanı tavsiye edebilirim. Bu senin kişisel gelişiminde hatrı sayılır yol almanı sağlar. Ama onlara yük olacağını düşünüyorsan yakın yerler daha mantıklı olacaktır.
Ama hem okurum, hem çalışırım diyorsan ki ben öyle yaptım istediğin her yerde okuyabilirsin...
Aile yanında okumak maddi açıdan ve ev işleri açısından daha mantıklı fakat yetişkin bir insan olmaya ilk adım bence üniversite ve aileye bağımlı olmak hala onların evinde onların kurallarına bağlı olarak yaşamak sizi biraz geriletebilir. Bence en iyisi aile yanında okumamak.
Ben aile yaninda okudum cokta rahatti. Aksam geldigimde yemegim hazirdi. Ailemin destegi vardi. Yalniz hissetmedim hic bir zmn kendimi. Guzel gecti okul yillarim o yuzden. Cok rahattim. Ailesiyle mutlu olmayanlar icin sehir disinda okumak daha iyi tabi. Huzur bulabilmek icin.
Sokaklar binlerce işsiz üniversite mezunu ile doluyken ülkeye üniversite yetmiyordu... barajlar aşağı çekildi evet ülkenin genç dinamik eğitimli beyinlere ihtiyacı vardı... kapansın ünivler açılsın meyhaneler diyorum