En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Abi adam 50 yaşında Hacettepe tıp kazandı. 26 yaşı fazla değil. Bilgisayar programcılığı okurken bir abinin çocuğu bile vardı düşün yani. Tahmini 40 yaşlarında olması lazımdı. Senin yaşın ufak normal bence abi. DGS için önlisans mezunu gerekiyor ve hangi bölüm ve branş mezunu olduğunu bilmediğim için puan türüne göre 60 soruda çok iyi doğru sayısı çıkarman gerekiyor ve kontenjanlar az DGS'de.
00 Yorumla
- +1 yıl
Hangi üniversite ona bağlı bu ülkede çok zor ama 4 yıl üniversite okuyup asgari ücretle çalışmaktansa üniversite okumayıp asgari ücretle çalışmayı tercih ederim en azından okulla uğraşmıyorsun
00 Yorumla
Kendinize güveniyorsanız hazırlanabilir ama çok iyi bir bölüm kazanma konusunda kendinize güveniyorsanız, atanma ihtimali çok çok yüksek bir bölüm için mantıklı kısaca
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Kesinlikle okuyun. Harika bir adım. Okumanın yaşı yoktur. İnsan her yaşta öğrenmek, kendini eğitmek ister. Eğer etrafınızda abuk subuk konuşan varsa takmayın bile.
10 Yorumla- +1 yıl
bence hicbie sey icin asla gec degildir tip okuyorum sinifta 29, 39 yasinda insanlar var ki okumasi ne kadar uzun surec biliyorsunuzdur, bence yapabilirsin sadece motive ol kendine guven sıkı calıs
00 Yorumla - +1 yıl
Hocam metal bir yorgunluğunsa varsa biraz da progressive rock takıl.
13 Yorumla- +1 yıl
Hocam ben mental kelimesi yerine metal görünce dikkatin zerresi kalmadı zaten, gördüğün üzere. O değilde post-rock da az değil ha!
- Soran+1 yıl
Klavyem kotudur usta
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
26 ne ya daha çıtırsın. iki dakika düşünme bile hazırlan gir. eğitim için bu yaşlar çok genç. millet 40mdan sonra bile gidiyor. max 5 sene desen 40nda giren bile 45nde yeni bir şisans sahibi oluyor daha ne olsun
00 Yorumla - +1 yıl
daha yaşın çok genç hazırlan çok mantıklısın
inşallah istediğin yer olur00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu ülkede üniversite mezunu olmak da pek bi b.. ka yaramıyor o yüzden bilmiyorum
20 Yorumla - +1 yıl
Gerek yok kardeşim okusan da bir yere gelemiyorsun zaten
00 Yorumla - +1 yıl
Annem 55 yaşında liseyi açıktan bitirdi 56 yaşında üniversiteye girdi örgünden. Benim okuduğum bölümde de emekli insanlar vardı okumanın yaşı yok yaşın çok genç zaten
10 Yorumla Bende 21 yaşında hazırlanıyorum hiçbir şey için geç değil ama bir an önce sınava çalışmaya başlaman gerek çünkü çok aşırı derece de konu var hele birde sayısalcıysan benim gibi geçmiş olsun.
00 Yorumla- +1 yıl
Eğitimin yaşı yoktur. Belli ki şu an geleceğin için çaba sarfediyorsun. Bence bunda bir mantıksızlık yok...
20 Yorumla Dayım 37 yaşında 2. Üniversitesini biriricekti ama mezuna kaldı seneyede girecek bence sende hazırlar gayet mantıklı
00 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir şey için geç değildir hayattan umudunu asla kaybetme
00 Yorumla - +1 yıl
Tabiki olur. Şu an sınıfımda 30 yaşında evli bi kadın var daha çok gençsin neden olmasın
00 Yorumla - +1 yıl
Kafana koyduysan yap ben 27 de girdim
10 Yorumla - +1 yıl
ben 35 yaşında hazırlandım :) kazandım
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Dgs veya kpssye gir yksyle uğraşma
00 Yorumla öğrenmenin yaşı yoktur
00 YorumlaHazirlanilir
00 Yorumla- +1 yıl
Sayısal bölümlere bakılabilir
00 Yorumla okumanın yaşı yoktur
00 Yorumla
Detaylı bilgi
25 yaşından sonra üniversite sınavına girilir mi?
30 yaşında veya 40 yaşında anneler tanıyorum. Bu insanlar evlilik, çoluk çocuk derken çok istedikleri halde üniversite okuyamamışlardı ve o yaşlarında tekrar sınava girip okumaya başladılar. Mezun oldular ve kariyer yaptılar. Hatta bir tanesi master ve doktora da yaptı. Türkiye çapında ünlü oldu.
Bildiğimiz kadarıyla bu dünyaya bir kere geliyoruz. Eğer istediğimiz okulda okumayacaksak, istediklerimize ulaşmak için çalışmayacaksak, bu yönde çaba harcamayacaksak neden yaşıyoruz? Ortalama ve sıradan bir yaşam; hatta istemediğimiz, tercih etmediğimiz bir yaşamı yaşamak için mi bütün bu çaba? Hayat insandan ne iş yaparsanız yapın, ne okursanız okuyun, hep çaba ister. Eğer çalışmak ve çaba göstermek kaçınılmazsa neden gerçekten istediğimiz bir şey için çaba göstermeyelim?
İnsan ömrü de giderek uzuyor. 25 yaşında birinin önünde minimum 50 yıl var. 4-5 yılda üniversiteyi bitirecek olursanız 30-40 yılınızı sevdiğiniz bir alanda çalışarak geçirebilirsiniz.
Birçok kariyer merdiveni var
21. yüzyıl, anne babalarımızın dönemlerinden çok farklı. Eskiden insan bir meslek sahibi olur ve genelde emekli oluncaya veya ölünceye kadar onu yapardı. Şimdi insanlar ortalama 6-8 yıl gibi bir sürede kariyerlerini ve çalışma konularını değiştiriyorlar. Onun için 25 yaşında üniversite sınavına girdiğiniz gibi 35 yaşında başka bir meslek öğrenmek için bir daha üniversiteye girebilirsiniz.
Yıldızlara uzanan tek bir kariyer merdiveni değil, kimisi Ay'a kimisi bir saat kulesinin tepesine kimisi de sadece küçük bir dağın zirvesine uzanan kısalı uzunlu birçok kariyer merdiveni var. Birinden çıkıp diğerine atlıyorsunuz ya da aşağı inip yeni baştan başlıyorsunuz.
Bu satırların yazarı olarak Uludağ (lisans-Ekonometri), İstanbul (iki lisans-Rus Dili-Felsefe), Dokuz Eylül (master-İşletme, doktora-Amerikan Kültürü), Nişantaşı (doktora-İşletme), Harvard (master-İşletme); Harvard (Psikoloji), NYU, MIT, Columbia, Stanford (İşletme) Sertifika programlarında okudum. Çok çeşitli konularda kendimi yetiştirmek için sayısız kursa gittim. Hala da Coursera'da okuyacak ders bakıyorum kendime. Yani öğrenmenin ve yeni kariyer yollarının sonu yok.
Kocaman bir dünyada yaşıyoruz; öğrenilecek sonsuz şey ve gidilecek sonsuz yol var. 26 yaşında YKS'ye hazırlanmak mantıklı olur mu? Bu sorunun cevabı, evet.