Barajın düşürülmesinin bu seneyi kapsayıp kapsamayacağı hakkında ÖSYM'den bir açıklama gelmedi ancak çoğunluk bu yılı da kapsayacağını düşünüyor.
Tercih dönemine girdiğimiz şu dönemde böyle bir değişiklik yapılmalı mı?

Barajı isterse 0 yapsın onu bile geçemeyecek öğrenciler var maalesef ülkede. O yüzden her anlamda eğitimin kalitesinin arttırılması gerek. Günübirlik çözümlerin kimseye faydası dokunmaz...
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Bu dönem yapılması saçma bence bir haftadır insanlar bu sıralamasına göre bölüm baktı kazanamayacak duruma gelmeleri kötü olur üstelik barajı geçemeyen hak etmemiş demek ki zorlamaya ne gerek var çalışsın seneye geçsin yanii
sıralama ile ne alakası var öğrencilerin çoğu bu dönemde yani zorlu dönemde barajın düşürülmesi taraftarı
Ne alakası mı var biri 185 puan almış okuldan 40 puan alıyor yerleştirmede 225 puanı var. Başkası 175 puan almış okuldan 55 puan alıyor normalde bu kişi barajı geçemediği için yerleştirme puanı yoktu ama baraj 170 olursa 230 puanı olacak ve diğerinin önüne geçecek.
Onların hepsi AYT'den tercih yapma niyetinde değil bazıları da baraj düşse bile geçemeyecek. Çoğunluk düşmemesi taraftarı çünkü tercih dönemi başladı, düşecekse sonuçlar açıklanmadan önce düşmeliydi şimdi tercih listesi yapıp 50-60 bin gerileyecek olanlar var ve bu haksızlık.
Önümüzdeki dönem için yapılabilir ama bu dönem artık olmaz olmamalı büyük tepki alınır bundan ve haksızlık olur.
Düşürülmemeli yükseltilmeli herkes giremesin şöyle bir 250 300 olmalı hatta
Çalışsaydınız yapsaydınız ya ben enayi miyim tüm sene çalıştım
Çekilmeli tabi herkes üni okusun herkes mezun olsun. Benim ülkemin gencinin diplomaya ihtiyacı var.
bence baraj 300 olsun
0 olsun hatta kimsenin kalbi kırılmasın
Barajı geçemeyen de öğrenciyim demesin
Çekildi bile ve iyi oldu çekilmesi.
Tamam da bu yılın sınav sonuçları değişecek mi onu demediler. Ne zamandan itibaren 170 olacak?
evet.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş