Mesela okumadığınız zaman bir şirkette normal vasıfsız personel olarak çalışırken üniversite mezunu olduğunuz zaman (okuduğumuz bölüme) bağlı olarak aynı şirkette mühendis yönetici şef sorumlu gibi bir kaç kademe üst sınıfta çalışmak mı sadece
Maaş olayına girmiyorum hiç asgari ücret bile olabilir
Hayata, olaylara ve durumlara eleştirel ve sorgulayıcı yaklaşmayı öğrenmek.
Öğrenmeyi öğrenmek.
Alandaki temel uzmanlık seviyesine ulaşmak.
Vizyon sahibi olmak ya da vizyonel ufkun sınırlarını genişletmek.
Farklı alanlarda dersler alarak bir alana ilgin olup olmadığını keşfetmek.
Sosyal çevreni genişletmek.
Kulüplerde faaliyet alarak farklı yetkinlikler geliştirmek, hobi kazanmak.
Aklıma ilk gelen temel konular bunlar. Üniversite mezunu olmak daha iyi maaşlı bir mesleği eskiden daha kolay sağlıyordu ancak bu artık azaldı. Şimdi iş bulmak için temel şarta dönüştü büyük ölçüde.
Üniversite öyle aslında çok çok çok önemli bi sey değil. Üniversite öyle iste iş hayatından önce gencligimizi yaşamak, biraz olsun eğlenmek gibi davranışları yapabileceğimiz bı mekan gibi. Tabi bu zamanda çok masraflı olduğu için bu hayaller ile gidilip hem derslere çalışıp hem de normal bir işte calisiliyor ama işte genel olarak böyle bir yer. Kendimizi gelistirebilecegimiz, yeni şeyler ogrenebilecegimiz durumlar da var üniversite dışında. Bazı kurslara kayıt olup yeni seyler öğrenebiliriz kendimizi geliştirebiliriz bu zamanda. Üniversite okumuş bı kişiden hatta bu sayede daha donanımlı bile olabiliriz belki. Üniversite okumanın önemi işte belgem var demek.
Üniversite okumak lazım. Bu cümleden ne anlıyorsun? Hiç sbeepsiz yere ömür boyu boş gezeceksen çobanlık yapacaksan genede üniversite okumak lazım. Yeni insanlar görmek yeni şeyler öğrenmek topluluğa hitap etmek tartışma üslubunu öğrenmek kısacası toplumda bilinçli bir birey olmak için okumak lazım. İkincisi şirket firma vs iş yerlerinde illaki farkın oluyor sorumluluk bazında konum bazında. Ama yinede sende bitiyor iş. Ben bi firmada çalışıyorum işçiyim lisans mezunuyum beni planlama müdürlüğüne çekmek istediler ben kabul etmedim bu benim kişisel tercihim
Okumak çok zevkli bir şey. Üniversite sadece ders çalışma ortamı değil aynı zamanda kendini geliştirebileceğim mükemmel bir fırsattır. İş konusunda zaten paran varsa okumasan da olur paran yoksa okumadığın zaman hayatının geri kalanında nefret edersin şartlarından. Hoş zaten memurlar da çok kazanamıyor ama. Yine de yetiyor maaşları hayatını orta halli sürdürmeye.
Üniversite okumam perspektifi genişletir. Farklı bakış açıları kazandırır ve sorun çözme , kriz anlarında vereceğiniz tepkileri düzenlemede yardımcı olur. Hayata atıldığınız ev ekonomisi ve planlama yapmak zorunda olduğunuz için size hayat alanında birçok tecrübe yaşatır. Akademik olarak zaten konunun uzmanı olurken nerelerden araştırma yapmanız doğru kaynağa nasıl ulaşabilceğiniz konusunda bilgi sahibi olursunuz.