Arkadaşlar komi ne iş yapar tam olarak? Görevi nedir? Bu işte çalışan veya çalışmış olanlar bilgilendirirse sevinirim. kominin görevleri neler?komi ne demek?
Genelde garson ve komi görevleri hep karıştırılır, komilerin ne iş yapıldığı bilinmez.
Komi ne iş yapar, açıklık getireyim hemen. :D
Komi ne demek, ne iş yapar?
Komi, restoranların mutfak veya servis bölümlerinde çalışıp, aşçı ve garsonlara yardımcı olan kişilere deniyor.
Komiler iki çeşittir; servis ve mutfak komisi. Serviste çalışan komiler genellikle masayı toplama vb görevleri yaparlar; kısaca serviste garsonlara yardımcı olurlar diyebiliriz. Mutfak bölümünde çalışan komiler de yemeğe hazırlık aşamalarında çalışıyorlar.
Komi ve garson arasındaki fark nedir?
Garsonlar için; gelen müşteriyi karşılayıp, masaya kadar eşlik ettikten sonra siparişini alır diyebiliriz. Garsonlar, doğrudan müşteriyle iletişim içindedirler. Komiler ise siparişleri getirir, masalar boşaldığında masayı toplarlar ve temizlerler. Gerektiğinde de temizlik işlerine yardım ederler.
Komilerin iş sorumlulukları nelerdir?
Mutfak komileri için;
-Sebze, meyve, kırmızı et vb. ilgili istenen işlemleri yapmak,
-Fırın ya da ocak üstünde yer alan pişirme gereçlerinin sıcaklığını ayarlamak,
-Mutfağın temiz tutulmasını, hijyenik olmasını sağlamak.
Servis komileri için;
-Garsonların servis edilecek şeyleri almasına yardım etmek,
-Siparişlerin takibini yaparak ve garsonlara bilgi vermek,
-Masalardaki kirli tabakları, çatal ya da bıçakları toplamak.
Benim bildiğim komi garson yardımcısıdır. İşi genelde garsonlardan öğrenmeye çalışırlar onlar gibi bir elinde 5-6 bilemedin 10 tabak taşımak için uğraşırlar örnek alırlar.
TDK'ya göre komi nedir?
1. otellerde ve benzeri yerlerde ayak işlerine bakan genç erkek. 2. lokantalarda garson yamağı.
Komi ne demek aslında ikiye ayrılıyor biri serviste garson yardımcısı biri de mutfakta komi olmak. Mutfak komisi, bulaşık gibi, yemeğe yardımcı olmak gibi işler yapar. Servis komisi ise boşları toplar, temizlik yapar, orta oyuncusudur; her işi görür. Çok zorlu bir iştir; hizmet sektörüne ilk giren, en alt olan komilikten başlar sonra garsonluğa yükselir diyebiliriz.
Komi ne yapar?
Komiyken sadece örnek alırsın ve boşları toplarsın garson yetişmeyince garsonluk , başka bölümlerde iş yetişmeyince oralara bile bakabilirsin. Komi olmak zordur, yorucudur. Bu sene otelde çalışmayı düşündüğüm iştir. Maaşları asgari ücrettir; biraz da bahşişten pay alarak 2500 lirayı bulabilir.
Sistemsiz calisan yerde komi ortalik irispusudur her bir boku yapar garsonun iyiyse calismasini biliyorsa kominin gorevi garsonun siparislerini alir garsona teslim eder boslari toplar kendinin sorumlu oldugu bolgenin temizliginden sorumludur he isi bilmiyorsa seni masayada sokar siparisleride aldirir kendin servis yaptirir tuvaletleri temizletir butun gun o otur sen calisirsin ondan dusuk maas alirsin ustune bide senin yaptigin isi elestirir kufur eder
garsonlar tarafından ezilen bi tiptir, bende komiydim, ezdiler falan, bazı tipler vardı tuvalete çağırıp "g.tümü sil" dicek duruma bile geldiler, sonra işverene bazı konularda yardım ettik, restoranın müdür yardımcısı olduk torpille. sonra ben onların ağızlarına sı*tım. ee, intikam soğuk yenen bir yemektir.
37
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bi nevi kısır döngü.
komiler bir süre sonra garson oluyor ve yeni gelenleri eziyor acısını çıkartıyor.
Garsonun egolarını tatmin eder birader . Bir süre sonra garson olur . Bu seferde o komi üzerinde çektiği sıkıntıların acısını çıkartır. Bir nevi kısır döngü. Bütün personelin egolarını tatmin etmek dışında belirli bir işi yoktur her türlü pis iş üzerine bir anda yüklenir anlayamazsın bile
Komi masaya dolu ve bos goturmekle sorumludur garson ise hafif tepsi (bardak icecek gibiseyler) ve siparis almakla yukumludur ben 1 sene garsonluk yaptim simdi ise ust duzey baristayim.
En İyi Cevaplar