Elbette hayır, okunmaz. Daha farklı ve iş yapabilecek bölümlere yönelmelisin. Öncellikle DGS sınavı ile Hukuk bölümüne geçiş yapabilmek çok zor, bazı yıllarda geçiş engeli geldi hatta çok iyi hatırlıyorum. İkincisi, Adalet Bölümü mezunlarının kontenjanlarına herkes başvuru yapabiliyor. 2020 yılında Adalet Bakanlığı'nın açtığı kadrolara çok fazla başvuru yapıldı, bu listeye girebilmek de fikrimce yine zor.. Elle tutulabilir, bağımsız ve işe yarar ne özelliği var diye bakıyorum ama bir şey bulamıyorum.
Türkiye'de güreşçi yandaş milletvekilini banka yönetim kuruluna atayan bir zihniyet var ne okumasından bahsediyorsun Allah aşkına :(( tanıdığın yoksa ya kendi işini kurmak zorundasın ya da kendine kuracağın bir işte tecrübe kazanmak için bir kaç yıl bir işte asgari ücretle çalışacaksın. Boşuna üniversiteye gidiyorum diye masraf yapma derim. Günümüzde hukuk mezunu avukatları büfeye sigara aldırmaya gönderiyorlar. Maalesef gönderende gene bir avukat. İşte içler acısı durum budur.
Elbette elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor herkes :) bu konuda hemfikiriz fakat sorun şu ki ülkede adalet mi kaldı! Sedat Peker her şeyi tek tek anlatıyor. Ne pislikler dönüyor aklımız hayalimiz almıyor. Damat bey aya 4 şeritli yol yapacağız desek inanacak seçmenimiz var diyor. Şimdi yandaş olup birilerinin totosunun yalarsan istediğin makam mevkiye geliyorsun. Aksi takdirde bertaraf ediliyorsun bertaraf olmamak/edilmemek dileğiyle..
4 senede olsa, iyi bir avukat olacağımıda bilsem, hakimde olsam hukuk okumazdım, çünkü değiştiremiceğim bir şeyin içinde olmak istemem, yaptığım işte bir farklılık yaratabiliyosam ben olmuşum demektir.
Ben meslek lisesi adalet bölümü öğrencisiyim 4 yıllık bir bölüm tutuyorsa oku ama tutmuyorsa 2 yıllıktan adalet okuyabilirsin seviyorsan istediğin bölümse full ezber hukuk dersleri bilgisayar dersleri oluyor klavye dersi oluyor tabi ki zabıt katipliği için hızlı yazman gerekir bilgisayarla aran iyiyse çok zor bir bölüm değil severek çalışırsan okumanı öneririm.
Adliyelerde, avukatlık bürolarında felan çalışıyorlar. Bence okunabilecek bir bölüm maaş tabi ki çok yüksek değildir ilk çalıştığın zamanlar ama yıllar geçtikçe çalışırsan maaş miktarı artar.
Bak ben veterinerim mesela kendimden örnek veriyim, dünyanı değiştirme gibi bi çabam olmıcak hiç bir zaman hizmet ettiğim canlıyı seviyorum, işimi seviyorum, yaptığın şeyin karşılığını görmek verdiğin emeğin işe yaradığını görmek önemli bence🙂
Adalet okuyup dgs mi düşüniyorsun? İlgin varsa kuaför güzellik okuyabilirsin. İki yıllık ama baya iş sahası olan ve potansiyel yüksek kazanç barındıran bir alan.
Adaletten uzak dur dgs den fulle yakın yapacan hukuğa geçecen vs adaletten alımda yok zaten iki yıllık başka bişey bak postacılık tıbbı sekterlşk vs sağlık üzerine seç
Hayır hiç bir kazanç sağlayamazsın hukuk işleridinde avukatlar bile bir çok noktada para kazanamıyor o yüzden devamlılılk olan bir iş bak adaletten anca bir avukatın yanında sekreter olursun