Peki sizce LGS'de neden bu kadar zor sorular soruldu? Amaç ne olabilir?

Zor da olsa kolay da olsa sonuç bence değişmez.
Sorun öğretmenlerin, öğretmen yetiştiren öğretim üyelerinin, velilerin yetersizligi. Bu sınava mat. öğretmenlerini soksan çoğu ortalamanin altinda kalır. Ve bunlar okullarda cocuklarimiza mat. öğretiyorlar, her ay maas alıyorlar.
Amaç ayrıştırmak Türkiye de baraj seviyesin puan alıp üniversite mezunuyum ama işsizim diyenler doldu taştı üniversiteyi azaltıp meslek eğitimine yön verilmeye çalışılıyor artık benim çocuğum da lgs ye girdi bu yıl şuana kadar devlet okullarında idealist bir öğretmen görmedim ama özel kolejlerde çocukların peşinden ayrılmayan öğretmenleri gördüm eğitim sistemi ya zeki ya da zengin (zenginlikten kastın özel ders ve eğitimle başarı kazanmak) olanların başarılı olmasını sağladığını düşünüyorum
Abd nin eğitim sistemini araştırdım sadece zengin kesimin okumasını sağlayan bir sistemleri var üniversite tercihlerinde ailenin maddi geliri, eğitim durumu da değerlendirmeye alınıyor. Bunları okuyunca ben eleştirmiyorum evet eksiklerimiz var ama bizde takviye eğitimle derslerin başarısını sağlayınca güzel hedeflere ulaşılabiliyor.
Neden bu kadar zor sorulur, anlaşılır değil...
Bu çocuklar nedeyse 1.5-2 yıldır, doğru dürüst eğitim görmüyorlar...
Ne acıdır, eğitimdeki ciddi sıkıntılar bir türlü halledilemiyor...
Pandemi dönemi de bu işin tuzu, biberi oldu...
EİG için teşekkür ederim...
Cevap
1Cevap
Seçici olmalı sınavlar. Ama iyi de öğrenmeli çocuklar. Bilemedim.
Belki amaç deli gibi illa her kes üniversite kazansın yarım yamalak okursa da olur sonra iş bulamasın olayını azaltmakmış bilemeyiz ki
Matematik ogretmeni olarak Bana kalirsa anadolu insaninin bir yerlere gelmesi istenmiyor, ancak kolej destekli elit kesimin yapabilecegi sorular bunlar.
Egitim sistemi yap boza dondu. Cocuklar resmrn yaris ati gibi muamele goruyor😞
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?