Arkadaşlar 2019 senesinde bi cafede çalışıyor idim daha sonre 2021 yılında de çalışmaya başladım.
Bir müşteri geldi siz daha önce burda çalışmadınız mı dedi bana.
Evet dedim.
Tanıdım tahminimce 20 senesini o iş yerinde geçirmiş bir abi kız yardıma geliyor buraya dedi.
Ama ben çalışıyorum olarak biliyordum kendimi.
Baya bir üzüldüm. Ben çalışan bile değilmişim o cafede sadece yardıma gelen bir insan olarak görünüyor muşum oradakilere.
Çıkmalı mıyım işten? 12 saat çalışırum bu arade cafede
Başka iş bulma sıkıntım var!
Bir müşteri geldi siz daha önce burda çalışmadınız mı dedi bana.
Evet dedim.
Tanıdım tahminimce 20 senesini o iş yerinde geçirmiş bir abi kız yardıma geliyor buraya dedi.
Ama ben çalışıyorum olarak biliyordum kendimi.
Baya bir üzüldüm. Ben çalışan bile değilmişim o cafede sadece yardıma gelen bir insan olarak görünüyor muşum oradakilere.
Çıkmalı mıyım işten? 12 saat çalışırum bu arade cafede
Başka iş bulma sıkıntım var!
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fazla alınganlık yapmışsın
2 vardiya olarak çalışıyorum abiye didim bilginiz olsun ben çıkıyorum akşam gelirim derken arkadan bayram abi mesaji saatinde neden çalışanla konuşuyorsun sen çabuk işinin başına dedi. Abu iş konuşuyorum işinin başına dedi. Neyse bişey demedim baktım müşteri geliyor masaya topluyordum bırak masayı gel bulaşık yerini ayarla sonre dışarıyı alırsın dedi. Baktım müşteri gitmiş neden müştanuyi kaçırdın dedi.
Kahve yapıyordum bırak kahveyi git 4 numaralı masayı topla. Masayı topluyordum geldim mutfağa kahve taşmış neden kahveye bakmıyorsun sen dedi
Masaya yemekleri götürüyorum Burak yemek götürmeyi git tezgaha yardım et sen dedi. Bıraktım oraya tepsiyi. nereye gidiyorsun sen koysana müşterinin önünü dedi. Abiiii dedim
Ben çıkıyorum dedim çıktım. Benim suçum yok ki ben neden azar yiyorum
Paranı alıyosan kimin ne dediğini hiç takma.
2 vardiya olarak çalışıyorum abiye didim bilginiz olsun ben çıkıyorum akşam gelirim derken arkadan bayram abi mesaji saatinde neden çalışanla konuşuyorsun sen çabuk işinin başına dedi. Abu iş konuşuyorum işinin başına dedi. Neyse bişey demedim baktım müşteri geliyor masaya topluyordum bırak masayı gel bulaşık yerini ayarla sonre dışarıyı alırsın dedi. Baktım müşteri gitmiş neden müştanuyi kaçırdın dedi.
Kahve yapıyordum bırak kahveyi git 4 numaralı masayı topla. Masayı topluyordum geldim mutfağa kahve taşmış neden kahveye bakmıyorsun sen dedi
Masaya yemekleri götürüyorum Burak yemek götürmeyi git tezgaha yardım et sen dedi. Bıraktım oraya tepsiyi. nereye gidiyorsun sen koysana müşterinin önünü dedi. Abiiii dedim
Ben çıkıyorum dedim çıktım.
Benim suçum yok ki ben neden azar yiyorum
Çalışma ortamlarında çömezlerin ezilmesi pek anormal bir durum değil. Ama bu sana fazla geliyosa karşılık verebilirsin. Niye bu böyle oldu diye hesap sorunca sen bunu yap dedin bende onu bıraktım de. Karşılık vermezsen sürekli ezerler.
Ben zaten biliyorum işimi daha önce farklı Cafe de de çalıştım ama anlamıyorlar bizim burda 13 14 seneleri var tahminimce ay şunu şu masaya bu masayı zıpla bulaşıkları ayarla tezgaha bak pastaya bak bırak orayı gel kasaya yardım et ordan kahve yap hangisine gideyim.
Kahve yanacak kahve yaparken çay yapamıyor musun git çattalları ayarla.
Dediğim itiraz et biraz. Anlayış göstermezlerse mekan sahibiyle konuş bu konuyu.
Kaç elim var hangisine gideyim. Müşteriye kahve götürdüm gitmiş kasaya şikayet etmiş niye geç geldi diye ben suçlu oldum. Akşam 18.00 ile 01.30 arası yine mi gidecem evime yakın olması iyi ama bildim iş ver ya çay için bir elemen bulun ya tezgaha ya pastaya ya kasaya ben bu işi bırakıp diğerine nasıl gideyim?
Çok dolmuşsun tamam biraz sakin ol 😊 Bu olay mobbing oluyor. Sen direk iş verenle konuş durumu. Aynen burda yazdıklarını söyle. Baktın bişey olmuyo bırak orda çalışmayı.
Daha 3. Günde böyle yapıyorlar. şansıma bugün devir etti patron köylüsüne dükkanı. Ama ücretleri esti patron verecek.
Şimdi işten çıksam bir yer var patron çağırıyor. 17.00 ile 22.00 arası park time çağırırım seni demişti.
Ona söyledim ben şurada çalışıyorum bilginiz olsun diye.
Şimdi çıksam iş yerinden ailem sıkıntı yapacak kapının önündeki işine gitmiyorssun diya.
Şimdi part time gitsem az maaş olacak hemde patronun düşancesi bu diğer işte 3 gün çalışmış çıkmış burada da 3 gün çalışır gider almıyılalım diye düşünecek.
3 gün çalışır en iyisi almayalım part time diye düşünecek?
Öyle bir düşüncesi olsa çağırmaz. Sen tabi önce yeni patronunla görüş durumu.
Bugün gideyim mi yeni işe.
Yani gidip patronla mı konuşalım. çalışayım mı yani?
Diğer iş 1 durak ilerde
Yok demek istediğik önce şu an ki iş vereninle patronunla konuş. Durumu açikla bunlar benim fazla üzerime geliyo diye. Eğer o bişey yapmazsa sonra yeni işi düşünürsün.
Yeni iş için mesaj attım işle ilgili biraz sıkıntılar oldu 1 hafta sonra veya bir kaç zaman sonrası çalışma durumum olur mu orada diya?
Ben böyle sorunlar yüzünden 4 cafede iş yeri değiştirdim. Artık Cafe istemiyorum. Ama evimin dibi olduğu için bi nevi aile baskısı için gidiyorum. Ama ilk 2 gün hiç yoktu sıkıntı mutlu idim severek yapıyordum işimi ama sorun bugün başladı.
Sana uygun iş nerdeyse orda çalış. Benim işinle evim arası 40 km mesela 😅
Onun için çabalıyorum ama ya torpil olecek ya da deneyimin?
Bilmiyorum bi durum baya moralimi bozdu 1 senenin bütün üzüntüsa sanki birikmiş gibi üzüldüm
Evet öyle gözüküyor. Sen dediğin gibi şuanki işyeri sahibinle görüş durumu anlat sakince. Bi netice vermezse alternatifleri düşünmeye başlarsın.
Tamam 18.00 de işe gidicem iş çıkışı yazarım buraya son durumu.
Patron gelmiyor ya sinirim bozuldu benim işim bulaşık tezgah sen gidepte bana kekleri ayarla dolaba diz etiket yapıştır diyemezsin ki!